Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΩΚΙΔΑΣ


Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto είναι ένα θεματικό πάρκο, μοναδικό στον ελληνικό χώρο και βρίσκεται στο διάσελο Γκιώνας και Παρνασσού, στο 51ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας-‘Αμφισσας, μέσα στο χώρο των εγκαταστάσεων της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.


 Η περιήγηση στο Vagonetto δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα-βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. 


Η γνωριμία με την ιστορία του βωξίτη ξεκινά από το παλιό μεταλλείο, τη Στοά 850, συνεχίζεται με την περιήγηση στον Εκθεσιακό Χώρο Μεταλλευτικής Ιστορίας και τη διαδραστική επίσκεψη στην Πτέρυγα Ψηφιακής Τεχνολογίας και ολοκληρώνεται με μια βόλτα στην Υπαίθρια Έκθεση Μηχανημάτων.





Από την έναρξη της λειτουργίας του το 2003, αποτελεί κέντρο μαθητικού και φοιτητικού τουρισμού, καθώς από τους 10.000 περίπου επισκέπτες που δέχεται σε ετήσια βάση, οι 6.000-7.000 είναι νέοι, μαθητές και φοιτητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, που προέρχονται όχι μόνο από τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο και νησιά όπως τη Χίο, την Κρήτη, τη Σκιάθο και την Σκύρο. 
 
Τα παιδιά επισκέπτονται το Vagonetto στο πλαίσιο των ετήσιων μαθητικών εκδρομών στο Νομό Φωκίδας, αφού περιλαμβάνεται στους προτεινόμενους από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων προορισμούς των εκπαιδευτικών μαθητικών επισκέψεων (www.e-yliko.gr/Ενημερωτικό Υλικό/ Εκπαιδευτικές Επισκέψεις).

Αναδημοσίευση από το www.goldenthrace.blogspot.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://elladitsamas.blogspot.gr/2008/01/vagonetto.html