Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε χτες η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας της πολιούχου και προστάτιδας του Στρατωνίου και των μεταλλωρύχων. 

Τη δοξολογία τίμησαν με την παρουσία τους  ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδάμερίου Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Ευθύμης Καρανάσιος,  ο Γενικός Δ/ντης της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Τσοτσόλης,  εκπρόσωποι των Λιμενικών Αρχών και της Αστυνομίας, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος πιστών από το Στρατώνι και την ευρύτερη περιοχή. 


Μετά την αρτοκλασία και τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Αγίας Βαρβάρας, οι πιστοί κεράστηκαν «Βαρβάρα», το γνωστό παραδοσιακό γλυκό που παρασκευάζεται  υπέρ υγείας. 

Ακολούθησε ο εγκαινιασμός του λαογραφικού μουσείου, το οποίο δημιουργήθηκε από το Σύλλογο Γυναικών Στρατωνίου και αποτελεί πια σταθμό και τόπο αναπαράστασης της πολιτισμικής παραγωγής του τόπου .  

Ο εθελοντισμός είναι κάτι που χαρακτηρίζει ιδιαίτερα το δημοτικό διαμέρισμα του Στρατωνίου και καταφέρνει κάθε χρόνο να έχει καλύτερα αποτελέσματα σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

Στα πλαίσια του εορτασμού παρεχωρήθη γεύμα για όλους τους παριστάμενους στο χώρο της κοινότητας συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και χορών των τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων.

Ακολούθησε η απονομή Επαίνων και επιταγών στους μαθητές  του Δήμου Αριστοτέλη, σε ένδειξη αναγνώρισης για τη διάκριση τους στις εισαγωγικές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τη σχολική περίοδο 2011 – 2012, προσφορά της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι εξαγορά συνειδήσεων έκανε η ελληνικός χρυσός??? και μιλάμε για παιδιά...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ..!!
ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ????
Αυτό στην καθομιλουμένη λέγεται ΛΑΔΩΜΑ για να κλείσουν στόματα...!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

Προτιμούμαι να βλέπουμε τα παιδιά μας βραβεβεύμενα για την πρόοδο τους, παρά σκοτωμένα, όπως θέλετε εσείς. Οπως λές και συ άλλωστε όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Ανώνυμος είπε...

Ραγιάδες γίνατε για 300 ευρώ...!!!
Tελικά σας πρέπει το επίθετο ραγιάδες..!!!
Ντροπή σας ρε που αποδέχεστε προϊόντα εγκλήματος γιατί είναι έγκλημα αυτό που κάνει η ελληνικός χρυσός στον τόπο μας..!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

Σιζαρ εμείς ραγιάδες και εσείς μαχα...ραγιάδες! Ντροπή σου που αναφέρεσαι κατ' αυτόν τον τρόπο σε κατοίκους αυτού του τόπου που βγάζουν με τίμιο ιδρώτα το μεροκάματο τους και σπουδάζουν τα παιδιά τους. Λυπάμαι για λογαριασμό σου γεννίτσαρε!

Ανώνυμος είπε...

τους ονομάζω ραγιάδες μήπως και τους αφυπνίσω εναντίων των κατακτητών της eldorado...!!!
γενίτσαρος εγώ ???? μάλλον δεν γνωρίζεις ποιοι ήταν οι γενίτσαροι.. πρώτον είναι άτυχος ο ορός που χρησιμοποιείς για μένα και κατά δεύτερον οι κατακτητές είναι η eldorado άρα οι γενίτσαροι είστε εσείς που την υποστηρίζετε..!!

caesar