Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Εικόνα φρίκης από την ομηρία εργαζομένων στις Σκουριές
 Η τρομοκρατική επίθεση κουκουλοφόρων στις Σκουριές και τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στο εργοτάξιο, κατά την ώρα της επίθεσης είχαν την τιμητική τους στα χθεσινά δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών συμπεριλαμβανομένων και του δικού μας "Super tv". 

Σήμερα λόγω της απεργίας στα ΜΜΕ δεν υπάρχουν δελτία ειδήσεων. Θεωρούμε ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όσους διαθέτουν χρόνο και διάθεση να ρίξουν μια ματιά στα όσα ακούστηκαν χθες στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

 
 Αυτό που σε εμάς προσωπικά έκανε εντύπωση, είναι η άγνοια που δείχνουν να έχουν έχουν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι για συγκεκριμένα γεγονότα βίας και ιδεολογικής τρομοκρατίας, που προηγήθηκαν στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Γεγονότα που προκλήθηκαν στοχευμένα κατά την άποψη μας, με διπλό στόχο πάντα την χειραγώγηση και τον εκφοβισμό της τοπικής κοινωνίας και την παράλληλη προβολή και απόδοση δημοσιότητας στην δήθεν περιβαλλοντική συντέλεια, που θα έβρισκε την περιοχή.


Γιατί για όσους δεν το έχουν καταλάβει ή αντιληφθεί το "φεστιβάλ βίας" και μετέπειτα τρομοκρατίας άρχισε στις 20 Μαρτίου του 2012 για να επακολουθήσουν όσα επακολούθησαν μέχρι και το Σάββατο τα μεσάνυχτα προς Κυριακή.


Αναρωτιόμαστε, αν οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια έδειχναν την ίδια ευαισθησία στην αιχμαλωσία του δημάρχου και των μελών δημοτικού συμβουλίου στις 30 Μαρτίου στην Ιερισσό. 

Αν έψαχναν λίγο καλύτερα ποιος ή ποιοι κρυβόταν πίσω από τις... δεντροφυτεύσεις με μολότοφ και πυρσούς στις Σκουριές, αντίστοιχα τον τραυματισμό του 29χρονου στις 5 Αυγούστου στην Μ.Παναγία ή τους εμπρησμούς και τις επιθέσεις σε οχήματα μεταφοράς εργαζομένων, μήπως η εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε παρέμβει νωρίτερα;  

Για να προλάβουμε όχι μόνο τις εικόνες ντροπής, αλλά και τις διαστάσεις κοινωνικής διάλυσης, που έχει λάβει η υπόθεση. Δεν είχε ακούσει κανείς; Τίποτα; Άντε καλά...




Δείτε λοιπόν το θέμα των Σκουριών, όπως προβλήθηκε:

στο SUPER TV εδώ

στην  ΕΡΤ 3 εδώ και στο 18΄40"

στη ΝΕΤ εδώ

στον ΑΛΦΑ εδώ

στον ΑΝΤΕΝΝΑ εδώ 

στο ΜΕΓΚΑ εδώ και εδώ στο 10΄33"

στο ΣΚΑΙ εδώ και εδώ στο 16' 37"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ! ΑΠΟ ΟΣΟ ΔΙΑΒΑΖΑ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ! ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑΣ! ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ! ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ!!! ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΩΝ ΤΕΛΙΚΑ???? ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ Η Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ??? ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ Κ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΞΥΛΑ! Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ! ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΕΔΙΣΟΥΝ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @11:09 Την ίδια απορία έχεί όλος ο κόσμος εκτός Χαλκιδικής από χθές. Εδώ στη Χαλκιδική ξέρουμε πολύ καλά ότι τα κίνητρα αυτών των ατόμων δεν έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά με ιδιοτελή συμφέροντα που κρύβονται από πίσω τους. Ποιά είναι αυτά; Δεν είμαστε ντετέκτιβ και ούτε σε θέση να σου πούμε. Νομίζουμε όμως ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί! Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο σου

Ανώνυμος είπε...

απάντηση στον 19 Φεβρουαρίου 2013 - 11:09 μ.μ.

αυτό ήταν που κατάλαβες όλο κι όλο από τις ειδήσεις με τον συλληφθέντα??
μάλλον δεν είσαι και πολύ καλά πληροφορημένος..!!!
για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά..ο συλληφθείς κατ αρχάς δεν είχε καλό ήχο με αποτέλεσμα να μην ακούγετε σωστά..το κανάλι γιατί έστειλε δημοσιογράφο με κάμερα μόνο στις σκουριές που ακουγόταν πεντακάθαρα και όχι στον συλληφθέντα?? άρα εδώ παίζουμε τεχνικά με άνισους όρους και με πλεονέκτημα από την αντίθετη πλευρά.
δεύτερον ο χρόνος ομιλίας για τον συλληφθέντα δεν ήταν ο ίδιος με τους υπόλοιπους άρα δεν του δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξει τα επιχειρήματα του.
τρίτον το θέμα της αγοράς που έπιασες μόνο, είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι από το μεγάλο σκάνδαλο που υπήρξε.
τέταρτον για εμάς τους αντιδρώντες στην εξόρυξη ΣΑΦΩΣ και μας ενδιαφέρει το δάσος και η προστασία του περιβάλλοντος. είναι ο κύριος λόγος που παλεύουμε για να μην γίνει αυτή η καταστροφή και ακολουθούν τα νερά η θάλασσα τα επαγγέλματα και φυσικά η υγεία μας από την επεξεργασία που θέλουν να κάνουν για τον διαχωρισμό με το κυάνιο. βέβαια από εδώ μια πλήρη ενημέρωση για όλα αυτά είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη γιατί η ενημέρωση σου δεν μπορεί να γίνει μέσα σε 5 -10 λεπτά από σχόλια..αν πραγματικά σε ενδιαφέρει και το σχόλιο σου δεν είναι προπαγανδιστικό μπορείς να έρθεις την Κυριακή 24 του μήνα στην Ιερισσό να πληροφορηθείς τα πάντα στην συγκέντρωση που θα κάνουμε!!! είναι μια συγκέντρωση χωρίς ιδιοτελή συμφέροντα όπως θέλουν να μας παρουσιάζουν ορισμένοι...!!! και αυτό γιατί δεν έχουμε από την προστασία του δάσους να κερδίσουμε τίποτα. τα ιδιοτελή συμφέροντα βρίσκονται σε ανθρώπους που είναι κοντά στην εταιρεία και κατέχουν δημόσιες θέσεις όπως φυσικά και στην ίδια την εταιρεία που έχει άμεσα συμφέροντα από την εξόρυξη με τεράστια κέρδη..!!! ελπίζω να σε προβλημάτισα. αν ναι δεν έχεις παρά να έρθεις κοντά μας για να έχεις πλήρη ενημέρωση..!!!
καλή αντάμωση την Κυριακή το πρωί στις 24 φλεβάρι στην Ιερισσό..!!!

caesar