Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ: "ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ 10 ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ELDORADO

Η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης της επένδυσης που σχεδιάζει η Eldorado Gold, μέσω της Χρυσωρυχεία Θράκης, στο Πέραμα Έβρου, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις ανησυχίες του καναδικού ομίλου μετά την επίθεση δεκάδων κουκουλοφόρων σε εργοτάξιό του στις Σκουριές Χαλκιδικής το σαββατοκύριακο.


Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, εντός των επόμενων ημερών η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει το «πράσινο φως» στη σχεδιαζόμενη επένδυση ύψους 230 εκατ. ευρώ στο χρυσορυχείο της Θράκης, ξεμπλοκάροντας ένα έργο η έγκριση του οποίου εκκρεμεί εδώ και μήνες –παρά το γεγονός ότι θεωρείτο έργο fast-track- και το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε μια περιοχή που «διψά» για επενδύσεις.



«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τέτοιου είδους ενέργειες. Η Ελλάδα είναι μια μοντέρνα ευρωπαϊκή χώρα και θα προστατέψουμε με κάθε κόστος τις ξένες επενδύσεις στη χώρα», δήλωσε ο Έλληνα πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην The Wall Street Journal. «Είναι μια επένδυση που θέλουμε πολύ και η όλη διαδικασία για την τελική έγκριση θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών».

Αναδημοσίευση από το www.capital.gr

 

2 σχόλια:

yorgos73 είπε...

Μεγάλη μπουκιά να φας, μεγάλα λόγια μην λες!

Ανώνυμος είπε...

Γόγο 73 οσο και αν κάψετε, ότι και αν σπάστε, το έργο προχωράει. Είστε πολύ πίσω.