Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων
Με τη σειρά του ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων καταδικάζει ρητά και κατηγορηματικά την εγκληματική επίθεση, όπως χαρακτηρίζει στην ανακοίνωση του την έφοδο των κουκουλοφόρων τα ξημερώματα της 17ης Φεβρουαρίου στο εργοτάξιο των Σκουριών.

 "Ανεξάρτητα από τις απόψεις και τις διεκδικήσεις των πολιτών για την υπόθεση του χρυσού στη Χαλκιδική, η επίλυση των όποιων διαφορών δεν μπορεί να γίνει με όρους κουκολοφόρων, βίαιης αντιμετώπισης εργαζομένων και καταστροφών. 

Τέτοιες ενέργειες αντικειμενικά υπονομεύουν τη δημοκρατική ομαλότητα, ενώ συκοφαντούν, δυσφημούν και καπηλεύονται το δικαίωμα των πολιτών να αμφισβητούν τις αποφάσεις της κρατικής διοίκησης", αναφέρει μεταξύ άλλων στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΕΓ, οποίος υπενθυμίζει προς την πολιτεία τη διαχρονική στήριξη του στην αξιοποίηση των ορυκτών πόρων της χώρας. 


"Ο Σύλλογος μας διαχρονικά στηρίζει την αξιοποίηση των Ορυκτών Πόρων, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στους κατοίκους των περιοχών μεταλλευτικής δραστηριότητας, με έμφαση στην ορθολογική αξιοποίηση και στο βέλτιστο όφελος για το ελληνικό δημόσιο και τις τοπικές κοινωνίες. Η έρευνα και ανάπτυξη των Ορυκτών πρώτων Υλών αποτελεί, μαζί με τους υδατικούς πόρους και το περιβάλλον, έναν από τους βασικούς πυλώνες ενασχόλησης των γεωλόγων. Άλλωστε η ανάγκη επιστημονικής μελέτης και ανάπτυξης των Ορυκτών Πόρων ήταν το έναυσμα για τη δημιουργία του πρώτου Γεωλογικού Τμήματος στα Ελληνικά ΑΕΙ."

Κλείνοντας την ανακοίνωση τους οι Γεωλόγοι ζητούν από την Ελληνική Πολιτεία να στηρίξει "όσα έργα έχουν ήδη αδειοδοτηθεί και όσα πληρούν τις προδιαγραφές αδειοδότησης."

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση.