Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ


"ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ"

Με αυτή τη φράση και τα 3 σωματεία των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, καλούν την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδκής να δώσει βροντερό παρών στο συλλαλητήριο, που διοργανώνουν το προσεχές Σάββατο 2 Μαρτίου στις 11 το πρωί στη διασταύρωση της Μ.Παναγίας, για να ακουστεί, όπως αναφέρουν στη σχετική  ανακοίνωση "η αληθινή φωνή της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής, η οποία από την αφάνεια βγαίνει στην επιφάνεια".

 Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγη ώρα τα σωματεία των εργαζομένων



21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

την επόμενη εβδομάδα έχει να πέσει γέλιο στον Λαζόπουλο αν παραβρεθεί και ο πάχτας...!!! τι ρεζιλίκι και αυτό...!!!
αν παραβρεθεί θα αποδείξει περίτρανα πως είναι δήμαρχος ορισμένων και όχι ολόκληρου του δήμου...!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

Μαδεμοχωρνοιτα ψέματα και οι δκαιολογίες τελείωσαν. Απουσία ισουται με προδοσία. ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. ΟΛΟΙ ΣΤΗ Μ.ΠΑΝΑΓΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες θα γίνει χαμός. Θα γίνει πανικός. Δε θα περάσει των ψευτοοικολογων ο φασισμός! Αίντε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνήσω με τον 4:12 Όποιος λείψει απ αυτό το ξεσηκωμό θα είναι προδότης.

ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ....

Ανώνυμος είπε...

Θα είμαστε όλοι εκεί για να δείξουμε επιτέλους ποιοι είναι οι πραγματικοί κάτοικοι κ όχι ξενόφερτοι "σωτήρες"

Ανώνυμος είπε...

κρίμα.. πέρασαν και τα oscar... διαφορετικά θα πηγαίνατε για oscar τραγικής συγκέντρωσης...!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

Δε νοείται κάτοικος αυτής της γης που έζησε, μεγάλωσε και τώρα ζει και μεγαλώνει παιδιά και οικογένεια να μη δώσει το παρόν σ αυτό το συλλαλητήριο και να φωνάξει με όλη του την ψυχή: "ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ" "ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" "ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΟΠΗ".

ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΣΩΤΗΡΕΣ

Απο Στρατονίκη

Ανώνυμος είπε...

Και μην Ξεχάσατε να πάρετε τηλέφωνα στον κόσμο να ταξετε δουλειά γιατί αλλιώς θα είστε τρεις και ο αρπαχτας!! Σας υπενθυμίζουμε ότι αυτό κάνατε και στις 20 Μαρτίου 2012!

Χαχα είπε...

Χαχαχα χααααχαχααααα!!!!!

Ταξί δεν θα γεμίσετε ρεεεεεεε!!!

Ανώνυμος είπε...

Το σχεδιο επιασε..θα συγκρουστουν τα δυο ''ακρα'' οι ξεπουλημενοι με τους εξεγερμενους..Σας υποσχεθηκαν λεφτα κ τσιμπησατε κοροιδα..Προδοσια ειναι το ξεπουλημα της γης φιλε..Προδοτες ειστε εσεις παιδια..ΟΙ πρωτες κουκουλες θα πεσουν με τα κεφαλια σας..Οταν γεμισετε καρκινο την περιοχη οταν η καταστροφη θα ειναι ενφανεις κ μη αναστρεψημη,τοτε ο λαος θα δει κ θα κρινει..Μετα θα ειναι αργα κ για το μερος κ για σας..Φιλικα

Ανώνυμος είπε...

Ολοι εκει να φαμε τον τοπο.. Ετσι να δουν οτι υπαρχουν χιλιαδες κοσμου που ζουν απο αυτο το εργο.. Να δουμε θα μας παιξει εμας ο σιριζιαρης ο Λαζοπουλος. Που οποτε τον συμφαιρει ειναι με την εργατια,, εμεις δηλαδη τι ειμαστε ρε;;; Αλλα αν ειχα και εγω στην τραπεζα τα λεφτα του και εγω τρελα θα πουλουσα..

Ανώνυμος είπε...

