Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ" ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

"Φως στο τούνελ" για τους λόγους... άμεσης παύσης της μεταλλευτικής δραστηριότητας
σ' όλη την επικράτεια, αναμένεται να δώσει η... ενημερωτική ημερίδα της ΔΗΜΑΡ
Αύριο στη Θεσσαλονίκη θα γίνει μια ακόμη "ενημερωτική ημερίδα" για τις μεταλλευτικές εξορύξεις και επενδύσεις. Η ημερίδα γίνεται με πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ και θα πραγματοποιηθεί  στις 6 το απόγευμα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. 

Στο... επίκεντρο της ημερίδας θα βρεθεί η μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική. Μεχρι εδώ όλα καλά...



Διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ότι οι εισηγητές της εκδήλωσης είναι οι καθηγητές κ. Ελευθεριάδης, Αβδημιώτης, Κατσιφαράκης και Στυλιανού. 

Πρώτο κοινό γνώρισμα όλων αυτών των εισηγητών;


Κανένας τους δεν είναι μεταλλειολόγος ή γεωλόγος. Παρ' όλα αυτά θα τοποθετηθούν επιστημονικά (;), σ' ένα ιδιαιτέρως επιστημονικά εξιδεικευμένο ζήτημα, όπως είναι το μεταλλευτικό.

Δεύτερο κοινό γνώρισμα επίσης των 3 εκ των 4 εισηγητών (πλην του κ. Στυλιανού);

Είναι δηλωμένοι διώκτες της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, έχοντας λάβει μέρος σε αντίστοιχες... ενημερωτικές ημερίδες (ο κ. Κατσιφαράκης είναι ο συντονιστής του συμβουλίου περιβάλλοντος του ΑΠΘ, που εξέδωσε το αρνητικό πόρισμα επί της ΜΠΕ του επενδυτικού σχεδίου της "Ελληνικός Χρυσός"). 

Χωρίς να θέλουμε να προκαταλάβουμε καταστάσεις θεωρούμε, ότι ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ κ. Άρης Στυλιανού, εκτός σοβαρού απροόπτου, αύριο θα λάβει το "αντιμεταλλευτικό βάπτισμα πυρός".


Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί χρειάζεται ο μανδύας της δήθεν επιστημονικής εγκυρότητας και για να βαπτιστεί "αντικειμενική ενημέρωση" επιστημονικού επειπέδου, κάτι που εξ ορισμού είναι μεθοδευμένο για να χειραγωγήσει συνειδήσεις κατά της εκμετάλλευσης των ορυκτών πόρων σ' όλη την Ελλάδα; 

Επιτέλους λίγη ειλικρίνεια. Ας φωνάξουν τον ιδρυτή του "παρατηρητηρίου..." να κάνει αυτός την... αντικειμενική ενημέρωση για τους "σοβαρούς λόγους", που πρέπει όλες οι μεταλλευτικές δραστηριότητες να σταματήσουν εδώ και τώρα σ' όλη την Ελληνική επικράτεια.  

Αφού όλοι οι όψιμοι γνώστες των επιπτώσεων της μεταλλείας προστρέχουν στο αντιμεταλλευτικό... ευαγγέλιο του "παρατηρητηρίου..." για να αποκτήσουν... ενημέρωση, επιχειρήματα και σφαιρική επιστημονική υπόσταση... Γιατί το παιδεύουν και παιδεύονται;