Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ, ΛΟΓΩ "ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ"...


Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στις τάξεις των εργαζομένων στις Σκουριές. 

Την ένταση τροφοδότησε η άφιξη της αστυνομίας πριν από μια (1) ώρα στο εργοτάξιο,  με σκοπό όπως μαθαίνουμε να κάνει συλλήψεις για την "παράνομη και δίχως άδεια εγκατάσταση" νέων κοντέινερ στη θέση των καμμένων και κατεστραμμένων από την καταδρομική επίθεση του περασμένου Σαββάτου.


Το δρόμο γι΄αυτές τις συλλήψεις... άνοιξε σχετική καταγγελία από τις τάξεις των αντιδρώντων, που έγινε στην πολεοδομία Αρναίας και στην αστυνομία. 

Δεν έγιναν όμως συλλήψεις, καθώς οι αστυνομικοί στην αυτοψία τους διαπίστωσαν, ότι τα κοντέινερ δεν είχαν εγκατασταθεί και ηλεκτροδοτηθεί, αλλά ήταν τοποθετημένα στα σημεία, που τα είχαν αφήσει τα φορτηγά, που τα μετέφεραν.


Σε επικοινωνία που είχαμε με την εταιρεία, μας είπαν πως έχουν δρομολογηθεί από χθες οι ενέργειες αδειοδότησης προς την πολεοδομία για την εγκατάσταση των νέων κοντέινερ στο χώρο.


Αναμφίβολα, το γράμμα του νόμου δίνει το δικαίωμα στον οιονδήποτε να κάνει μια τέτοια καταγγελία, καθώς είναι γεγονός, ότι επιβάλλεται να προηγηθεί «άδεια κτίσεως και εγκατάστασης». Αυτό όμως είναι το πρωτεύον στην παρούσα φάση, όταν έχουν προηγηθεί, όσα έχουν προηγηθεί στις Σκουριές, όπου οι κουκουλοφόροι δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο καταδρομικό πέρασμα τους, θέτωντας και σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές;


Από την άλλη, για να «πιάνεσαι» από το γράμμα του νόμου και να ζητάς μετέπειτα την απόλυτη εφαρμογή του πρέπει προηγουμένως και να έχεις το ηθικό ανάστημα να καταδικάσεις ακαριαία τέτοιες θλιβερές πράξεις και κυρίως να προσπαθείς να τις προλαμβάνεις με τη στάση και τις ενέργειες σου.


Ποιος, οι ποιοι όμως από αυτούς που υπάγονται στο μπλοκ των αντιδρώντων διακρίνεται για αυτό το βάθος στη σκέψη του/τους; Εδώ κόντεψαν να χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι το περασμένο Σάββατο. Ακόμη δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες αυτής της πρωτοφανούς επίθεσης και φτάνουμε στο σημείο να απαιτούμε συλλήψεις για «πολεοδομικές παραβάσεις»; Αν μη τι άλλο η μικροψυχία στο αποκορύφωμα της.

Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε να μην τραβήξει περισσότερο αυτή η ένταση και να επικρατήσουν οι φωνές των ψυχραιμοτέρων. Εδώ που έχουμε καταλήξει επιβάλλεται η δεύτερη σκέψη και όχι η επιλογή σπασμωδικών κινήσεων και συμπεριφορών.