Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

TO «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ»... ΓΥΡΙΖΕΙ?

Αν ζούσε ο Γαλιλαίος, θα το ισχυριζόταν ξανά...
Για το "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" αυτή τη φορά!
Παρά το κίνδυνο που διατρέχουμε να κατηγορηθούμε ως «αιρετικοί» από τους ιεροεξεταστές της «καθολικής οικολογίας», θα τολμήσουμε και θα πούμε: «κι όμως κινείται... το παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων»!!! 
 
Στο συμπέρασμα αυτό μας οδήγησε η αναδημοσίευση, που έκανε για την εμπρηστική επίθεση της Φισώκας, όπου ως γνωστόν, άγνωστοι δράστες έκαψαν ολοσχερώς το γεωτρύπανο γεωλογικών ερευνών.

Η ευχάριστη έκπληξη οφείλεται στο γεγονός, ότι το «παρατηρητήριο», ποτέ ως τώρα, δεν είχε ενημερώσει το αναγνωστικό κοινό του, για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων, που έχουμε από τις 5 Αυγούστου μέχρι και το περασμένο Σάββατο σε βάρος οχημάτων μεταφοράς εργαζομένων και σε μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της ΒΑ Χαλκιδικής.


Κάτι το οποίο ερχόταν σε πλήρη αντιδιαστολή με τα παράπονα του, π.χ. για  τη «χρυσή» σιωπή των ΜΜΕ, σ΄ότι αφορά τις κινητοποιήσεις, που γίνονται κατά της εξόρυξης χρυσού.  

 Εδώ πρέπει να πούμε, ότι το «παρατηρητήριο», εν μέρει, έχει δίκιο

Βλέπουμε όμως, ότι χάρη στις πολύ καλές διασυνδέσεις, που διατηρεί με πολιτικούς, κόμματα και δημοσιογράφους και τις ανάλογες πιέσεις, που μπορούν να ασκήσουν εκείνοι, όχι μόνο προβάλλονται οι δράσεις κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας, αλλά τις πιο πολλές φορές δεν υπάρχει η άλλη άποψη. Αν υπάρχει..., είναι για το θεαθήναι!


Από την άλλη πλευρά, τι πρέπει να πουν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής, που θέλουν και στηρίζουν αυτή την επένδυση; 

Που και πότε προβλήθηκαν ενημερωτικά ρεπορτάζ, αφιερωμένα ΜΟΝΟ για το δικό τους «ΘΕΛΩ»

Που και πότε προβλήθηκαν ρεπορτάζ σε δελτία ειδήσεων ή εκπομπές για το πογκρόμ βίας και τρομοκρατίας εναντίον των εργαζομένων από κανάλια και εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας και κυκλοφορίας;

Η απάντηση είναι πολύ απλή... ΠΟΤΕ!!!


Πιστεύουμε, ότι ένα σύγχρονο και αντικειμενικό «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» έχουν θέση ενημέρωσης, όλα όσα αφορούν τη μεταλλευτική οικογένεια, αν θέλει να είναι συμβατό με τον τίτλο, που φέρει. 

Για παράδειγμα, έχουν θέση οι ανακοινώσεις των μεταλλωρύχων και άλλα θέματα που τους αφορούν, όχι μόνο για να αξιοποιηθούν μειωτικά σε βάρος τους, όπως γίνεται μέχρι τώρα, αλλά και για να προβληθούν οι αγωνίες και τα προβλήματα, που προκαλεί η δράση του αντιμεταλλευτικού μπλοκ εναντίον τους. 

Έτσι νομίζουμε θα αμβλυνθούν και οι όποιες αρνητικές εντυπώσεις, που δικαίως, κατά τη γνώμη μας, έχουν δημιουργηθεί για τη μονοδιάστατη ενημέρωση, που παρέχει. 


Ευχόμαστε η σημερινή κίνηση του να αποτελέσει την απαρχή για ένα νέο ξεκίνημα της συνολικής στάσης του και να μην είναι ένα απλό «πυροτέχνημα»...

Ένα αντικειμενικό και δίκαιο «παρατηρητηρίο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» το έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία. 

Δεν έχουμε καμία ανάγκη από ένα «παρατηρητήριο...», που καμουφλάρεται για να αποπροσανατολίσει, που υποκινεί και υποθάλπτει τη βία, που σαμποτάρει την ανάπτυξη της περιοχής μας...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως γυρίζει...! Από ένστικτο το λέω!

http://www.youtube.com/watch?v=ehzMLV08wEE

Ανώνυμος είπε...

http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/424937_401213309946784_534679427_n.jpg

ποτε δεν δημοσιεύεται τπτ της εταιρειας

Ανώνυμος είπε...

"Γέρικο γαιδούρι περπατησιά δεν αλλάζει" πολίτες. Μην τρέφετε ελπίδες.Πιο πιθανό είναι για μένα το αντιγκολντ να καμουφλάρεται για να αποπροσανατολίσει. Του έχει κάνει μεγάλο κακό η δημοσίευση των προφητειών του!

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο "ξεκάρφωμα" είναι το "κάρφωμα"...Το αντογκολντ ξέρει από αυτά!