Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΈΝΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αυτός είναι ο τίτλος που νομίζουμε ότι αποδίδει απόλυτα το περιεχόμενο του κειμένου που έφτασε στο blog μας με email. 

Συντάκτης του ένας μεταλλωρύχος, ο οποίος περιγράφει την παγίδευση μιας ολόκληρης κοινωνίας. 

Της δικής μας κοινωνίας, που έχει μπλεχτεί στον ιστό της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας. Διαβάστε λοιπόν τα όσα περιγράφει ο μεταλλωρύχος μέσα από τη δική του ματιά.



"Είμαι Χαλκιδικιώτης, μεταλλωρύχος, παντρεμένος με παιδί. Αποφάσισα να γράψω για πρώτη φορά και τελευταία  κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους οικολόγους. 

Ένα παιδί στο σχολείο δέχτηκε «παιδικούς» εκβιασμούς. Τα παιδάκια της τάξης του δεν το παίζουν , γιατί ο μπαμπάς του δουλεύει στο εργοστάσιο. Του λένε να πάει σε παιδάκια μεγαλύτερα που οι πατεράδες τους δουλεύουν στο ίδιο εργοστάσιο. Και πριν δυο μέρες του είπαν ότι ο μπαμπάς του  θα πεθάνει από το κυάνιο. Σκεπτόμενος την πώρωση  και τον φανατισμό που σας διακρίνει ο πατέρας δεν μπήκε καν στο κόπο να ενοχλήσει ούτε γονείς ούτε δάσκαλους. Απλά πήρε το παιδί  του και του έδειξε που και πως δουλεύουμε εμείς  «οι τυφλοπόντικες».

Και έρχομαι  τώρα σε σας τους οικολόγους που όλη μέρα έχετε μια πιπίλα στο στόμα σας...χρυσός… κυάνιο… καταστροφή του περιβάλλοντος
Και ερωτώ τι θα το κάνετε το «καθαρό» περιβάλλον όταν δεν έχετε «καθαρή» την ψυχή των παιδιών σας?… εσείς από τα χωριά τα κάτω, γιατί κλείσατε τους δρόμους και αφήνατε  να περνάνε  μόνο οι δικοί σας?...που είναι ο τουρισμός σας και φοβάστε να μην τον χάσετε?.
..
εσείς ιερισσιωτες…  που φωνάζετε, να κάνετε κάτι για τα 130 περίπου άτομα που σιτίζονται στην εκκλησία σας… να βοηθήσετε τα 35 σπίτια που δεν έχουν ηλεκτρικό… να μας πείτε πόσα μαγαζιά έχουν κλείσει φέτος και πόσα από αυτά που είναι ανοιχτά έχουν αύξηση τζίρου… να βρείτε  ποιοι είναι οι λαθροϋλοτόμοι να δείτε τα ψαροκάικα σας με τι εργαλεία ψαρεύουν… και τέλος να μας πείτε ποιες κινήσεις κάνατε για να έχετε αύξηση του τουρισμού σας(με μια μόνο τουριστική μονάδα και αυτή κλειστή).

Εσείς Νεοροδιατες… είστε τόσο οικολόγοι που «εξαφανίσατε» εργαλεία του βιολογικού σας ,αλλά δεν μας είπατε που πάνε τα λύματα σας… στις 14 Αυγούστου πέρυσι βρήκα άνετα να νοικιάσω μια πολλή όμορφη γκαρσονιέρα, άρα ποιος τουρισμός?

