Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ...!

-"Τώρα τι βλέπεις;"
-" Ναι, τώρα βλέπω καθαρά..."
-"Δηλαδή...;"
-"Βλέπω κυάνιο, βλέπω αρρώστιες, βλέπω σκόνη από τις Σκουριές..."

Περισσεύουν... οι «εύλογες απορίες» στο αντιμεταλλευτικό μπλοκ, όπως και ο ανάλογος «σεβασμός» του στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη διαφορετική άποψη!

Με μοχλό πίεσης αυτή τη φορά... την επινόηση  μιας «απορίας»  επιχειρούν να σηκώσουν την προσφιλή τους σκόνη, για να δημιουργήσουν συνθήκες «σκονοθύελλας», ενόψει της ενημερωτικής ημερίδας, που διοργανώνεται στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. το προσεχές Σάββατο στην Αθήνα, με θέμα τις επενδύσεις στα μεταλλεία χρυσού.
Ενοχλήθηκαν... οι ευαίσθητοι προστάτες, επειδή σ’ αυτήν την ημερίδα δεν έχουν προσκληθεί λένε,  οι «ειδικοί επιστήμονες» τους για να διατυπώσουν τα γνωστά, ανά το πανελλήνιο, καταστροφολογικά και προθανάτια σενάρια.

Αν και η εμπειρία μας έχει διδάξει, ότι όλοι οι ισχυρισμοί τους κολυμπούν στο ψέμα και την προπαγάνδα, πάντοτε τους αναγνωρίζουμε «το τεκμήριο της αθωότητας»...  Και πάλι όμως μας απογοήτευσαν.

Ψάξαμε να δούμε ποιοι είναι οι προσκεκλημένοι επιστήμονες στην εν λόγω ημερίδα

Διαπιστώσαμε, ότι μεταξύ των εισηγητών είναι προσκεκλημένος από την Αλεξανδρούπολη ο επιστήμων τοπογράφος μηχανικός κ. Πετρίδης. Ο κ. Πετρίδης είναι γνωστός στην Αλεξανδρούπολη για τις αρνητικές του τοποθετήσεις, επί της επένδυσης χρυσού στο Πέραμα.

Μέγα ψέμα λοιπόν ότι δεν έχει προσκληθεί ούτε ένας επιστήμονας, που να είναι κατά αυτής της μορφής μεταλλευτικών επενδύσεων. 

Σίγουρα θα υπήρχε μια ανώτερη αίγλη, αν σ’ αυτή την ημερίδα ήταν προσκεκλημένοι οι γνωστοί διώκτες της μεταλλευτικής δραστηριότητας, όπως ο κ. Δημητριάδης, ο κ. Ζάγκας, ο κ. Παναγιωτόπουλος, και ο κ. Τριανταφυλλίδης.  Μήπως προσκλήθηκαν και δεν μπορούσαν;

Πληροφορούμαστε, ότι το Σάββατο η μοίρα το φέρε η συγκεριμένη ομάδα επιστημόνων να έχει ανειλημμένες ενημερωτικές υποχρεώσεις σε ημερίδα στην Αλεξανδρούπολη, που διοργανώνει ο Δήμος της πόλης για τον ορυκτό πλούτο. 

«Ασήμαντη» λεπτομέρεια το γεγονός, ό,τι στην εν λόγω ημερίδα δεν υπάρχει για ακόμη μια φορά ούτε ένας εξειδικευμένος επιστήμονας, που να τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου... 

Όμως το μέγεθος της παραπλάνησης είναι τέτοιο, που όσοι τύχει να δουν τη διαφημιστική αφίσα της εκδήλωσης, νομίζουν ότι θα ακουστούν αμερόληπτα και ισορροπημένα όλες οι πτυχές του ζητήματος. 

Ενώ, όσοι δεν ξέρουν, εκ των προτέρων, τις θέσεις των προσκεκλημένων, αν δεν έχουν υποστεί προηγουμένως πλύση εγκεφάλου από ανάλογη ημερίδα και πάνε στην εκδήλωση, καταλαβαίνουν αυτομάτως, ότι δεν πρόκειται για ενημερωτική ημερίδα, αλλά για εκδήλωση προσηλυτισμού στο αντιμεταλλευτικό μπλοκ. (Μακάρι να διαψευστούμε αυτή τη φορά...)

Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και είμαστε σίγουροι, πως δεν είναι η τελευταία. Η εμπειρία έχει αποδείξει, ότι το αντιμεταλλευτικό μπλοκ «χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του», όταν υπάρχει και μόνο η υποψία, ότι σε κάποια ημερίδα του υπάρχει περίπτωση να ακουστεί η άλλη άποψη, πόσο μάλλον να ακουστεί η επιχειρηματολογία ενός εξειδικευμένου μεταλλειολόγου, που δεν κραυγάζει, ούτε ενσπείρει τρομολαγνικές θεωρίες. 

Γι’ αυτό το λόγο και οι προστάτες του περιβάλλοντος φροντίζουν με μεγάλη σπουδή και συνέπεια όλες οι εκδηλώσεις τους να είναι προκάτ και αποστειρωμένες. 

Προσκαλώντας ΜΟΝΟ εγνωσμένης αρνητικής στάσης και τοποθέτησης ειδικούς, για να αποφευχθεί ο «μεγάλος κίνδυνος» διαρροών από το ιδεολογικό μαντρί, που με τόσο κόπο έχουν οικοδομήσει...

Στην προκειμένη περίπτωση, επειδή έχουμε να κάνουμε με την εκδήλωση πολιτικού κόμματος, που προδήλως... έχει μεγαλύτερη σπουδαιότητα από τις ημερίδες, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, ίσως θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη οι ενημερωτικές υποχρεώσεις των επιστημόνων, που είναι κατά των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και να... προσαρμοστεί η όποια εκδήλωση επάνω σ'αυτές.

 Δε γνωρίζουμε. Μπορεί και να τα έλαβαν υπόψη τους τα παραπάνω δεδομένα από τη ΔΗΜ. ΑΡ., αλλά να μην μπορούσαν να παραστούν οι «ειδικοί επιστήμονες», λόγω της προγραμματισμένης παρουσίας τους στην Αλεξανδρούπολη. Μπορεί και μην τα έλαβαν καθόλου υπόψη. Οι διοργανωτές ξέρουν καλύτερα από εμάς.

Κατά την άποψη μας, οι επιστήμονες, που τάσσονται κατά των επενδύσεων χρυσού, θα μπορούσαν να μοιραστούν και στις δύο εκδηλώσεις καθώς λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα...

 Αναμφίβολα το πρόγραμμα αυτών των επιστημόνων είναι πολύ βαρύ, αφού κάθε εβδομάδα δίνουν το παρών και σε διαφορετική πόλη της χώρας  (το περασμένο Σάββατο ήταν στα Γιαννιτσά) για να ενημερώσουν, κατά τον τρόπο που έχουν επινοήσει οι κατά τόπους φιλοπεριβαλλοντιστές την έννοια της «ενημερωτικής» ημερίδας...

Όταν δεν αποδίδει αυτή η πρακτική, τότε οι προστάτες του περιβάλλοντος εφαρμόζουν... την εναλλακτική λύση της  «άμεσης δημοκρατίας»!

Ευχόμαστε οι θεματοφύλακες της «διαβούλευσης» και της «δημοκρατικής αντιπαράθεσης» να μην μπουν στη διαδικασία να εφαρμόσουν την «εναλλακτική λύση» για να μπορέσουν, όσοι παρακολουθήσουν αυτές τις ημερίδες, να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

ΥΓ. Να γνωρίζουν οι φίλοι του αντιμεταλλευτικού μπλοκ, πως δεν κουράζουν καθόλου οι «εύλογες απορίες» τους. Ούτε «προβοκάρουν».Το αντίθετο μάλιστα. Ήταν καταλυτική η παρέμβαση τους. Έδωσαν ακόμη μια ευκαιρία και στον πιο αδαή πολίτη να καταλάβει την τεράστια διαφορά, που υπάρχει ανάμεσα στην ημερίδα ενημέρωσης και στην ημερίδα προσηλυτισμού. Τους ευχαριστούμε...