Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΑΠΟΔΩΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γιατί το αυτονόητο, έχει γίνει ζητούμενο;;;

Η σύλληψη του 37χρονου κατοίκου από την Ιερισσό ούτε μας χαροποίησε, ούτε μας λύπησε. Μας κρύωσε και μας προκάλεσε αμηχανία. Μας γέμισε με βαθύτερες σκέψεις και προβληματισμούς.


Νομίζουμε ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό, η συντεταγμένη πολιτεία αντί να χτυπήσει στη ρίζα της, την τρομοκρατία που βιώνουν κάτοικοι του δήμου μας και εργαζόμενοι στα μεταλλεία, την παρακολουθεί με ανοχή ή στην καλύτερη των περιπτώσεων με πολύ διακριτικό τρόπο.



Πολύ ξεκάθαρα λέμε, ότι αντί να συλλάβουν εδώ και τόσο καιρό τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της κατάστασης, πάνε και συλλαμβάνουν τα θύματα της. 

Δεν είμαστε ούτε αστυνόμοι, ούτε δικαστές για να αθωώσουμε ή να καταδικάσουμε, εκ προοιμίου κάποιον. Oύτε επιθυμούμε να υποκαταστήσουμε τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης. Την άποψη μας διατυπώνουμε.


 Πιστεύουμε όμως ακράδαντα, ότι και αυτός ο πολίτης είναι εξίσου θύμα της ίδιας ασφυκτικής κατάστασης, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του δήμου μας, όπου οι θύτες παραμένουν στο απυρόβλητο, ενώ έχουν την απόλυτη ευθύνη για τα όσα ζούμε και βλέπουμε.


 Και έχουν την ευθύνη, γιατί αυτοί είναι, που ξεσήκωσαν και φανάτισαν το μυαλό αυτού του πολίτη.

 Αυτοί που τον έσπρωξαν να σηκώσει το πιστόλι με τις φωτοβολίδες και να σημαδέψει (όπως ισχυρίζεται στην ανακοίνωση της η αστυνομία). 

Αυτοί είναι που έσπρωξαν κι άλλους στην παρανομία για να κάψουν αυτοκίνητα, για να βάλουν βόμβες μολότοφ και να καταστρέψουν μηχανήματα σε χώρους, όπου εργαζόμενοι βγάζουν το ψωμί τους. 

Αυτοί είναι οι βασικοί υπαίτιοι, που ανήλικα παιδιά έφτασαν στο σημείο να τσακώνονται μεταξύ τους για τα μεταλλεία. 

Τι θα γίνει λοιπόν; 

Η δικαιοσύνη δεν ξέρει, ποιοι είναι αυτοί που ωθούν τον κόσμο της Ιερισσού στην άσκηση βίας και τρομοκρατίας;


 Κύριοι  της δικαιοσύνης κάντε επιτέλους αυτό που πρέπει. Αποδώστε δικαιοσύνη σ' όλο το φάσμα της.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις αφού τον Βενιζέλο δεν το πάτε ...

ΓΙΑΤΊ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΆΦΕΤΑΙ !!!



Ανώνυμος είπε...

δηλαδή εσάς σαν πολίτες δήμου Αριστοτέλη σας ενδιαφέρει πιο πολύ αν ένας συμπολίτης σας πέταξε μια πέτρα ή έναν πυρσό στους πάνοπλους άντρες των ΜΑΤ και όχι το όργιο διαρρήξεων που λαμβάνει χώρα αυτήν την περίοδο στα χωριά της Β.Α Χαλκιδικής!Δεν είδα να το αναδεικνύεται καθόλου σαν θέμα..
Η ΕΛΑΣ αντί να μελετάει βίντεο επί δυο και πλέον μήνες(!!!) καλά θα κάνει να προστατεύσει τους δημότες από κλοπές και διαρρήξεις!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 12:46

Δικαιολογείς τη βία και την τρομοκρατία, που υπάρχει στην περιοχή η είναι ιδέα μας;

Ανώνυμος είπε...

όταν προσπαθείς να επιβάλλεις ένα έργο (ειδικά τέτοιων διαστάσεων) με βία και τρομοκρατία και όχι με διαβούλευση και σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών θα αντιμετωπίσεις καλώς ή κακώς βία και τρομοκρατία από την αντίπερα όχθη.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΡΕΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΛΑΜΠ...

Στο ΜΕGA σήμερα το πρωί είχε το θέμα «Καταγγελίες για αδιαφάνεια στις μελέτες του ΑΠΘ». Η πρυτανεία, ενώ επικοινώνησε η εκπομπή δεν συμμετείχε στην κουβέντα. Γιατί;

ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΔΕ ΤΙΣ ΦΟΒΑΤΑΙ!