Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ 20 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μελέτες που δείχνουν ότι στο υπέδαφος της Βορείου Ελλάδας «κρύβονται» 20 δισ. ευρώ έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος σύμφωνα με την τοποθέτηση στην Βουλή του αρμόδιου υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Ειδικότερα, ο κ . Παπαγεωργίου στο πλαίσιο της επίκαιρης επερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: 
 
«Η μεταλλική αξία στην Βόρειο Ελλάδα ανέρχεται σε 20 δις ευρώ. Πρέπει να αξιοποιηθούν. Ο ορυκτός πλούτος είναι ενταγμένος στην στρατηγική της κυβέρνησης ως βασικό αναπτυξιακό εργαλείο. 

Ανάπτυξη που θα γίνει με σεβασμό προς το περιβάλλον» και πρόσθεσε: «Σήμερα το έργο μεταλλείων Κασσάνδρας μετά από 8 χρόνια έχει περάσει όλη την διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης και πλέον βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. 

Πιο αναλυτικά η εταιρία ελληνικός χρυσός βρίσκεται σε διαδικασία εκμετάλλευσης 220 τόνων χρυσού… θα πραγματοποιήσει επενδύσεις αξίας 103 εκατ. ευρώ ετησίως, θα έχει συνολικό λειτουργικό κόστος 3,3 δισ. ευρω και έσοδα 5,9 δις ευρώ».

Επισήμανε δε ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα δημιουργήσει 6.000 νέες θέσεις εργασίας «σε μια περιοχή που εμφανίζει υψηλούς δείκτες ανεργίας» και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Δεν μπορώ να φανταστώ εναλλακτικά σενάρια σαν αυτά που πρότειναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους που τους είπαν να γίνουν μελισσοκόμοι».

Επιπροσθέτως, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι «Η Ελλάδα είναι απο τις λίγες χώρες που διαθέτουν ορυκτό πλούτο σε ποσότητα και ποιότητα. Αναλογικά είμαστε στην κορυφή των πιο προικισμένων χωρών σε ορυκτό πλούτο. Σήμερα απασχολούνται 23.000 εργαζόμενοι και υπολογίζονται σε 100.000 οι έμμεσες θέσεις εργασίας».

Αναδημοσίευση από το www.protothema.gr

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και όλα αυτά ... τζαμπανταν !!!

+ καταστροφή για το ... καλό μας !!!

Ανώνυμος είπε...

11 Δεκεμβρίου 2012 5:51 μ.μ

Καταστροφή είναι αυτό που ζούμε. Τζαμπαντάν έχεις μάθει να ζείς και να μην φορολογείσαι εσύ και κάτι επαναστάτες σαν και σένα με καπιταλιστικά γούστα.

Ανώνυμος είπε...

http://olahalkidiki.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7180.html

Ανώνυμος είπε...

Aυτό που λέει ο Ασημάκης τι πάει να πει ότι ξεπουλάμε την Ελλάδα μας στους ξένους αντί πινακίου φακής???
Μας έχουν εντάξει στο μνημόνιο όλους και όλα γη αέρα νερό ακόμη και τις ζωές μας....
Θα το δεχτούμε????

caesar

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες να αναφέρεις στο άρθρο σου πως ο Ασημάκης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από καταγγελία, θεώρησε ότι δόθηκε παράνομη κρατική ενίσχυση στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός,και το ΥΠΕΚΑ με απόφασή του υποχρέωσε την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ να καταβάλλει στο Ελληνικό Δημόσιο το συνολικό προς ανάκτηση ποσό εντόκως.
Με ότι και αν σημαίνει αυτό για την ελληνικός χρυσός και βέβαια σημαίνει πολλά...!!!
caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αν έπρεπε να το κάνει, ορθά έπραξε η κυβέρνηση και εσύ που το αναφέρεις. Χαιρόμαστε που οι ενστάσεις σου είναι μόνο οικονομικές πλέον...

Ανώνυμος είπε...

όχι φίλτατε δεν είναι μόνο οικονομικές.. απλά επισημαίνω το οικονομικό σκάνδαλο...
και το ότι μέχρι τώρα η ελληνικός χρυσός το έκανε ...
αυτή λοιπόν είναι η αξιοπιστία της ελληνικός χρυσός επίσημα πλέον..!!!
πως μπορούμε λοιπόν να την εμπιστευτούμε και στα υπόλοιπα???

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar σ΄ότι αφορά το περιβαλλοντικό της έργο απόλυτα, μέχρι στιγμής! Έχουν ρίξει εκατομμύρια ευρώ για έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης και συνεχίζουν να αναβαθμίζουν όλες τις "θιγμένες" περιοχές από τις εκμεταλλεύσεις του Μποδοσάκη.

Εδώ αν είσαι αντικειμενικός και δε φοράς παρωπίδες πρέπει να το παραδεχθείς.

