Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΥΠΟΓΕΙΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

 Τα σωματεία εργαζομένων υπογειτών των μεταλλείων Κασσάνδρας εξέδωσαν ανακοίνωση πριν από λίγη ώρα, η οποία αναφέρει τα εξής:


ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΓΕΙΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013,



Τις τελευταίες μέρες και με αφορμή τα γεγονότα της 17ης Φεβρουαρίου, ακούμε και βλέπουμε πολλά. Είδαμε τη δουλειά μας να γίνεται πρώτη είδηση στο δελτίο των οχτώ. Είδαμε τα χωριά μας να γίνονται πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες. Πολλοί μίλησαν για μας , αγανάκτησαν για μας, βγήκαν απ’ τα ρούχα τους για μας.
 

Εμείς ζούμε εδώ, εργαζόμαστε εδώ, επενδύουμε εδώ και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιφρουρήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας στην εργασία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κάποιοι που αυτοαποκαλούνται «κάτοικοι» της περιοχής και αυτοπροβάλλονται ως «πλειοψηφία», από την άλλη, υποστηρίζοντας ότι ακολουθούν την ειρηνική οδό,  ετοιμάζονται για ένα νέο επεισόδιο στο  «σίριαλ» των Σκουριών. Με μοναδικό στόχο το δικό μας μεροκάματο.
Εμείς, τα Σωματεία της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» στα Μεταλλεία Κασσάνδρας:


·        Δηλώνουμε  αποφασισμένοι να προασπίσουμε με κάθε τρόπο την αξιοπρέπειά μας, τα χωριά μας, το περιβάλλον μας και το μεροκάματό μας. 


·     Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας για επιβίωση και ανάπτυξη.


Εμείς οι εργαζόμενοι,
Θα είμαστε εκεί. Θα είμαστε στις Σκουριές. Δηλώνοντας παρόντες, για να προστατεύσουμε τις νόμιμες θέσεις εργασίας μας.  



Σωματείο εργαζομένων στις υπόγειες στοές όλως των ειδικοτήτων

Σωματείο εργαζομένων υπογειτών παραγωγής