Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

"ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ"


Αυτός είναι ο τίτλος, που επέλεξε να βάλει στο τελευταίο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα «Χαλκιδικέων Πολιτεία», που κυκλοφόρησε στις 11 Δεκεμβρίου. 

Ο τίτλος αυτός είναι δήλωση, που ανήκει στον ομότιμο καθηγητής και ιδρυτή του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πανεπιστημίου της Κρήτης  Δρ. Αντώνη Φώσκολο και επιλέξαμε να την κάνουμε τίτλο σ’ αυτήν την ανάρτηση μας.


Ο κ. Φώσκολος, εκτός όλων των άλλων αξιοσημείωτων ιδιοτήτων που φέρει, συγκαταλέγεται και στην 3μελή ομάδα επιστημόνων - στρατηγικών συμβούλων, που ενημερώνουν την κυβέρνηση για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου, που έχουμε εν αφθονία, όπως φαίνεται στον Ελλαδικό χώρο.


Διαβάστε εδώ όλο το δημοσίευμα των «Χαλκιδικέων Πολιτεία», είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλει στη διεύρυνση των οριζόντων της κριτικής σκέψης του καθενός μας.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες δε θέλει και πολύ σκέψη για να καταλάβει κάποιος ότι τα κίνητρα του οικολογικού παραληρήματος της Ιερισσού και όλου του συρφετού, που έχει κολλήσει από πίσω τους είναι αυστηρά οικονομικά. Ισως να είναι και μόνο αυτός ο λόγος!

Αυτό το έχουμε καταλάβει πολύ καλά, γι αυτό και θέλουμε να γίνει δημοψήφισμα για το χρυσό, όπως έγινε και στη Ρουμανία. Ας ψαχτούν οι αναγνώστες σας και ας αναρωτηθούν: προδότες είναι εκείνοι, που θέλουν σ΄αυτό τον τόπο να παραχθεί πλούτος και να διανεμηθεί, ή προδότες είναι εκείνοι που θέλουν αυτή τη χώρα όμηρο των οικονομικών συμφερόντων των εισαγωγέων πετρελαίου, φυσικού αερίου και μετάλλων;
Ας μη γελιόμαστε οι ίδιοι που βλέπουν τα κήτη (φάλαινες και δελφίνια)ως ανυπέρβλητο κίνδυνο και εμπόδιο για την εξόρυξη και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων είναι οι ίδιοι που βλέπουν κυάνιο,τοξική σκόνη σαχάρας και οικονομικό σκάνδαλο, σ'ενα μηδενικής αξίας κλειστό μεταλλείο και άλλα πολλά, απλά βάζουν άλλους μπροστά για να κάνουν τη "βρώμικη" δουλειά.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Ο καπετάνιος