Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΚΙ ΑΛΛΟΣ "ΕΞΑΝΤΑΣ" ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ...


Αυτός ο χώρος είναι μεταλλευτικός.
Έχει κοίτασμα και πρόκειται να γίνει μεταλλείο.
Τι δεν καταλαβαίνετε;;;

Αξιότιμοι φίλοι του ιστολογίου «Χρυσές αυτ-απάτες» και της ομάδας «iosifsk», ειλικρινά λυπούμαστε που η επιτόπια έρευνα σας για τη δήθεν αλόγιστη υλοτόμηση της δασικής έκτασης στο λάκκο Καρατζά και η σύνδεση της με τα γνωστά σενάρια διάχυσης φόβου και τρόμου από παρελθόντα περιβαλλοντικά ατυχήματα, που σημειώθηκαν σε κατά τόπους μεταλλεία σ' όλο τον κόσμο εξελίχθηκε σε φιάσκο... 

Ευθύνη όμως γι’ αυτό δεν έχουμε εμείς. 

Ευθύνη ή ευθύνες πρέπει να αναζητήσετε από τους εαυτούς σας και από το «παρατηρητήριο...». 

 
Από τους εαυτούς σας, γιατί εμφανίζετε τα ίδια συμπτώματα με τον «Εξαντα», όπου όπως και εκείνος έτσι και εσείς, κάνετε μια έρευνα, χωρίς να έχετε ελέγξει εξονυχιστικά την ακρίβεια όλων των παραμέτρων ή των λεπτομερειών, που την αφορούν και τη δημοσιεύετε με σαφή στόχο την άγρα εντυπώσεων, στο παιχνίδι του προπαγανδισμού εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας, που συμμετέχετε και εσείς από την πλευρά σας. 

Στην πορεία διαπιστώνετε το λάθος ή τα λάθη σας και αντι να ζητήσετε συγνώμη ή να αποσύρετε όλη τη δήθεν έρευνα σας, θέλετε να βγείτε και από πάνω μ’ ένα στυλ «έλα μωρέ, δεν τρέχει και τίποτα, ένα μικρό λαθάκι έγινε. Πώς κάνετε έτσι;» (Δείτε εδώ)

Σίγουρα, αξιότιμοι φίλοι, θα ήταν πολύ βολικό για σας, να πούμε και για τη δική σας «ανορθογραφία», έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε, ωστόσο, όταν παίζετε συνεχώς με τη διασπορά και την εμφύτευση των συναισθημάτων του φόβου και του τρόμου στις ψυχές και το μυαλό των πολιτών αυτής της κοινωνίας και τα οποία βασίζονται αποδεδειγμένα σε ψευδή στοιχεία, μην περιμένετε επιείκεια, ανοχή και κατανόηση από την πλευρά μας. 

Καθώς αποδεδειγμένα πια, την ανοχή που έχουμε επιδείξει κοντά δύο δεκαετίες στις κατασκευές και τα σενάρια του μηχανορραφούντος αντιμεταλλευτικού μπλοκ, την εκλαμβάνετε ως αδυναμία συλλογικής έκφρασης και αντίδρασης από τη μεριά της βουβής πλειοψηφίας της Αριστοτελίτικης κοινωνίας.

Επίσης, αναζητήστε και ευθύνες για την εμπέδωση του φιάσκο σας στο «παρατηρητήριο...», το οποίο, ενώ υιοθέτησε την έρευνα σας, που είχε το δικό σας τίτλο, τον αγνόησε και έβαλε δικό του τίτλο για να... πουλήσει ακόμη πιο εμφατικά την έρευνα σας. 

Εμείς λοιπόν πήραμε θέση στην ανακρίβεια που διατύπωνε ο τίτλος του «παρατηρητηρίου...», την οποία τροφοδότησε η δική σας αστοχία... Αφορμή πήραμε από τις πληροφορίες που μας έδωσαν αναγνώστες μας, οι οποίοι αναγνώρισαν στο βίντεο σας εκτάσεις γης και ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση η εμπλοκή με τα έργα στις Σκουριές. 

Το ότι φωτογραφίσαμε σε ποιόν ανήκει αυτή η δασική έκταση οφείλεται σε εσάς και στην ελλειπή έρευνα σας και δεν έχει να κάνει με ελλείμματα μας σε ζητήματα δεοντολογίας.

