Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΣΩ ΧΑΝΙΩΝ... ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αλήθεια αργεί, αλλά δεν κρύβεται!
Ο τίτλος της ανάρτησης μας δεν είναι αλληγορικός, αλλά κυριολεκτικός. 

Ο κ. Γιώργος Σταθάκης βουλευτής Χανιών και υπεύθυνος τομεάρχης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα ανάπτυξης, με σημερινή δήλωση του στο ΣΚΑΙ, διέλυσε τους μύθους και τις ανακρίβειες, που ακούγονται εδώ και μήνες και κορυφώθηκαν τις τελευταίες μέρες από την πλευρά του αντιμεταλλευτικού μπλοκ, περί μηδενικού οφέλους της Ελληνικής οικονομίας από την επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική.

Ο κ. Σταθάκης είπε λοιπόν, πως "το 23% που είναι ο φόρος υπέρ του δημοσίου από τον κύκλο εργασιών της επένδυσης είναι πολύ μικρός", ενώ τόνισε πως αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία "θα θέσει ως θέμα την επανεξέταση του ζητήματος της επένδυσης, ως προς το οικονομικό σκέλος της σύμβασης", προφανώς για να αυξηθεί  αυτό το ποσοστό.

Σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε εμείς αυτό το ποσοστό με την έμμεση φορολόγηση (μισθοί και ασφαλιστικές εισφορές κλπ.) αγγίζει - ίσως και ξεπερνάει - το 30%. Ωστόσο, με αυτή τη δήλωση του ο κ. Σταθάκης βάζει τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα οικονομικά ωφελήματα αυτής της επένδυσης στην πραγματική της διάσταση.

Γιατί είναι άλλο πράγμα να ακούγεται από πολιτικούς και δημοσιογράφους το ευκολόπεπτο, ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος από τη μεταλλευτική δραστηριότητα και τελείως διαφορετικό να υποστηρίζεται, ότι αυτό το ποσοστό (23%) είναι μικρό ως οικονομική ανταπόδοση για την εμπορική εκμετάλλευση των μεταλλευτικών κοιτασμάτων της ΒΑ Χαλκιδικής. 

Είναι η μέρα με τη νύχτα...

Αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως στη χώρα μας. Η μικροπολιτική αντίληψη και πρακτική επικρατεί σε βάρος της πολιτικής με θύματα τις κοινωνίες και τους πολίτες της.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο κ. Σταθάκης














7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ένας παντελονάτος στο ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ξεκάθαρα ότι το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το οικονομικό και όχι το περιβαλλοντικό. Άντε μπράβο με τα υπόλοιπα λαμόγια. Και το θέλουν το μεταλλείο ένα κομμάτι του κρατικό για να βάζουν και εκείνοι δικό τους κόσμο. Αθάνατη δημοκρατία!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο Σταθάκη που ξεμπρόστιασε την Ιγγλέζη!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Ιγγλέζη δε γνώριζε αυτή την πτυχή της επένδυσης. Γιατί δεν έχει διαβάσει τη ΜΠΕ. Αν την είχε διαβάσει θα την έλεγε γιατι είναι ειλικρινής σαν άνθρωπος. Το κακό είναι ότι έχει για συμβουλάτορα το αντιγκολντ και την πέρνει στο λαιμό του. Ούτε η Ιγγλέζη γνωρίζει τι έχει στο μυαλό του ο αντιγκολντ.

Ανώνυμος είπε...

καλά ρε μπομπολάκια στις επόμενες εκλογές θα ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ???

caesar

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Σταθάκης κατεβεί υποψήφιος στη Χαλκιδικη, θα τον ψηφίσωμε τρέλα. Σοβαρός και όχι λαικιστής. Καμία σχέση με τους βλαχομπάχαλους του τσίριζα και την εξιδεικευμένη στα δάση και τα περιβάλλοντα βουλευτίνα μας.

Σήζαρ κάνε τα κουμάντα σου ρε και φέρτε τον στη Χαλκιδική. Θα γίνει πάταγος. Θα ξενερώσετε με αυτό που θα δείτε.

Ανώνυμος είπε...

προτιμώ να σας φέρω τον Tατσόπουλο που είναι και γ.....ς


caesar

Ανώνυμος είπε...

Σήζαρ δεν είμαστε όλοι συμπαθούντες του Τατσόπουλου και των προσόντων του όπως εσύ!!!!!!!!!