Ανώνυμος είπε...

χαίρομαι που το λες αλλά μπορείς να μου υποδείξεις αυτές τις περιοχές και τι ακριβώς έργο έχει γίνει??
εδώ ομολογώ πως δεν γνωρίζω τι έχετε κάνει...!!!
ίσως ένα εκτεταμένο άρθρο σου να ενημέρωνε τον κόσμο...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Φίλτατε από την ομολογία σου δύο είναι τα τινα: 1. Δεν είσαι από εδώ και καλά κάνεις και το παραδέχεσαι, επομένως δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε μαζί σου, ή 2. Είσαι τόσο εμπαθής και προκατειλημμένος, που και πάλι δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε μαζί σου.

Σε κάθε περίπτωση και παρά του ότι είσαι και πρεσβεύβεις, θέλεις να σου δώσουμε τα στοιχεία και να φτιάξεις εσύ ένα άρθρο, το οποίο σίγουρα θα είναι πιο "αντικειμενικό", απο αυτά που διαβάζεις σε εμάς και υποφέρεις;

Δες τον σαν μια ωραία πρόκληση για το πως θα παρουσίασε ένας αντίθετος στην επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, τα όσα έργα έχουν γίνει από τον Ελληνικό Χρυσό για να κλείσουν οι παλιές πληγές από παρελθούσες αποκαταστάσεις, που δεν υπήρχε ούτε σαν σκέψη η έννοια αποκατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

είμαι γέννημα θρέμμα Χαλκιδικιώτης...
λοιπόν δώσε μου τα στοιχεία εσύ κι εγώ εφόσον τα στοιχεία ευσταθούν θα το γράψω το άρθρο...
έχεις στοιχεία όμως η θα μείνεις σε υπεκφυγές???

caesar

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα η δήλωση του Καμμένου στο 15.15
με λαδώματα σε κόμματα λειτουργείτε εσείς????
Με τέτοια αξιοκρατία πάτε να κερδίστε την λειτουργία των μεταλλείων????
όπως βλέπετε δεν είναι μόνο οι συριζαδες που είναι κατά των μεταλλείων...!!!

Ανώνυμος είπε...

http://youtu.be/x1X6fulFi5E

Ανώνυμος είπε...

τωρα ..εδεσε το γλυκο1. ενας Τολοσιζαρικος με Καμμενο. Μπες στο real fm και ακουσε και την απαντηση απο τον Μανωλη. ξερεςι εσυ....και αν δεν ξερεις μαθε!( το non paper, .."ψευτης ο προεδρος της δημοκρατιας, δεν ειπα εγω για δολαριο..οτι να ναι, δλδ! Οπως και το youtube soy.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 10:10 πμ Από αυτό και μόνο καταλαβάινει κάποιος ότι είστε ότι να' ναι. Οτι του φανή του τρελοστεφανή. Πόσο χαμαιλέοντες είστε.

Ανώνυμος είπε...

Σημειώνουμε εδώ την τοποθέτηση του Πάνου Λογγινίδη από την Οικολογικής Κίνηση Θεσσαλονίκης:

Κύριοι Σύμβουλοι, Δεν θα σας κουράσω με επιστημονικά επιχειρήματα, τα περισσότερα έχουν ήδη ακουστεί.
Καλώντας σας να καταψηφίσετε τα σχέδια για το χρυσό, σας λέω μια λέξη μόνο: “Πάχτας!”.
Ποιος μπορεί, στ’ αλήθεια, να πιστέψει ότι αυτός ο άνθρωπος, που τόσο πρόσφατα το όνομά του έγινε συνώνυμο της διαπλοκής και της “(ν)τροπολογίας”, που εκπροσωπεί όλα όσα μας έχουν οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα, ποιος μπορεί να πιστέψει πως αυτός ο άνθρωπος μπορεί να μας σώσει; Η αρρώστια δεν γιατρεύεται με αρρώστια. Ο Πάχτας είναι η αιτία του προβλήματος και δε μπορεί να είναι η λύση.

Αυτά ειπώθηκαν παρόντος του Χρήστου Πάχτα, γεγονός που έχει κι αυτό την αξία του…

να αγιάσει το στόμα του δημοτικού συμβούλου συμπληρώνω εγώ...
caesar

Ανώνυμος είπε...

στον 12 Δεκεμβρίου 2012 3:14 μ.μ.
πότε θα κόψετε αυτό το χούι να υποβαθμίζετε τους πάντες???
αλλά με το μυαλό που κουβαλάς δεν το βλέπω...!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar μπάτσος είσαι και ζητάς συνεχώς στοιχεία απ όλους τον κόσμο; Από ένα άρθρο που σου ζητήσαμε να κάνεις με την προσωπική σου ματιά και με τα στοιχεία που θα σου συγκεντρώναμε για να σε βοηθήσουμε να το κάνεις, έφτασες στο άλλο άκρο να ζητάς ταυτότητες και στοιχεία.