Επιπλέον μη σπεύδετε να χρεώσετε σε εμάς διχαστικές λογικές και πρακτικές. Πουλάτε πολύ φτηνά τις «σπουδές» που κάνατε όλο αυτό το χρονικό διάστημα πριν μεταμορφωθείτε από απλή ομάδα παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού σε ιστολόγιο, στο πλευρό εκείνων, που εδώ και μια 16ετία παράγουν και ανακυκλώνουν διχασμό, ψεύδος, προπαγάνδα, μιζέρια, αποανάπτυξη, στοχοποίηση, βία και τρομοκρατία.

Αν ενοχλείστε από την κριτική προσέγγιση μας, αυτό αποτελεί δικό σας πρόβλημα και όχι δικό μας. Οι πράξεις σας και οι αναρτήσεις σας το αποδεικνύουν. Θα σας δώσουμε ένα απλό παράδειγμα, βασισμένο στα στοιχεία της «έρευνας», που κάνατε πρόσφατα, αλλά ανακαλύψατε εκ των υστέρων και εσείς, ότι υπήρχαν λάθη σ’ αυτή... 

Παίρνετε λοιπόν ένα τμήμα της εγκριθείσας ΜΠΕ για τα φράγματα και πάνω σ’αυτό κάνετε μια προχειρότατη αναγωγή και παραπομπή σε ένα χρονολόγιο παρελθόντων περιβαλλοντικών ατυχημάτων, που σημειώθηκαν τα τελευταία 51 χρόνια (από το 1961 μέχρι και το 2012) σε πάσης εξόρυξης μεταλλεία, ανά τον κόσμο. Συνολικά τα ατυχήματα που σημειώθηκαν είναι 94 εκ των οποίων τα 23 είναι στον Ευρωπαϊκό χώρο. 

Μιλάμε δηλαδή για ένα μέσο όρο 1,84 ατυχήματα ανά έτος σ’ όλο τον κόσμο και 0,45 ατυχήματα ανα έτος στην Ευρώπη τα τελευταία 51 χρόνια (…) και θέλετε μ΄αυτά τα στατιστικά δεδομένα να τρομάξετε την συντριπτική πλειοψηφία αυτής της κοινωνίας, που σας έχει γυρίσει την πλάτη και να μας πείτε, ότι αυτό το φράγμα, που είναι να κατασκευαστεί στο λάκκο του Καρατζά με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσει προβλήματα στη λειτουργία του από το να μην εμφανίσει κανένα πρόβλημα απολύτως... Αυτό σας φαίνεται για δεοντολογικό;

Λυπούμαστε, αλλά μαζί με τα προβλήματα που έχετε με τη διαχείριση της αλήθειας, εμφανίζετε ταυτόσημα προβλήματα και με τη διαχείριση της λογικής. Και αυτό πάλι όμως είναι δικό σας πρόβλημα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας πούμε, ότι δεν αρκεί να δηλώνετε μόνο ακομμάτιστοι, ανεξάρτητοι και ερασιτέχνες. Είναι τίτλοι τιμής τους οποίους πρέπει να αποδεικνύετε στην πράξη, όπου τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής σας δείχνουν, ότι έχετε ακόμη πολύ δρόμο  να διανύσετε για να προσεγγίσετε, έστω και πρόσκαιρα, τον ευσεβή πόθο σας... 

Το ότι δεν είστε οικολόγοι, όχι μόνο εσείς, αλλά και ολόκληρο το αντιμεταλλευτικό μπλοκ, δε χρειαζόταν να μας το πείτε... Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι...

Και πάλι, λυπούμαστε για τη δυσμενή τροπή που πήρε η ερευνητική σας προσπάθεια, πλην όμως αναζητήστε τις ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν και μην ψάχνετε απ’ αλλού αφορμές για εξιλέωση. Σας εκθέτει ακόμη περισσότερο. Αυτή είναι η γνώμη μας. Όσο και αν σας ενοχλεί, δείξτε σεβασμό. Μπορεί η κριτική μας να είναι σκληρή απέναντι σας. Τα δικαιώματα όμως τα δώσατε εσείς και οι προπαγανδιστές φίλοι σας. Και δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο αυτά τα δικαιώματα... 

Είναι τόσα πολλά, που συγκροτούν «καζαμίες» πολλών ετών!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες μην ασχολείστε με τα θρασύτατα παπαγαλάκια του αντιγκολντ. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή λένε, αυτοί όμως πρέπει να ντρέπονται για το θράσσος και τα ελλεινά ψέμματα τους. Μη τους δίνετε αξία.