εσείς Αμμουλιανιωτες… παραπονιέστε πως κάθε πέρυσι και καλλίτερα όταν σας ρωτάνε ’πως πήγε η σεζόν’… εσείς τι ακριβώς κάνατε  για επιμήκυνση της σεζόν?...στα πόσα μίλια από τις ακτές ψαρεύουν οι ανεμότρατες?...και όταν πιάνουν μικρότερα από τα επιτρεπόμενα γραμμάρια ψάρια τι τα κάνουν?... που πήγαιναν τόσα χρόνια τα λύματα σας?...και τέλος αφού η σεζόν σας είναι  2 μήνες πως ζείτε τους υπόλοιπους 10 μήνες?.
..
εσείς Ουρανοπολιτες πως καταντήσατε έτσι?...ήσασταν το πιο φιλόξενο, όμορφο, χωριό της περιοχή σας… ενώ είστε το πρώτο χωριό στους πρόποδες του Άθω, χρόνια τώρα δεν μπορούσατε  να συνεννοηθείτε για το που θα κάνατε λιμάνι, και τώρα που ξεκίνησε δεν μπορέσατε όχι να το τελειώσετε αλλά ούτε καν να το συνεχίσετε…o   πύργος σας ? 2 χρόνια κλειστός… έχετε την μεγαλύτερη σεζόν Απρίλιο-Νοέμβριο, έχετε γιατρό? …έχετε χωριό που βρέχεται από δυο πλευρές από την θάλασσα , έχετε οργανωμένη παράλια εντός του χωριού?  έχετε το Άγιον Όρος στα πόδια σας και αντί να ήσασταν οι πρώτοι και καλύτεροι στην περιοχή σας φτάσατε να είστε έρμαια των ιερισσιωτων που σας ζηλεύουν… και τέλος εσείς που πήγατε και τι κάνατε για να διαφημίσετε τον τόπο σας?...(εκτός από τα < χαρτάκια> που μοιράζετε στο λιμάνι σας)…

και που ήσασταν τόσα χρόνια όλοι εσείς?...τι κάνατε για να προστατέψετε το περιβάλλον?..γιατί έχετε γίνει υποχείρια του κάθε επιτήδειου?...τι θα γίνει αν φύγει το λιμάνι από την ουρανουπολη?  Και από την Ιερισσό?..τι θα γίνει αν διώξουν τους δικούς σας από εκεί που δουλεύουν στο Άγιον  Όρος?...και τέλος και για εμένα το πιο σοβαρό   γιατί μεγαλώνετε τα παιδιά σας σαν την αλ κάιντα?...
ελπίζω να είστε μια φούσκα που κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσει… ελπίζω να συνεχίσουμε να κάνουμε υπομονή με αυτά που κάνετε…"

EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

8 σχόλια:

SKANDALO είπε...

Όταν θέλετε να κάνετε προπαγάνδα να φροντίζετε, κάτω από τις δήθεν επιστολές κλαψας και αμπελοφιλοσοφίας που συντάσσετε και αναρτάτε στο blog σας, να παραθέτετε ένα ψεύτικο ονοματεπώνυμο ή έστω αρχικά ονοματεπώνυμου. Θα φαίνεται πιο πειστικό στους ελαχίστους επισκέπτες που έχετε.

Ως προς την ουσία του θέματος, εντέλει θα συνειδητοποιήσετε πως άδικα κουράζεστε. Ούτε η ΕΡΤ3, ούτε η συντριπτική πλειοψηφία του διαδικτύου που ασχολείται με το ξεπούλημα του τόπου αλλά ούτε και η ομογένεια που έχει ενημερωθεί και έχει ήδη προβεί στις πρέπουσες παρεμβάσεις για να ακυρωθεί η σχεδιαζόμενη καταστροφή του περιβάλλοντος δεν πρόκειται να αφήσουν τα τσιράκια της Ελληνικός Χρυσός/Μπόμπολα να 'παίζουν' με τις ζωές των υπαρχουσών και μελλοντικών γενεών.

Από κει και πέρα, θα φανεί ποιος έχει το δίκιο με το μέρος του και προφανώς θα επικρατήσει.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ είπε...

ρε ηλιθιε scantalo αν πω το ονομα μου απο θυμα θα μα κανετε θυτη, οπως εγινε στο παρελθον απειρες φορες.και οσο και να χτυπιεσε και να προσπαθεις να δημιουργήσεις εντυπωσεις δεν σας βγαινει, γιατι ξερεις οτι αυτα που γραφω ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΑ...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητέ μας "Σκάνδαλε" χαιρετίζουμε την επανεμφάνιση σου ως σχολιογράφου στο blog μας. Μαύρη Πέτρα έριξες βρε παλιόφιλε... Από πέρσι είχες να μας κάνεις την τιμή να σχολιάσεις αναρτήσεις.