Το ότι εμφανίζεσαι με ψευδώνυμο δεν σε απαλλάσει από τις κάκιστες εντυπώσεις, που αφήνεις ως εκπρόσωπος της παρέας 'δεν ακούω τίποτα, ακούω μόνο ότι μ' αρέσει".

Αν ενοχλείσαι για την απορία που μας προκάλεσε (αν είσαι όντως από τα μέρη μας) η προηγούμενη τοποθέτηση σου, "ότι δεν έχεις δει κανένα περιβαλλοντικό έργο στην περιοχή", ψέξε τον ίδιο σου τον εαυτό, ο οποίος κινείται στα όρια του πολιτικαντισμού και της επιστημονικής φαντασίας και όχι της πραγματικότητας και αναγκάζεις εμάς να λέμε την αλήθεια για σένα.

Ανώνυμος είπε...

απάντηση στον 12 Δεκεμβρίου 2012 4:18 μ.μ.
αναρωτιέμαι μήπως έχεις πρόβλημα ανάγνωσης η ακόμη και κατανόησης των όσων που διαβάζεις..
εγώ ζήτησα στοιχεία για τις περιβαλλοντικές επεμβάσεις που έχετε κάνει και όχι την ταυτότητα σου.
το σχόλιο μου ήταν σαφέστατο, διάβαστο άλλη μια φορά να το κατανοήσεις... συμφώνησα μάλιστα πως θα γράψω και άρθρο εάν και εφόσον τα στοιχεία που θα μου δώσεις ευσταθούν....
ίσως αυτό να είναι το πρόβλημα σου τελικά εδώ και τόσο καιρό και δεν μπορούμε να βρούμε σημείο επαφής
μαζί σου...!!!
ωστόσο το άρθρο εάν δώσεις τα στοιχεία αυτά θα το γράψω...!!!
έχεις στοιχεία????

caesar

Ανώνυμος είπε...

και κάτι ακόμα 12 Δεκεμβρίου 2012 4:18 μ.μ.
όσο εσύ που είσαι διαχειριστής του blog δεν εμφανίζεσαι επώνυμα άλλο τόσο κι εγώ θα εμφανίζομαι με ψευδώνυμο...
δεν έχω δει πουθενά σε καμιά εφημερίδα, blog, η οτιδήποτε άλλο ΜΜΕ που ο αρθρογράφος να μην γράφει επώνυμα.. εσύ αποτελείς την εξαίρεση στον κανόνα αυτής της δεοντολογίας...!!!
Στην αλήθεια που αναφέρθηκες για μένα...ποια είναι???
δώσε την αλήθεια και τα στοιχεία των περιβαλλοντικών επεμβάσεων που έχετε κάνει για να πω ότι όντως είσαι φιλαλήθης και δεν κάνεις προπαγάνδα... είσαι μόνο υπεκφυγές..!!!!
σε προκαλώ γι αυτά τα στοιχεία..!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

24 ώρες συμπληρώθηκαν από χθες που σου είπα να μου υποδείξεις τις περιβαλλοντικές επεμβάσεις που κάνατε σαν εταιρεία και τα εκατομμύρια που ξοδέψατε γι αυτές... ακόμη δεν τα βρήκες αυτά τα στοιχεία????
έτσι θέλετε να σας εμπιστευθούμε και για το μέλλον????

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar νιώθουμε την ανάγκη να σε ευχαριστήσουμε για τη σπουδή και την προσοχή, που δίνεις στα άρθρα, τις παρατηρήσεις και τα σχόλια μας. Στο πρόσωπο σου αναγνωρίζουμε την πίεση και τον εκνευρισμό, που έχει προκαλέσει η παρουσία μας σ' όλους σας. Μας γεμίζει με τεράστια ικανοποίηση αυτή η αντίδραση, ωστόσο μέχρι εκεί. Αναφορά σε σένα και άτομα με το ίδιο στυλ με σένα δε θα δώσουμε ποτέ. Στους ομοίους σου μπορείς να συμπεριφέρεσαι όπως θέλεις, εδώ θα σέβεσαι, όπως σε σεβεται η πλειοψηφία των διαχειριστών. Τις προκλήσεις σου, τις μαγκιές σου και τους ψευτοτσαμπουκάδες σου σ΄αλλο χώρο.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχαχαχα είστε για γέλια.... κάνατε μια πρόταση και έκανα αντιπρόταση...
με το τελευταίο σου σχόλιο απέδειξες πως δεν έχετε τα απαραίτητα στοιχεία για να τεκμηριώσετε αυτά που υποστηρίζετε....
Μα την αλήθεια γέλασα πολύ με την αφερεγγυότητα σας....!!!

caesar