Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ "ΘΕΛΕΙ" ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΤΟΥ??? ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ "ΘΕΛΕΙ" ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ???

Να πούμε και ένα μεγάλο
ΟΧΙ στη ΒΙΑ και την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ???

Η εμπρηστική επίθεση στις γεννήτριες του εργοταξίου των Σκουριών ήρθε να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο κακών και επικίνδυνων συμβάντων που έχουν σημειωθεί το τελευταίο εννεάμηνο στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Συμβάντα που και στο παρελθόν έχουμε πει απ’ αυτό το blog, ότι παραπέμπουν ευθέως σε εφαρμογές του υποκόσμου και όχι σε φιλοπεριβαλλοντικέςδράσεις μιας μερίδας κατοίκων, που αποσκοπεί στη διαφύλαξη του «ευ περιβάλλεσθαι».

Αν σ’ αυτής της υφής γεγονότα προσθέσουμε και το ανελέητο κυνηγητό (βιολογικό και ηθικό), που υφίστανται όλοι όσοι πασχίζουν για την ανάπτυξη της περιοχής και της αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων, τότε το συνολικό άθροισμα, που προκύπτει, συνιστά κατά τη γνώμη μας την τετελεσμένη εκτροπή του κράτους  και του δημοκρατικού πολιτεύματος, σ΄αυτή τη μικρή γωνιά της Ελληνικής περιφέρειας.

Δεν πρέπει να έχουμε παράπονο... Είχαμε προειδοποιηθεί εγκαίρως, για ότι μας συμβαίνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η κλιμάκωση της βίας και της τρομοκρατίας μας είχε προαναγγελεθεί ... Κανείς όμως από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για τη διαφύλαξη της τάξης, της ασφάλειας και της ευνομίας δεν έλαβε υπόψη του αυτές τις «προειδοποιήσεις». 

Και δεν είναι μόνο η ολιγωρία, η μη σωστή εκτίμηση και η αδιαφορία, που τώρα μας κοστίζει. Ευτυχώς όχι ακόμη ανθρώπινες ζωές. Περιορίζεται σε υλικές και ηθικές ζημιές... Αυτό που κάνει την κατάσταση ιδιαιτέρως αποπνικτική είναι η εξόφθαλμη ασυλία που παρέχεται σ’ αυτούς που λειτουργούν με όρους υποκόσμου.  Ασυλία η οποία λειτουργεί ως βαλβίδα αποποινικοποίησης και απενοχοποίησης  στο σήριαλ εκνομίας που έχουν εδραιώσει.

Πολιτικοί, δικαστές και δημοσιογράφοι λειτουργούν στην πλειοψηφία τους ως υποζύγια της κοινωνικής ανωμαλίας που βιώνουμε.  Τόσο «ακριβή» ή τόσο «ανέφικτη» είναι η εφαρμογή της δίκαιης χρήσης της εξουσίας που έχουν στα χέρια τους; Ή υπάρχει κάτι που δεν τους  επιτρέπει να λειτουργήσουν, όπως πρέπει και επιβάλλεται; 

Αν υπάρχει μια τέτοια «συνθήκη τρόμου» γιατί δε τη γνωρίζουμε; Πότε θα τη μάθουμε; Όταν χαθεί ανθρώπινη ζωή; Τότε θα είναι πολύ αργά. Και όποια δάκρυα κυλήσουν θα είναι κροκοδείλια και όχι αληθινά.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαθητεύσαμε κοντά σας και γίναμε υπόκοσμος...τα μαθήματα σας όμως με τις τακτικές του παχτα για το πως ξεπούλησε την περιοχή, για τον τρόπο που εξετάστηκε η ΜΠΕ, για το μονοπώλιο στις ειδήσεις μέχρι πριν πολύ λίγο καιρό, για τον διχασμό της τοπικής κοινωνίας, δεν σας φτάνουμε με τίποτα..!!!!
Ποιος είναι αυτός που μας παρέχει ασυλία και με ποια ιδιότητα μας την παρέχει????
Από πότε είναι παράνομη η διαμαρτυρία???
Γιατί μας παραχωρείται ασυλία???
Δεν το κατάλαβα αυτό καλά!!!
Μας κάνετε και χάρη που δεν μας σκοτώνετε που διαμαρτυρόμαστε για τις παρανομίες σας???
Για συνέλθετε λίγο!!!
Σας ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ για την καταστροφή που πάτε να κάνετε και έχετε μούτρα και μιλάτε??
Αυτό είναι ΘΡΑΣΟΣ!!!!

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar μακάρι να πέρνατε ως παράδειγμα τον τρόπο συμπεριφοράς αυτής της κοινωνίας, που δείχνει απίστευτη ανοχή, εγκράτεια και υπομονή στα καπρίτσια σας.

Το ποιός έχει θράσσος και το ποιός έχει ανάγκη από συστολή στα λόγια και τις πράξεις, καθρεφτίζεται στο καθημερινό παραλήρημα σου.

Ανώνυμος είπε...

τα σχόλια μου δεν είναι.. παραλήρημα...
είναι απάντηση στα παραληρηματικά σου άρθρα..!!
όταν προκαλείς εισπράττεις και τα ανάλογα σχόλια...!!!

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Στην προσπάθεια σου να το παίξεις κάποιος αυτοακυρώνεσαι από τις ίδιες σου τις λέξεις... "τα σχόλια μου δεν είναι.. παραλήρημα...
είναι απάντηση στα παραληρηματικά σου άρθρα..!!
όταν προκαλείς εισπράττεις και τα ανάλογα σχόλια...!!!". Ξεκουράσου λίγο, έχεις κουραστεί να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα...!!!

Ανώνυμος είπε...

όσο και αν προσπαθείς να με ακυρώσεις δεν τα καταφέρνεις....τα αποσιωπητικά μπροστά και πίσω στην λέξη παραλήρημα δεν τα είδες??? κάτι σημαίνουν αν ξέρεις να διαβάζεις... αλλά ούτε και αυτό ξέρεις να το κάνεις σωστά...!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Συγνώμη δάσκαλε.....!!!!!!!!!!!!
Αλλά δεν είχα την τύχη να μαθητεύσω κοντά σε δασκάλους με το δικό σου επίπεδο...

Ανώνυμος είπε...

σιγά σιγά θα μάθεις... κανένας δεν γεννήθηκε μαθημένος..!!!
απλά να έχεις υπομονή κοντά μου και θα μάθεις πολλά..!!
ακόμα και τι κακό κάνει το κυάνιο...!!!

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Η αλήθεια είναι ότι το κυάνιο που έχει σφηνώσει στο μυαλό σου, σ' έχει κάνει πολύ κακό!

Ανώνυμος είπε...

φαντάσου τώρα...το κυάνιο σφηνώθηκε στο μυαλό μου και μου έκανε τόσο κακό...
πόσο μάλλον αν το χρησιμοποιήσετε κιόλας..!!!

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar παλληκάρια σαν εσένα τρομάζουν από το κυάνιο; Αδυνατό να το πιστέψω.... Α, παπαπαπαπαπαπαπαπαπ.Υπερβάλεις.