Σε ότι έχει να κάνει με το σχόλιο σου, ειλικρινα θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε για την παροχή δωρεάν τεχνογνωσίας, για το πως γίνεται να εξαπατάς το αναγνωστικό σου κοινό και να φαίνεσαι αληθινός από πάνω..., όμως δεν τη χρειαζόμαστε. Δεν ξηγιόμαστε έτσι εμείς. Επομένως κράτησε τα για τον εαυτό σου και το δικό σου αναγνωστικό κοινό.

Εμείς να ξέρεις επίσης δεν κουραζόμαστε γιατί αυτή η υπόθεση είναι ζήτημα επιβίωσης και όχι διαβίωσης για όλους εμάς. Εσύ κουράζεσαι βρε φίλε.. Ιδίως αυτή η εμμονή σου με τα νούμερα έχει καταντήσει παροιμιώδης. Αφού όπως λές δεν έχουμε καμία επισκεψιμότητα, εσύ γιατί ασχολείσαι; Παράξενο φαίνεται...
Καλή Κυριακή σου ευχόμαστε και μη σκοτίζεσαι για εμάς...

Ανώνυμος είπε...

σκάνδαλο μπορείς να μου εξηγήσεις πιο λιανάτι εννοείς όταν γράφεις ότι τα τσιράκια του Μπόμπολα και της Ελληνικός Χρυσός παίζουν με τις ζωές των κατοίκων και των επομενων γενιών. Εγώ είμαι εργαζόμενος σ΄αυτήν την εταιρεία. Έχω οικογένεια με δυο παιδιά και δουλεύω καθημερινά πάνω από 10 ώρες με μισθό 1800 ευρώ καθαρά. Είμαι τσιράκι; Παίζω με τη ζωή των υπαρχουσών και επόμενων γενιών; Πως εσύ είσαι σε θέση να κρίνεις τέτοια ζητήματα και ποιός σε όρισε ως υψηλό κριτή και υβριστή ανθρώπων που εργάζονται σκληρά και φορολογούνται εξίσου σκληρά; Απάντησε σε παρακαλώ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Βρε συ σκάνδαλε μια χαρά δεν είσαι εκεί στην Αθήνα; Τι μπλέκεσαι βρε σβαρνιάρη σε θέματα που δε σε πέφτει λόγος; Μην ασχολείσε με τα δικά μας προβλήματα. Θα τη βρούμε την άκρη μας.

Ανώνυμος είπε...

είσαι γελασμένος αν νομίζεις πως μόνο τα κάτω χωριά είναι κατά της επένδυσης...
στα επάνω χωριά υπάρχει το καθεστώς της τρομοκρατίας από τους μεταλλωρύχους και δεν τολμάει ο κόσμος να αρθρώσει κουβέντα....
είναι γνωστοί οι τραμπούκοι του νεοχωρίου και του παλαιοχωρίου..μην γελιόμαστε...!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

Σήζαρ πάλι παραμιλάς και παραπλανείς; Ποιοί τραμπούκοι του Νεοχωρίου και του Παλαιοχωρίου βρε παλιοψεύτη; Πότε χτυπήθηκε ή απειλήθηκε κάτοικος αυτών των χωριών που δε θέλει τα μεταλλεία; Πότε κάηκε το αυτοκίνητο του ή το σπίτι του;
Έχει καμία σχέση η χούντα που έχετε φτιάεξι στην Ιερισσό, με τα υπόλοιπα χωριά;
Α χαμένε έχεις καταντήσει βαρετός με τις ανοησίες σου.

Ανώνυμος είπε...

απάντηση στον 28 Ιανουαρίου 2013 - 9:57 μ.μ.

είσαι εκτός τόπου και χρόνου...γι αυτό απαξιώ να ασχοληθώ μαζί σου...!!

caesar