Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΑ "ΔΙΧΤΥΑ" ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΤΟ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ" ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ???

Ε, όχι και το ΑΠΕ στη γραμμή προπαγάνδας
του αντιμεταλλευτικού μπλοκ
!!!
Εδώ και λίγες ώρες, αναδημοσιεύεται στα Χαλκιδικιώτικα blog, το ρεπορτάζ που «έδωσε» το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από την ενημερωτική ημερίδα, που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το κόμμα της ΔΗΜΑΡ για τις  επενδύσεις χρυσού στην Ελλάδα.

Οι αναγνώστες μας αλλά και όσοι ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις, που τρέχουν γύρω από το μεταλλευτικό ζήτημα, θα θυμούνται ότι η σύνθεση του πάνελ των ομιλητών είχε ενοχλήσει σφόδρα τα αντιμεταλλευτικά blog, τα οποία σήκωσαν τη γνωστή σκόνη, που κατά τ' άλλα «φοβούνται»...

 Θύμωσαν και κατηγόρησαν τη ΔΗΜΑΡ.... για έλλειψη δεοντολογίας, καθώς όπως μας έλεγαν δεν είχε κληθεί κανένας επιστήμονας για να επιχειρηματολογήσει εναντίον αυτής της μορφής επενδύσεων.

Αποκαλύψαμε, ότι αυτός ο ισχυρισμός, ήταν ένα ακόμη πελώριο ψέμα, αφού μεταξύ των προσκεκλημένων εισηγητών, ήταν και ο Αλεξανδρουπολίτης τοπογράφος μηχανικός κ. Δημήτρης Πετρίδης, γνωστός στην κοινωνία της περιοχής για τις αντιμεταλλευτικές του θέσεις. 


Ο κ. Πετρίδης όπως πληροφορηθήκαμε, εκ των υστέρων και δυστυχώς όχι από το ΑΠΕ..., δεν έδωσε τελικά το παρών στην ημερίδα. Απέστειλε μια γραπτή του τοποθέτηση, η οποία και διαβάστηκε προς τους παρευρισκόμενους.


Από το ρεπορτάζ  (???) του ΑΠΕ, πληροφορηθήκαμε επίσης, ότι το παρών στην ημερίδα έδωσε και ο καθηγητής φυσικής του ΑΠΘ και συμμετέχων ερευνητής στο πείραμα του CERN κ. Χρήστος Ελευθεριάδης.


Εδώ κατά τη γνώμη μας, ξεκινούν τα περίεργα πράγματα..., σ’ ότι αφορά την αντικειμενικότητα και την επίδειξη ή μη δημοσιογραφικής δεοντολογίας από μέρους του ΑΠΕ. 

Ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε κατά γενική ομολογία η αφρόκρεμα των επιστημόνων που εξειδικεύονται με το μεταλλευτικό ζήτημα, το ΑΠΕ επέλεξε να αρχίσει το ρεπορτάζ του και να αφιερώσει σχεδόν τη μισή και παραπάνω έκταση του στις ερωτήσεις, που κατέθεσε προς το σώμα των εισηγητών, ο κατά τεκμήριο άσχετος με το ζήτημα, κ. Ελευθεριάδης!!!


Να δεχθούμε με κατανόηση, ότι έτσι έκρινε ο δημοσιογράφος και έτσι το έκανε; Να το δεχθούμε.



Αυτό που θα σας αποκαλύψουμε στη συνέχεια, πως να το «δεχθούμε» από το θεσμοθετημένο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας;  


Στη συνέχεια λοιπόν του ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και αφού ολοκληρώνεται το σκέλος των «ερωτήσεων» (καμουφλαρισμένων απόψεων κατά τη γνώμη μας) του κ. Ελευθεριάδη, ακολούθησαν αποσπάσματα από την ομιλία (!!!!!!!) του κ. Πετρίδη.


Γράφτηκε στο ρεπορτάζ: «Ο κ. Πετρίδης, που δραστηριοποιείται ως τοπογράφος μηχανικός στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στις κινήσεις των κατοίκων κατά των εξορύξεων στη Θράκη και είναι μέλος της ΔΗΜΑΡ Έβρου, στην ομιλία του ανέλυσε τα σοβαρά κενά που υπάρχουν στην ελληνική νομοθεσία. Μετά την κατάθεση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επένδυση στο Πέραμα, είπε, «οι αρμόδιοι φορείς έχουν κληθεί να γνωμοδοτήσουν σε ένα εκ των προτέρων κεντρικά αποφασισμένο σχέδιο, αν κρίνει κανείς από τις ανακοινώσεις των αρμοδίων του υπουργείου».



Ακολουθούν ορισμένα καίρια ερωτήματα:



  • Πως είναι δυνατόν να γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για «ομιλία του κ. Πετρίδη», ενώ ο κ. Πετρίδης δεν ήταν εκεί και απέστειλε ένα κείμενο απόψεων το οποίο απλά και μόνο διαβάστηκε;



  • Παρακολούθησε για λογαριασμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου κάποιος δημοσιογράφος την ημερίδα; 



  • Αν ναι, πως του «ξέφυγε» του δημοσιογράφου του ΑΠΕ αυτή η λεπτομέρεια; 

  • Αν όχι, ποια ήταν η επίσημη πηγή «ενημέρωσης» του πρακτορείου για το ποιοι έδωσαν το παρόν στην ημερίδα και τι ακριβώς ειπώθηκε; 


(Το κόμμα της ΔΗΜ.ΑΡ. ακόμη δεν έχει εκδώσει σχετικό δελτίο τύπου ή κάποια ενημέρωση, που να αφορά την ημερίδα.)


