Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ

                  Φώτο από την προσυγκέντρωση της Ιερισσού
Τα δυνατά τους έχουν βάλει οι «συμπαραστάτες» της ομάδας των κατοίκων της Ιερισσού, που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Όπως μαθαίνουμε 14 λεωφορεία από διάφορα μέρη της χώρας μας (Θεσσαλονίκη, Βέροια, Κομοτηνή, Κιλκίς, Καστοριά) έφτασαν το πρωί στην Ιερισσό αλλά και πάρα πολλά αυτοκίνητα από Θεσσαλονίκη. 

Όλα αυτά κατευθύνονται με στην Μ. Παναγία, όπου είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταλλείων χρυσού, ενώ το alterthess αναφέρει, πως έχουν γίνει από ένα λεωφορείο 2 προσαγωγές από την αστυνομία. Στη Μ.Παναγία ήδη βρίσκονται συγκεντρωμένα περίπου 200 άτομα.


Πρόκειται για ένα γνώριμο σκηνικό που ζούμε σε επανάληψη ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τις 25 Μαρτίου του 2012 στα Μαδεμοχώρια, οπότε και έγινε η πρώτη εαρινή συνάθροιση αντιδρώντων. Η σημερινή διαφοροποιείται αρκετά από τις προηγούμενες καθώς έχει από πίσω της την ανοικτή πολιτική στήριξη κομμάτων της κοινοβουλευτικής και σχηματισμών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.


Ευχή μας να εξελιχθούν όλα ομαλά να λείψουν οι ακρότητες και οι μεταφερόμενοι αντιδρώντες να στηρίξουν με τον οβολό τους, τους καταστηματάρχες της περιοχής μας ειδικότερα αυτούς της Ιερισσού και της Μ.Παναγίας. 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η προπαγάνδα τους δεν έχει όρια!
Είμαι κάτοικος Ιερισσού και με τα μάτια μου είδα 12 λεωφορεία να μεταφέρουν τους "γηγενείς" αντιδρώντες από την Κομοτηνή, το Κιλκίς, την Καστοριά και δεν μπόρεσα να καταλάβω τα υπόλοιπα μέρη προέλευσης τους από τις πινακίδες των λεωφορείων.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το τοπικό κοκλάβιο ρίχνει λάδι στην φωτιά. Θεωρεί ότι έτσι θα συσπειρώσουν τον κόσμο? Αλλά σε ποιόν κόσμο αναφέρονται?

Ανώνυμος είπε...

απάντηση στον 24 Φεβρουαρίου 2013 - 5:21 μ.μ.
αγαπητέ μου δεν κατάλαβες κάτι... αυτοί από το Κιλκίς την καστοριά την Κομοτηνή που λες ήταν μόνο οι εκπρόσωποι των συλλόγων τους που ήρθαν και μας στηρίζουν...για τον κύριο όγκο δεν έφταναν τα μέσα μεταφοράς οπότε και παρέμειναν πίσω....
όταν χρειαστεί να έρθουν να είσαι σίγουρος ότι θα βουλιάξει όχι η παναγία αλλά η Χαλκιδική...!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

παιδια ας αφίσουμε τα καλαμπούρια δεν μπορούμε να πείσουμε με ψέματα. Αλλωστε και απο τα κανάλια φάνηκε οτι ειχαν πολύ κοσμο. Ξέρουν οι ΣΥΡΙΖΑιοι να κάνουν συγκεντρώσεις. Πρέπει να αλλάξουμε και εμείς ταχτική. η ευθεία αντιπαράθεση δεν μας εξυπηρετεί δεν ειμαστε εχθροί. Αυτοί ετσι βλέπουν το συμφέρον τους οπως κςι εμείς το δικό μας.Κουβέντες οτι θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας που ειπαν εκπρόσωποί μας δεν βοηθάνε ουτε μπορούμε να συνδέουμε την πυρπόλυση με τους αντιδρόντες κάτι τέτοιο δεν τους βόλλεβε ας σκεφτούμε και λίγο πονηρά.!! Εχουμε ταυτιστεί με την εταιρεία και σαν εργαζόμενοι προβάλλουμε εναν εργοδοτικό συνδικαλισμό ποιός θα μας πάρει στα σοβαρά;Οι εκπρόσωποί μας μέχρι τώρα δεν εχουν προβάλει κανένα εργατικό αιτημα. Να ξεκινήσουμε διάλογο μαζί τους δεν γίνετε να πλακονόμαστε στο ξύλο συγγενείς και συγχωριανοί. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ αυριο να ειναι κυβέρνηση εμείς τι θα κάνουμε πρέπει να σκευτούμε και την πιθανότητα λειτουργίας των μεταλλείων χωρίς τις σκουριές. Ας σκευτούμε κάτι παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

