Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

"Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ" (Βίντεο)

Τελικά δε θα μάθουμε ποτέ ποιοί έκαψαν τις Σκουριές!
Μόνο σε μια χώρα του υπαρκτού παραλογισμού, όπως έχει μετατραπεί η Ελλάδα θα μπορούσαν να γίνουν τέτοιου ύφους και περιεχομένου δημόσιες δηλώσεις, όπου απλοί πολίτες χωρίς καμία θεσμική ιδιότητα περιπαίζουν θεσμούς, νόμους και σύνταγμα, επειδή την έχουν δει, όπως την έχουν δει. Στην προκειμένη περίπτωση «νεομάρτυρες της οικολογίας».


Και την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι πολίτες καλυπτόμενοι πίσω από τη υποστήριξη λειτουργών της δημοκρατίας, που τους αρέσει να φλερτάρουν για μικροπολιτικά οφέλη με την παρανομία, φτάνουν στο σημείο να καταγγέλλουν δημόσια τη μια για συνθήκες «Σοβέζο» την άλλη για «Γκουαντάναμο» και την παρ’ άλλη για «λωρίδα της Γάζας», ενώ συντάσσονται κρυφά και φανερά με τις ακραίες πρακτικές των «νεομαρτύρων της οικολογίας».


Και μετά αναρωτιούνται γιατί τα παιδιά τους συμπεριφέρονται μιμητικά;  «Φωνάζουν»  «ανατριχιάζουν» και «τρελαίνονται»  για το ό, τι κάποια απ' αυτά τα παιδιά καλούνται στην αστυνομία να δώσουν εξηγήσεις, καταθέσεις κτλ. Γιατί τώρα τους κόφτει για τα παιδιά; Αφού αυτά τα παιδιά βαδίζουν ολοταχώς στα χνάρια των «προτύπων» και των «ειδώλων», που τους έχουν υποδείξει. Αφού οι ίδιοι τα σπρώχνουν να γράφουν τα νόμο στις αερόσολες των αθλητικών παπουτσιών τους.


Διαμαρτυρήθηκε κανείς όταν το «πρότυπο του ηλικιωμένου αγωνιστή», (όπως ο ίδιος αυτοπαρουσιάζεται) είπε φόρα παρτίδα «εμείς στη Χαλκιδική δεν νοιαζόμαστε αν θα σκοτωθούν παιδιά»; Κράτησε κανείς αποστάσεις απ’ αυτή τη φράση – προτροπή - ντροπή; Όχι. Επομένως τώρα τι ακριβώς ζητούν; Λογική μέσα στο κλίμα φανατισμού που επικρατεί στις τάξεις τους; Αφού δε τη θέλουν πραγματικά τη λογική και την ηρεμία. Έχουν περάσει από την επαναστατική θεωρία στην επαναστατική πράξη, όπως λέει και το «είδωλο» τους. (Δείτε εδώ)
 


Το μέγα ερώτημα είναι γιατί μιλούν για διαβουλεύσεις και δημοψηφίσματα, όταν στη θέση αυτών μιλούν οι έφοδοι σε εργοτάξια και οι μολότοφ; Γιατί προσφεύγουν στη δικαιοσύνη (βλέπε ΣτΕ), όταν έχουν πάρει ήδη το νόμο στα χέρια τους; 


Ας κάνουν ότι νομίζουν, παράλληλα όμως ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως δειλά –δειλά αρχίζει να κάνει το «πρότυπο» τους. 

Η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής και ειδικότερα των Μαδεμοχωρίων, όπου αποκλειστικά την αφορά το ζήτημα της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας, έχει κάθε δικαίωμα να αποδοκιμάζει και να αποστασιοποιείται από τέτοιες καταστάσεις φθηνής δημαγωγίας, άκρατου λαϊκισμού και ιδεολογικού φανατισμού, τυφλής βίας. Είναι θλιβερό αυτό που τους συμβαίνει. Είναι όμως επιλογή τους και μάλιστα συνειδητή, όπως φαίνεται....

Δείτε λοιπόν εδώ το βίντεο της συνειδητής επιλογής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΕΙΛΕ ΠΟΛΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ!

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

έχει καταλάβει ο Απόστολος ότι game over και κοιτάζει να έχει παρέα εκεί που θα πάει. Οι συνήθειες δεν κόβοντι!