Η Ολυμπιάδα θα είναι επίσης εκεί πολίτες για να περιγράψει την τραγωδία, που έζησε και ζει από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των ψευτοοικολόγων, Ναι στα μεταλλεία. Ναι στην εργατιά. Έξω οι ψεύτες και οι τρομοκράτες από τη Χαλκιδική.

Ανώνυμος είπε...

@6:56 καρναβαλάκο το ταξί που λές θα έχει έδρα Αρναία, Μ. Παναγία, Στρατώνι, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Στανό, Βαρβάρα, Ολυμπιάδα και οχι Αλεξανδρούπολη, Κιλκίς, Βέροια, Αθήνα. Γιατί κουμάντο στον τόπο είμαστε εμείς και οχι τα ξενόσκυλα που κουβαλάτε. Γλίτσες.

Ανώνυμος είπε...

Μια εργασία που έχει ημερομηνία λήξης και μια "επένδυση" που σκοπεύει να εξορύξει το ΣΥΝΟΛΟ των διαθεσίμων μεταλλευμάτων, εξαντλώντας τον χρυσό πως μπορεί να θεωρείται "ανάπτυξη" ?!!

Ανώνυμος είπε...

Μαδεμοχωρίτες μην τρώτε παραμύθι. Ο ιεραπόστολος της διαπλοκής είναι ο μπροστινός ση Χαλκιδική. Στη Θράκη είναι Λαμπάκης. Λαγοί και οι δύο ενός υπόγειου συστήματος, που δουλεύει για την απόσχιση της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι πράξεις τους και ο λόγος τους εμπρηστικός και διχαστικός. Από πίσω τους η σκάλα του ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγεί στην αγκαλιά της deutchse bank μέσω του οικονομικού forum της Θράκης, που διευθύνει μια Ελληνίδα πρώην στέλεχος της τράπεζας και είναι αντίθετη στην αξιοποίηση των ορυκτών πόρων της περιοχής. Τυχαίο; Ούτε μια στο εκατομμύριο.Αυτά είναι τα πραγματικά αρπαχτικά του Ελληνικού ορυκτού πλούτου και του κατακερματισμού της Ελληνικής επικράτειας σε ομόσπονδες περιφέρειες, μέσω της ανακύρηξης των ΕΟΖ. Ειδικής Οικονομικής Ζώνης.Ο Τσίπρας χθές μεσίτευε μέσα στη βουλή μια γερμανική επένδυση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με ένα χαρτί που υπέγραφε στέλεχος της deutchse bank με το όνομα Άκερμαν. Αργότερα σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ μας αποκάλυψε πως αυτός ήταν ανηψιός του προέδρου της τράπεζας. Και μέσα σ' όλα αυτά λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή. Δηλαδή ο Τζόρτζ Σόρος; Το παιχνίδι είναι πολύ καλά στημένο. Θα τους το ανατρέψουμε εμείς. Ο λαός. Όλοι το Σάββατο στη Μ.Παναγία. Να γίνουμε ο εφιάλτης στους εφιάλτες του ελληνισμού.

http://www.azinlikca.net/eidhseis/eleutheri-oionomiki-zoni-12152011.html

Αγαπητοί φίλοι.. είπε...

Αυτό που πάει να δημιουργηθεί στην περιοχή σας δεν έχει σχέση με αυτά που γνωρίζετε και δυστυχώς δεν το έχετε συνειδητοποιήσει.

Πρόκειται για τεραστίων διαστάσεων εξόρυξη που ακόμη και να μην γίνει κάποιο ατύχημα θα μετατρέψει τον τόπο σας σε βιομηχανική περιοχή. Δεν είναι μόνο η καταστροφή του αρχέγονου δάσους και η μόλυνση των νερών με ότι αυτό συνεπάγεται. Μιλάμε και για εκατομμύρια τόνους σκόνης που θα μεταφέρονται με τον αέρα κυρίως στα χωριά σας.

Η δουλειά σας είναι πολύ σημαντική και σεβαστό από όλους αυτό που κάνετε στις στοές. Ωστόσο η ανάγκη για εργασία δεν θα μπορεί να απαντήσει το μεγάλο ΓΙΑΤΙ που θα σας απευθύνουν τα παιδιά σας μετά από χρόνια όταν θα ζουν σε ένα κατεστραμμένο περιβάλλον.

Σκεφτείτε ακόμη ότι η πιθανότητα ατυχήματος είναι σημαντική. Συνέβη στην Φιλανδία γιατί να μην συμβεί και εδώ που είναι και περιοχή με έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Ερευνήστε, ψάξτε πληροφορίες, δείτε άλλες περιοχές στον πλανήτη πως κατάντησαν με τέτοιων διαστάσεων μεταλλευτικές δραστηριότητες.

Βρίσκεστε μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση: να παραδώσετε το φυσικό περιβάλλον στις επόμενες γενιές έτσι όπως τον παραλάβατε από τους προγόνους σας. Αυτό θα το καταφέρετε μόνο ενωμένοι. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ…

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΟΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΡΥΧΩΝ.Ο ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον 1:40 π.μ.

Η Μ.Παναγία χτίστηκε από τους προγόνους μας επάνω σε αρχέγονο δάσος. Αν άκουγαν τις θεωρίες αυτές περί αρχέγονους δάσους απο κάποιους ρομαντικούς σαν εσένα, δεν θα υπήρχε η Μ.Παναγία που υπάρχει σήμερα με τα καλά και τα κακα της.

το ιγμε από την άλλη μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα νερά της περιοχής. 13 εκατομμύρια κυβικά μέτρα χάνουμε κάθε χρόνο. Αυτοί θα χρησιμοποιήσουν 2 εκατομμύρια κυβικά.
άλλοι είναι οι λόγοι που σας φανάτισαν έτσι εναντίον των μεταλλείων. Αυτό πια δεν κρύβεται.

Ανώνυμος είπε...

Με μεγάλη μου λύπη συνειδητοποιώ πως υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μου που είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν "γη και ύδωρ" στον μοντέρνο σουλτάνο, για να διατηρήσουν έναν μισθό ( πείνας; ) για κάποια ακόμα χρόνια. 4.000 θέσεις εργασίας για 27 (το πολύ χρόνια). Δουλειά λοιπόν και ξεροκόμματο για την υπόλοιπη ζωή των σημερινών εργατών.

Και μετά; Τι θα γίνει μετά; Όταν η εταιρεία αρμέξει χαλκό, χρυσό, ψευδάργυρο, νερό, ξυλεία, και ό,τι άλλο παρέχει η φύση και σηκωθεί και φύγει; Όταν ερημώσει η περιοχή και μείνουν μόνο τα απόβλητα, οι πέτρες και τα κούφια βουνά; Τι γη θα παραδώσετε στα παιδιά σας;

Μάλλον δεν σας νοιάζει. Ο μισθός να μπαίνει για να πληρώνετε τους φόρους που σας επιβάλλει ο μοντέρνος σουλτάνος.

Α ρε Ιστορία... Κύκλους που κάνεις...

Ανώνυμος είπε...

Όχι άλλο κάρβουνο οικολόγων! Έξω οι οικολόγοι και τα εισαγόμενα τσαντάκια τους από τη Χαλκιδική.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θέμα (μόνο) οικολογίας αλλά κυρίως κοινής λογικής. Μιλάμε για ένα ξεκάθαρο ξεπούλημα δημόσιας γης και ορυκτού πλούτου που εκτιμάται σε μισό τρις ευρώ, με μοναδικό αντάλλαγμα εισφορές από τους εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης μετά από 27 (το πολύ χρόνια).

Μιλάμε για ξεπούλημα ψυχής, καθώς θα ανοίξουν (υποθετικά πάντα) άλλες 3,000 θέσεις εργασίας με αβέβαιο μισθολόγιο, αβέβαια συλλογική σύμβαση και αβέβαιες συνθήκες εργασίας, για να δώσουν σε μια ξένη πολυεθνική εταιρεία τους θυσαυρούς που ανήκουν στην Ελλάδα.

Μιλάμε και για τον βιασμό της φύσης με ό,τι έχει ειπωθεί μέχρι στιγμής.

Τίποτα απ'αυτά δεν φαίνεται να είναι ικανά να ιδρώσουν κανένα αυτί. Τελικά, το μόνο που είμαστε ικανοί να κάνουμε είναι να σκύβουμε το κεφάλι και να τείνουμε χείρες για δανεικά;