12:45 Δεν γνωρίζω αν είναι αγαθα η υποκινούμενα τα κίνητρα σου. Είμαι μαζί σου στο να γίνει συζήτηση, όχι όμως όπως θέλει να την επιβάλουν οι αντιδρώντες. Φερ ειπείν δε γίνεται απο τη μια να διαολοστέλνουμε και να να καταριόμαστε, να διαολοστέλνουμε μια ολόκληρη κοινωνία επειδή θέλει ανάπτυξη και εργασία, με επιχειρήματα που αρμόζουν σε αφρικανικές κοινωνίες για να φέρουμε ως εναλλακτική πρόταση ανάπτυξης τα θέσφατα που στηρίζουν οικονομικά το ΣΥΡΙΖΑ, τον όποιον ΣΥΡΙΖΑ και τα φερέφωνα του. http://www.iefimerida.gr/news/92201/ta-nea-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B6-%CF%83%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1

Επιπλέον θα διαφωνήσω μαζί σου με "το είχε πολύ κόσμο, ας μην κρυβόμαστε". Η τοπική κοινωνία δεν εκφράζεται από Αθηναίους, Καστοριανούς, Βεροιώτες. Η δική μας κοινωνία όπως πολύ σωστά γράφτηκε δεν ήταν εκεί γιατί δεν εκφράζεται όχι μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από όλους εκείνου τους όψιμους πατριώτες, που με πρόσχημα το συμφέρον της πατρίδας και του τόπου απεργάζονται την απόσχιση της Μκεδονίας και της Θράκης από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο δήμαρχος Λαμπάκης και ο πολιτικός μηχανικός Απόστολος Παπαγεωργίου μας το έχουν αποδείξει αυτό και με το λόγο και με τη στάση τους.

Επομένως ναι στο διάλογο. Οχι όμως με προαπαιτούμενα και με άτομα που δεν έχουν πείσει ότι πίσω από τη στάση, που έχουν δεν κρύβονται άλλα συμφέροντα από πίσω.

Ανώνυμος είπε...

απάντηση στον 25 Φεβρουαρίου 2013 - 12:45 π.μ.

φίλε μου έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ..!!!
να συνηγορήσω σ αυτά που λες συμπληρώνοντας ότι το πρόβλημα στην περιοχή δεν είναι κομματικό... είναι καθαρά πολιτικό.. άσχετα αν ορισμένου το προβάλουν για τα συμφέροντα τους ως κομματικό. τα λάθη των πολιτικών είτε για το << σώσιμο >> της πατρίδας είτε για ιδιοτελείς σκοπούς το πληρώνει ο πολίτης...!! αν λοιπόν η κάθε τοπική κοινωνία δεν αντιληφθεί ότι θα πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα για το καλό μας μέσα από μας και δεν είναι συνενετική σε όλες τις ΣΩΣΤΕΣ προτάσεις που γίνονται από αμφότερες τις πλευρές τότε θα καταλήξει η Ελλάδα να είναι πόλεις κράτη όπως 2.500 χρόνια πριν...!!
η διαφορά σε μάς και τους εργαζομένους είναι άλλη και όχι αυτή που υποστηρίζουν οι εργαζόμενου πράγμα που δεν το έχουν αντιληφθεί... εμείς δεν λέμε όχι στις επενδύσεις αντίθετα μάλιστα το φωνάζουμε και λέμε ναι κι εμείς.. λέμε όχι με τον τρόπο που το κάνουν...στην περίπτωση μας λέμε όχι στην ΜΠΕ δεν λέμε όχι στην εργασία του καθενός...!!! λέμε όχι στην καταστροφή της περιοχή μας δεν λέμε όχι να γίνει η εξόρυξη με στοές όπως εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια...(βέβαια για αυτό ας αποφανθούν οι ιδικοί) η τεχνολογία γι αυτό υπάρχει... πρόβλημα σ αυτή την περίπτωση δεν θα υφίσταται για την περιοχή νομίζω αλλά καθαρά και μόνο για τους επενδύτες γιατί το κόστος της επένδυσης θα είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερο απ ότι με τον τρόπο που θέλουν αυτοί... λέμε όχι στο εργοστάσιο της επεξεργασίας και σ αυτό είμαστε κάθετοι γιατί αυτό θα είναι καταστροφικό εντελώς για την περιοχή μας...για να τελειώσω εδώ αν και μπορώ να πω πολλά... εκείνο που θα πρότεινα σε εργαζόμενος και μη της περιοχής είναι να μην φοράμε παρωπίδες και ας δούμε... έξω από το κράτος που μας πουλάει όλους μας.. να βρούμε λύση όλοι μαζί και για την εργασία αλλά και για την προστασία της περιοχή μας...τα συμφέροντα είναι μόνο για λίγους και αυτοί είναι που αντιπροσωπεύουν το κεφαλαίο και οι πολιτικοί...!!

caesar