Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

"ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΕΙΣ"... ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Βίντεο)


Το ζήτημα της πολυμεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεοπτικής εκπομπής "Ιχνηλατήσεις", που μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό "Εγνατία".

Η εκπομπή καθ' όλη τη διάρκεια της (51 λεπτά) ασχολήθηκε μόνο μ' αυτό το θέμα και καλεσμένοι στο στούντιο ήταν ο καθηγητής βιοχημείας και τοξικολογίας του ΑΠΘ  Αναστάσιος Κοβάτσης και ο καθηγητής γεωλογίας του ΑΠΘ Ανανίας Τσιραμπίδης, ενώ τηλεφωνική παρέμβαση έκανε και η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη.


Αν βρείτε το χρόνο νομίζουμε, ότι αξίζει να τον διαθέσετε, για να δείτε και να ακούσετε το τι ειπώθηκε στη συγκεκριμένη εκπομπή.

Κατά τη γνώμη μας η συζήτηση γίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρουσα από το 26 λεπτό και έπειτα, όταν μπαίνει, έστω και τηλεφωνικά,  η κ. Ιγγλέζη.

Θα διαπιστώσετε ότι ακούγεται όλο το φάσμα των επιστημονικών και μη θέσεων που υπάρχουν γύρω από το ζήτημα. 

Δείτε εδώ όλη την εκπομπή "Ιχνηλατήσεις".



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κ. Ιγγλέζη ρίχνει "βόμβα" στο 31:48. Λέει ότι έχει πληροφορίες, όπως λέει μέσα από το ΙΓΜΕ, "ότι η υδρογεωλογική μελέτη αφορά την τωρινή μεταλλευτική δραστηριότητα και όχι τη μελλοντική στις Σκουριές".
Τι εννοεί ακριβώς η κ. Ιγγλέζη;;;
Η υδρογεωλογική μελέτη του ΙΓΜΕ αφορά το μεταλλείο των Μαύρων Πετρών το οποίο επαναλειτούργησε κατόπιν εγκρίσεως της πολιτείας το 2005;
Αν ναι, πως είναι δυνατόν η "επίμαχη" μελέτη του ΙΓΜΕ να έχει συμπεριληφθεί στην ΜΠΕ, που εγκρίθηκε από την πολιτεία το 2011 για τη μελλοντική ανοικτή εξόρυξη στις Σκουριές και τη μεταλλουργία του Μαντέμ Λάκκου; Εγκρίθηκε η ΜΠΕ με μία "πλαστή" υδρογεωλογική μελέτη;
Έχει αποδείξεις γι' αυτο που λέει η κ. Ιγγλέζη; Η πρόκειται για φουσκάρα φαραωνικών διαστάσεων;

Ανώνυμος είπε...

@ 3:52 Κάποιος την έχει παρασύρει τη βουλευτή μας σε χοντρό ψέμα. Αν το είπε από μόνη της είναι επικίνδυνη.Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΓΜΕ ο κ Παπαβασιλείου, όταν εκλήθη πρόσφατα στην ενημέρωση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για την επένδυση, αναφέρθηκε στη μελλοντική δραστηριότητα και όχι στην τωρινή

Ας δεχθούμε το κακό σενάριο, ότι αυτός ο επιστήμονας ήθελε να "παραπλανήσει" το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και την κοινωνία μας. Οι καθηγητές που υπερασπίζονται την άλλη άποψη και βρίσκονταν στο δημοτικό συμβούλιο, όταν πήραν το λόγο γιατί δεν έθεσαν αυτό το ζήτημα στο Γενικό Διευθυντή του ΙΓΜΕ;

Δεν ήξεραν αυτό που γνωρίζει η κ. Ιγγλέζη; Δεν τους το είπε; Πότε έμαθε η ίδια, ότι η υδρογεωλογική μελέτη δεν αφορά τη μελλοντική δραστηριότητα, αλλά την ήδη υπάρχουσα; Μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 11 Μαρτίου;

Αυτά συμβαίνουν όταν η επιστήμη και οι λειτουργοί της δίνουν έδαφος στην πολιτική για παιχνίδια. Μετά γίνεται μπάχαλο η υπόθεση η αλλιώς "αναταραχή. μια υπέροχη κατάσταση...", που ευννοεί το θόρυβο και όχι την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Η κυρία ιγγλέζη ρίχνει μια βόμβα ασχετοσύνης.
Είναι φαινόμενο παθογένειας του εκπαιδευτικού συστήματος που δίνουν πτυχία σε τέτοια άτομα. Πώς είναι δυνατόν αυτή η γυναίκα να έχει πτυχιο ΑΕΙ.
Η υδρογεωλογική μελέτη λέει αφορά το μεταλλέιο Μάυρων Πετρών. ΕΛΕΟΣ!!
Η γυναίκα δεν είναι ικανή να διβάσει καν τους τίτλους έχει και άποψη.
Το παράρτημα 11 της ΜΠΕ έχει 3 υδρογεωλογικές μελέτες επειδή υπάρχουν 3 λεκάνες - υπολεκανες. Αυτές κατα σειρά είναι:
1). Υδρογεωλογική μελέτη περιοχής Μαύρων Πετρών και Μαντέμ
Λάκκου Ν. Χαλκιδικής (Βεράνης, 2009)
2). Μελέτη εκτίμησης του συνολικού ισοζυγίου νερών στην
υδρογεωλογική λεκάνη της ευρύτερης περιοχής Ολυμπιάδας του Ν.
Χαλκιδικής (Βεράνης, 2000)
3). Υδρολογικές και υδρογεωλογικές συνθήκες στη λεκάνη απορροής
Ασπρόλακκα με έμφαση στην περιοχή Σκουριές, Ν. Χαλκιδικής
(Βεράνης, 2010)

Η γυναίκα είναι άχετη και επικίνδυνη και έχει συμπαρασύρει τόσο κόσμο. Απλά ξεκίνησε να ξεφυλίζει και έμεινε στην επικεφαλίδα της πρώτης μελέτης.
Αυτην την γυναίκα κάθετε και ακούει ο κόσμος στην Ιερισσό και συμπαρασύρεται και δεν βρίσκεται ένας χριστιανός να την μαζέψει.
Παρακαλώ να δημοσιευτεί. Δεν βρίζω κανέναν!!

Ανώνυμος είπε...

Όπως και να' χει το θέμα έχει τη σοβαρότητα και τη σημασία του, αν βέβαια έχει βάση αυτό που υποστήριξε η κ. Ιγγλέζη στην εκπομπή.

Και το σημαντικότερο όλων; Γιατί να μαθαίνουμε μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, που δεν προβάλλονται καν στη ΒΑ Χαλκιδική, πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν εμάς και μόνο εμάς; Η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής περιμένει από τη βουλευτή της να προσκομίσει στοιχεία, που θα εδραιώνουν τα όσα υποστηρίζει.