Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

"ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ" ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στη σελίδα "ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕIA ΣΤΗ Β.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ", στο facebook εντοπίσαμε το γράφημα, που κυκλοφόρησε υπό τη μορφή ενημερωτικού φυλλαδίου στο συλλαλητήριο, που έγινε στις 11 Μαρτίου του 2011 στο Παλαιοχώρι, υπέρ των μεταλλείων.

 Ως γνωστόν η ομάδα των αντιδρώντων αφορίσει ακατάπαυστα πολλές από τις περιβαλλοντικές παραμέτρους, που σχετίζονται με το έργο, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει με καχυποψία και έργα που δεν έχουν καμία σχέση με τη μεταλλεία (π.χ. κατασκευή φράγματος Πετρένια) θεωρήσαμε ότι αυτή η οπτική αντιπαράθεση των δύο απόψεων, έχει ένα ενδιαφέρον και γι' αυτό το λόγο κάνουμε την ανάρτηση.  

Κριτές του τι είναι "αλήθεια" και του τι είναι "ψέμα" είστε όλοι εσείς φίλοι αναγνώστες.

Kάντε κλίκ πάνω στην εικόνα

 ΥΓ. Νομίζουμε, ότι το φυλλάδιο που είχε κυκλοφορήσει τότε, είχε απαντήσεις και σ' άλλες "κατηγορίες" κατά της μεταλλευτικής. Αν φίλοι του "ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ Β. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ", της έχουν ας τις δημοσιεύσουν κι αυτές για να προχωρήσουμε και εμείς με τη σειρά μας στην αναδημοσίευση της.

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το να κάνεις ερωτήσεις που μπορείς να απαντήσεις είναι καινούργιο;
Βαρέθηκα τα ΨΈΜΜΑΤΑ σας:
- Όχι από την ερευνητική στοά ΑΛΛΑ από την κατεργασία με κυανιούχα άλατα (κυανίωση), αν όχι στην εξότυξη στην επξεργασία.
- Θα μολυνθούν τα υπόγεια νερά ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ του ΑΠΘ και την ομιλία του Γκλέζου στην Βουλή την ημέρα της υπερώτησης.
- Ωχ "δύσκολο" ρήμα με αποστόμωσες. Τι το θέλει το νερό αν δεν το χρησιμοποιήσει για την Κυανίωση.
- Αυτό με το θειάφι τι μλκ είναι: http://www.aquarium4u.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BFph Στο γυμνάσιο τα μαθαίναμε αλλά φαντάσου σε τι άτομα απευθύνεσαι.
- Τι μλκς λες και θα μολύνεις τα υπόγεια ρεύμετα και δευτερευόντως τον Χαβρία με βαρέα μέταλλα (ΝΑΙ υπάρχουν δες την έκθεση του Θεοδοσίου)
- Όπου και να γίνει είναι 1000 φορές χειρότερο από την επιφανειακή εξόρυξη!

Τοπικοί επιστήμονες Χημικοί, Πολιτικοί Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί τα ξέρουν. Στις επόμενες εκλογές θα τα πούμε στην Αρναία με τον Πάχτα ...

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει να "ψάξατε" πολύ για να το "εντοπίσετε" το γράφημα μέσα σ'αυτή τη σελίδα που δημιουργήθηκε πριν δυο ώρες και ακόμα δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ μέσα! Ανασκαφή κανονική!

Πέστε καλύτερα ότι ακόμα δεν το βάλατε. Ετσι, για να ξέρουμε και ποιος είναι πίσω από την καινούρια σελίδα δηλαδή!

Όσο και να προσπαθείτε, όσες σελίδες κι αν φτιάξετε, πάλι λίγοι θα είστε. Η θλιβερή μειοψηφία της περιοχής.

Για να μη μπερδεύεστε και μου πάθετε τίποτα, δεν είμαι ο Καίσαρας. Η Κλεοπάτρα είμαι!

Ανώνυμος είπε...

Κλεοπάτρα, τσάτρα πάτρα και όπως αλλιώς σε λένε μας είσαι αδιαφορη και εσύ και ο caesar και η παρέα σας. Πολύ αξία σας έχουμε δώσει. Τα ψέματα και οι τραμπουκισμοί σας δεν περνούν.Έλα στην Αρναία να μας δείξεις το μπόι σου, πρόσεξε μόνο να έχεις και το σαπούνι σου μαζί... http://www.youtube.com/watch?v=QVS94jfumlQ