  • Από που έλεγξε τα όσα έλεγξε το πρακτορείο, αναφέροντας μας μεταξύ άλλων, ότι ένας εκ των ομιλητών «είπε...», χωρίς αυτός ο ομιλητής να έχει φυσική παρουσία στο χώρο της εκδήλωσης;;;;



  •  Μήπως τελικά το ΑΠΕ... έπεσε «θύμα» των γραμμών ενημέρωσης, που το αντιμεταλλευτικό μπλοκ έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να περνούν επιτακτικά σ' όλο το φάσμα των μέσων μαζικής επικοινωνίας, ενόψει του ΣτΕ;





Για κάποιους αυτό μπορεί να αποτελεί μια ασήμαντη λεπτομέρεια... Για εμάς όχι. Καθώς αυτή η πολύ κρίσιμη ανακρίβεια δημοσιεύεται μέσα από το θεσμοθετημένο δημοσιογραφικό φορέα της πολιτείας και μας προκαλεί αυτά τα εύλογα ερωτήματα, στα οποία το Αθηναϊκό Πρακτορείο για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του οφείλει να απαντήσει. 

Επίσης περιμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση συμπερασμάτων της ΔΗΜΑΡ, αναφορικά με την ημερίδα. Περιμένουμε να δούμε αν συμπίπτουν τα δημοσιογραφικά συμπεράσματα του ΑΠΕ, με τα συμπεράσματα του κόμματος και που δε συμπίπτουν.

 Θα περιμένουμε και θα επανέλθουμε σ' αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, μόλις μας προκύψουν νέα στοιχεία.

ΥΓ. Για πολλοστή φορά θα ευχηθούμε να έχουμε κάνει λάθος στις εκτιμήσεις μας... Μακάρι τα στοιχεία που θα προκύψουν να μας διαψεύσουν ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ...




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οχι μόνο αυτοί όλοι οι πατριώτες της μάσας, της χάψας και της ρέκλας με δεξιά τσέπη. Έκει λεφτά υπάρχουν... Ο εργάτης πρέπει να κάνει το σταυρό του, εκτός από τις επιπτώσεις της κρίσεις το βρεί ή του περάσει σύριζα και καμία μολότοφ!!!
Πολίτες συνεχίστε να μας ενημερώνετε. Αυτές οι λεπτομέρειες που μας δείχνετε, όταν μαζευτούν όλες μαζί θα πυοωρούν. Θα μυρίζουν σαπίλα. Τι να το κάνεις όμως τότε θα είναι αργά. Χαλκιδικιώτες ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε και να αγωνιστούμε για την επιβίωση μας

Ρήσος είπε...

Έτσι είναι αγαπητοί τα πράγματα, τι να κάνουμε; Κάποιοι δημοσιογράφοι, κατά πάσα πιθανότητα απηυδησμένοι και οι ίδιοι από τα χάλια που επικρατούν στην χώρα μας, αποφάσισαν να φιλοξενήσουν και άλλες απόψεις από αυτές που μέχρι τώρα ακούγονταν και ευγγελίζονταν την σωτηρία της χώρας μέσω την μνημονίων.

Επειδή δεν είμαστε όλοι τόσο τυχεροί ώστε τα έχουμε ως εργοδότη μεγαλομέτοχο μέσων μαζικής ενημέρωσης με ολοσέλιδες διαφημήσεις για τα καλά της μεταλλείας, κάνουμε ό,τι μπορούμε. Χτυπάμε πόρτες με επιμονή μέχρι κάποια ν' ανοίξει. Και κάθε ευκαιρία για δημοσιοποίηση των θέσεών μας είναι καλοδεχούμενη.

Δεν θυμάμαι άλλωστε να είχατε πρόβλημα με τι "σιγή ασυρμάτου" που επικρατούσε τόσα χρόνια για τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη, στη Χαλκιδική και πιο πρόσφατα στο Κιλκίς...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Τα μέσα που χρησιμοποιείτε είναι αθέμιτα. Δε πειράζει αγαπητέ. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό, που λέει και η παροιμία...

Για να καταλάβεις σε τι βαθύ φασισμό ζείτε δες πως το Έθνος συμφερόντων Μπόμπολα παρουσίασε την επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή και φέρε μου σε ατίστηξη μια εφημερίδα, που στηρίζει τα αντιμεταλλευτικά συμφερόντα, που να γράφει σ΄αυτό το ύφος, αντίστοιχη είδηση. Ουδέτερα και ισορροπημένα... Κάλεις κάνεις και χαίρεσαι γι αυτό το χάλι. Ωστόσο δεν είστε εσεις και ούτε κανείς με τα δικάσας μυαλά, ανεξαρτήτου κομματικής πίστης, που θα αλλάξετε την Ελλάδα για το καλό όλων των πολιτών της. Είστε τα φθαρμένα υλικά αυτού του συστήματος, που μας βούλιαξε και θέλετε να κάνετε σχεδία τα κουφάρια μας για να μην χάσετε και τα τελευταία σας κεκτημένα. Δε θα σας βγεί. Να το θυμάσαι. Σ' ευχαριστούμε για το σχόλιο σου.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Ρήσε δες σ' αυτό το λινκ αυτό που σου αναφέρω πιο πάνω.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63750615