Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Βίντεο)

Η πραγματική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, η βουβή πλειοψηφία που μέχρι πριν λίγο καιρό σιωπούσε και έκανε ιώβεια υπομονή, είναι ξεκάθαρο πια, ότι έχει πάρει απόφαση να βγει δυναμικά μπροστά για να ακουστούν οι θέσεις και οι απόψεις της.

 Για να μάθουν και όσοι δεν ξέρουν τι σημαίνει μεταλλευτική δραστηριότητα για την οικονομική ζωή των Μαδεμοχωρίων, όπως επίσης και η συγκεκριμένη επένδυση για την προστασία του περιβάλλοντος της ΒΑ Χαλκιδικής. 

Σήμερα το πρωί εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής εμφανίστηκαν σε ζωντανή σύνδεση από το Μαντέμ Λάκκο στην πρωινή Σαββατιάτικη εκπομπή του Σκάϊ και με πολύ δυναμικό τρόπο ξεκαθάρισαν δυο πράγματα προς κάθε κατεύθυνση και ενδιαφερόμενο:

1. Τα μεταλλεία είναι πηγή ζωής, ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας για τη ΒΑ Χαλκιδική. 

2. Οι Σκουριές δεν είναι χωριό. Δεν έχει κατοίκους. Είναι μεταλλευτικός χώρος, όπου υπάρχει το πλούσιο κοίτασμα χαλκού - χρυσού.

Αφού δείτε το βίντεο εδώ (από το 27:00 μέχρι και το 01:05:50)  διαβάστε και ένα χαρακτηριστικό σχόλιο που έγινε στο facebook στη σελίδα "ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ"



"Σήμερα παρακολουθώντας την σύνδεση της εκπομπής του κ.Γιώργου Αυτιά με το Μαντέμ-Λάκκο άκουσα τους εργαζομένους και είδα την μονάδα επεξεργασίας μετατροπής των όξινων νερών σε καθαρά νερά, όπως επίσης πληροφορήθηκα ότι στην Ολυμπιάδα γίνετε και εκεί επεξεργασία υλικών με σκοπό την αποκατάσταση του περιβάλλοντος που και οι δύο προαναφερθέντες επεξεργασίες εντάσσονται στις δεσμευμένες υποχρεώσεις της σημερινής εταιρίας . Εγώ σαν λιγότερο ευαισθητοποιημένος πολίτης ενδιαφέρομαι και μαθαίνω δυο πράγματα που είναι πραγματικότητα και που πραγματοποιείται σε 24η βάση τώρα, αυτοί οι εργολάβοι-δήθεν οικολόγοι περιβαλλοντολόγοι γιατί δεν ενημερώνονται, δεν βλέπουν και να βγάλουν προς τα έξω το τι πραγματικά γίνετε εκεί βγάζοντας κι ένα θετικό στοιχείο προς τα έξω και εναντιώνονται με ένα ξερό και ξεκάρφωτο ΟΧΙ μόνο στα ανύπαρκτα « κακώς κείμενα»; Να λοιπόν πως αποδεικνύετε ότι πίσω από όλη αυτή την ιστορία κάποιοι λίγοι έχοντας σαν ασπίδα των απληροφόρητο ή τον λάθος πληροφορημένο λαό θέλουν να καρπωθούν συμφέροντα πάσης φύσεως, γιατί στην Ελλάδα δεν ξεμπροσταριάζεις τον κόσμο χωρίς κέρδος και αυτό είναι κανόνας."

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν ο Αυτιάς προσπαθούσε να βάλει τάξη στην εκπομπή του...

http://sosandranews.blogspot.gr/2013/03/video_16.html