Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ... ΣΤΗΝ "ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" ΤΗΣ ΝΕΤ

Μα να τον κάνει ..."αόρατο";;;

Όποιος έχασε την «πρωινή ενημέρωση»  της επερχόμενης καταστροφής της ΒΑ Χαλκιδικής, χάρη στους «Εργολήπτες Χαλκιδικής» μπορεί να τη βρει και να τη δει...

Από όσα είδαμε και ακούσαμε μας έκαναν εντύπωση τα εξής:

α)Υποτίθεται ότι η εκπομπή είναι ενημερωτική και ασχολείται με την επικαιρότητα, με «φρέσκα κουλούρια», που λέμε και στην καθομιλουμένη. Προφανώς κάποια άλλη εκπομπή θα το κάνει αυτό, πάντως όχι η συγκεκριμένη. 
 
 
 Ενώ αφιερώθηκε περίπου ένα εικοσάλεπτο για την «καταστροφή της ΒΑ Χαλκιδικής», δεν ακούσαμε τίποτα απολύτως για την εμπρηστική επίθεση με βόμβες μολότοφ στο εργοτάξιο των Σκουριών, όπου από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε ζωές εργαζομένων.

Το γεγονός είχε συμβεί 6 ώρες, πριν βγει η εκπομπή στον αέρα, χρονικό διάστημα που μάλλον... δε στάθηκε αρκετό, για να φτάσει το γεγονός από τη Χαλκιδική μέχρι τα αυτιά των δημοσιογράφων της εκπομπής. Εμείς πάντως φροντίσαμε να τους ενημερώσουμε εγκαίρως... (Δείτε εδώ)


β) Επίσης μας προκάλεσε εντύπωση...  το τρέξιμο του ιδρυτή του  «παρατηρητηρίου...» στο να προλάβει να πει όλο τον κατασκευασμένο σενάριο «των δεινών» που θα μας βρουν, χωρίς βέβαια να του γίνει καμία ερώτηση για τα δεινά, που ήδη μας έχουν βρει. 

Δεινά που απειλούν ευθέως τη ζωή κατοίκων των Μαδεμοχωρίων και εργαζομένων στα μεταλλεία. Ψιλά γράμματα θα μας πείτε. Μπρος στις μελλοντικές γραφές της ιστορίας, τι αξία έχει η απώλεια ανθρωπίνων ζωών...;;;


γ) Επιπλέον ο ιδρυτής του «παρατηρητηρίου...» στην απέλπιδα προσπάθεια του να γίνουν πιστευτοί οι απίστευτοι ισχυρισμοί του, πέταξε άλλη μια «βόμβα»  κρότου – λάμψης στον αέρα, ισχυριζόμενος ότι «Ευρωπαίοι  tour operator έχουν διαμηνύσει  στους ξενοδόχους της Χαλκιδικής, ότι αν γίνει το μεταλλείο χρυσού δε θα στείλουν τουρίστες» (!!!)


Φανταζόμαστε ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής δε θα αργήσει... ν' επαληθεύσει έναν άνθρωπο, που πέρα του ότι είναι άσχετος με τον τουρισμό, κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να  καταστρέψει τον τουρισμό τους τελευταίους 9 μήνες.


δ) Το τελευταίο που μας έκανε εντύπωση είναι ότι ο γενικός διευθυντής της Ελληνικός Χρυσός απέφυγε να κάνει διάλογο με τον ιδρυτή του «παρατηρητηρίου...», ενώ εκείνος είχε όλη την καλή διάθεση να γίνει συνομιλητής του. 


Να μας επιτρέψει, αλλά αυτό που έκανε..., συνιστά προσβολή απέναντι στη «νεότερη ιστορία» της Χαλκιδικής, που γράφεται με μαύρες σημαίες, βόμβες μολότοφ, ξυλοδαρμούς, προπαγάνδα και ιδεολογική τρομοκρατία. Ας τον συγχωρέσουν για αυτή την πράξη του οι ιστορικοί του μέλλοντος μας. Εμείς ποτέ...



 Δείτε εδώ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά μέσα σε έξι ώρες η είδηση όπως λες δεν έφτασε στα αυτιά των δημοσιογράφων...ο Στρατουδακης που ήταν ζωντανά εκεί γιατί δεν ενημέρωσε τον κόσμο γιατί δεν το είπε???
Πως να αναφερθεί άλλωστε σε κάτι ανυπόστατο???
ο Παπαγεωργίου που ήταν σε ζωντανή σύνδεση τι ήθελες να πάει εκεί να δείξει το ποιος είναι?? αναφέρθηκε σ αυτά που προβληματίζουν την περιοχή..και πολύ σωστά μάλιστα!!!
είπε.. ο Στρατουδακης... πως συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις..!! με ποιον με τον παχτα και με τους λαδωμένους σε υπουργεία???
πότε έγινε διαβούλευση με μας και τον Στρατουδακη???
Αφήστε για άλλη μια φορά τις φανφάρες για λόγους εντυπωσιασμού..ο κόσμος κατάλαβε ποιοι είστε όπως και οι αντικειμενικοί δημοσιογράφοι που τους απαξιώνετε..!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν ο κύριος αυτός για όσους ξέρουν πως έχουν τα πράγματα, και λέω ξέρουν γιατί έχει σημασία, λέει συνεχώς ψέματα για να προκαλέσει εντυπώσεις και να μεγαλώσει με αθέμητους τρόπους το αντιμεταλλευτικό κίνημα με αυτούς που μασάνε ότι τους πετάνε επειδή θέλουν να ασχολούνται με κάτι που είναι "in" ώστε να αποκτούν υπόσταση. Αυτους εκμεταλλευεται ο κύριος αυτός, όπως και την τοπική κοινωνία που της κάνει ανεπανόρθωτο κακό(βλέπε τουρισμό). Από που και ως που ο κύριος αυτός λέει πως δεν έχει πρόβλημα με την υπάρχουσα δραστηριότητα από την στιγμή που τον είδε το πανελλήνιο να μιλάει για τα φουρνέλλα της Στρατονίκης(υπάρχουσα δραστηριότητα)και να προσπαθεί να πείσει πως ταρακουνάνε τον οικισμό. Διαψεύστικε πλήρως. Μιλάει για το νερό που χάνεται και η Μ.Παναγία δεν έχει λόγω της στοάς λέει που βγάζει 250 κ.μ την ώρα. Ψέμα. Έχει ένα θέμα με τα νούμερα ο κύριος(εσκεμμενα για να προκαλεί εντυπώσεις). Η παροχή είναι 51 κ.μ την ώρα και προκαλώ τον καθένα να πάει να τα μετρήσει. Άλλωστε το νερό, για όσους πήγαν δημοτικό τουλάχιστον, δεν χάνεται, αλλά πηγαίνει πλέον επιφανειακά σε παράπλευρο ρέμα και επανατροφοδοτεί τα υπόγεια νερά. Τα ψέματα του είναι συνεχόμενα και επιτηδευμένα. Να τον χαιρόσαστε. Ο χρόνος θα δείξει κάποια στιγμή πόσο κακό έκανε στο τόπο αυτός ο κύριος. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα λέει ο λαός και ο κύριος αυτός το αγνοεί εις βάρος όλων και ποιος ξέρει υπέρ ποιον. Να θυμηθώ που έλεγε στο Ευαγγελάτο πως το open pit θα είναι 700, 800, 900, 1200 μέτρα διάμετρο και 200, 400, 600 μέτρα βάθος. Ποιός σοβαρός άνθρωπος πιστεύει τον κύριο που παίζει προπαίδεια με συγκεκριμένα νούμερα. Η διάμετρος θα είναι 700 και το βάθος 200 έπρεπε να πεί εάν ήθελε να ενημερώσει για την πραγματικότητα και όχι να παραμυθιάσει τους μη γνώστες που αναπαράγουν τα ψέματα άθελά τους , απλά γιατί είναι άνθρωποι που το κάνουν αυτό ούτως ή αλλιώς. Απο την χώρα λείπει η παιδεία εδώ και χρόνια , για αυτό φτάσαμε εκεί που φτάσαμε.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar έχεις μια μοναδική ικανότητα να διεστραβλώνεις τα πράγματα και τις καταστάσεις. Δουλειά του Στρατουδάκη είναι να αναφέρει το συμβάν ή του επαγγελματία δημοσιογράφου;


Ανώνυμος είπε...

Ποιός Στρατουδάκης και ποιά ΝΕΤ; Το παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων δεν έπρεπε πρώτο απ'όλα να αναφέρει το γεγονός; Για τις αόρατες φάπες του χασοδίκη από τη θεσσαλονίκη μας ενημέρωσε με έκτακτο... Για πόσο ηλίθιους μας έχουν περάσει οι ορκινάδες;

Ανώνυμος είπε...

εάν το < θύμα > δεν αναφέρει το συμβάν ο δημοσιογράφος πως θα το μάθει εάν η άλλη πηγή πληροφόρησης σε τέτοιες περιπτώσεις που είναι η αστυνομία απέχει χιλιόμετρα???

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Έχεις δίκιο στη Χαλκιδική δεν έχουμε τηλέφωνα, δεν έχουμε site, δεν έχουμε blog, δεν έχουμε τίποτα. Από την άλλη η "πρωινή ενημέρωση" τη σελίδα, που έχει στο facebook, την έχει μόνο για ανταλλαγή ευχών και εντυπώσεων. Στις 2 τα ξημερώματα ενημερώσαμε τη σελίδα τους στο facebook, αλλά πέρα βρέχει... Προφανώς δεν το έλαβαν υπόψη επειδή δεν το μήνυμα μας δεν είχε κάποια ευχή για τα χριστούγεννα, ή κάποιο κολακευτικό σχόλιο για την ποιότητα της ενημέρωσης που μας προσφέρουν!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το λες εσύ.. εγώ δεν το ξέρω...
Αναρωτιέμαι όμως κάτι άλλο...
γιατί το mega που είναι ιδιοκτησίας Μπόμπολας η ο ANT1 δεν έχουν αναφέρει κάτι??? εδώ θίγονται τα συμφέροντα του Μπόμπολα γιατί δεν το αναφέρουν???
Τι παιχνίδι παίζουν???
Μήπως ακόμη και αυτό το γεγονός είναι αρνητικό για τον Μπόμπολα απέναντι στην κοινωνία μετά από τα όσα έχει δημιουργήσει σ όλη την Ελλάδα ο εθνικός μας εργολάβος???
Υποθέσεις και προβληματισμούς εκφράζω και πολύ λογικά μάλιστα...!!!
Γι αυτό μην σχολιάζεις μόνο για την ΝΕΤ η οποία έχει πάρει το μέρος του αυτονόητου...
Προβληματίσου λίγο και πάνω σ αυτό που σου λέω...!!

caesar