Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

"ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?"

Φώτο από την πορεία των μαθητών στον Πολύγυρο
Αυτό είναι το ερώτημα που βάζει αναγνώστης του blog, σε σχόλιο που μας έστειλε προς δημοσίευση με αφορμή τη χθεσινή και κάπως... ετεροχρονισμένη μαθητική πορεία που έγινε στον Πολύγυρο, αλλά και την προσεχή υπό την μορφή... παρελάσεως που ετοιμάζεται να γίνει τη Δευτέρα στην Ιερισσό για τον εορτασμό της τοπικής επανάστασης ενάντια στα μεταλλεία. 

Η πορεία στον Πολύγυρο έγινε για να ακουστεί η φωνή διαμαρτυρίας των μαθητών ενάντια στα όσα θλιβερά, αν όχι κωμικοτραγικά, συνέβησαν ανήμερα της Τσικνοπέμπτης (7 Μαρτίου) στην Ιερισσό. 

Ο αναγνώστης μας, ο οποίος προφανώς είναι γονιός θέτει μέσα στο σχόλιο του το ζήτημα της μικροπολιτικής χειραγώγησης, που έχει καθιερωθεί πλέον στη χώρα μας να ξεκινάει από πολύ μικρές ηλικίες. 

Ένα ζήτημα γνωστό και χιλιοειπωμένο. Δυστυχώς όμως μέσα στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τόσο στην περιοχή, αλλά και στη χώρα γενικότερα, βρίσκεται σκοπίμως πολύ χαμηλά στην κλίμακα αξιολόγησης εκείνων που χαράζουν το παρόν και το μέλλον των γεννεών αυτού του τόπου. 

Έχουμε φτάσει στο σημείο να επιλέγουμε ανάμεσα στα πολύ κακά το λιγότερο κακό. 

Έτσι κατά τη γνώμη μας είναι πολύ καλύτερο να βλέπουμε τη νέα γενιά να διαδηλώνει έστω και με συνθήματα που παραπέμπουν... σε μεγαλύτερες ηλικίες, παρά να τη βλέπουμε να χάνεται μέσα σε καπνούς από δακρυγόνα, να συνωστίζεται σε διαδρόμους αστυνομικών τμημάτων για να επιβεβαιώσει "το άλλοθι" παραβατικών συμπεριφορών ή να.. αιχμαλωτίζεται μέσα σε τηλεοπτικά παράθυρα υπό τις "συμβουλές" υποβολέων.

Μας άρεσε η εικόνα που επικράτησε στον Πολύγυρο. Νομίζουμε ότι είναι και πιο κοντά στα πρότυπα της ασύγκριτης Αριστοτελικής εκπαίδευσης. Η επαφή των μαθητών με τον καθαρό αέρα και το φως του ήλιου είναι απείρως προτιμότερη από την επικρατούσα "ζούγκλα του μαυροπίνακα".

Ακολουθεί το σχόλιο του αναγνώστη μας, ο οποίος για ευνόητους λόγους δε θέλει να δώσει το προσωπικό και γεωγραφικό του στίγμα.




"Ποιοι είναι άραγε αυτοί οι μικρόνοοι που ανερυθρίαστα τολμούν και εμπλέκουν μικρά παιδιά και μαθητές στο πολιτικό τους παιχνίδι; Ποιοι είναι αυτοί που με σύνθημα «Οι μαθητές στα χαρακώματα» καλλιεργούν στα παιδιά την φιλοπολεμική τακτική συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων; Ποιοι προσπαθούν να παντρέψουν τις όποιες εκτροπές των ΜΑΤ με τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα από την μη λειτουργία των μεταλλείων Χαλκιδικής οργανώνοντας μαθητικό συλλαλητήριο για την 25η Μαρτίου; Προφανώς κάποιοι που δεν ξέρουν τη λέξη «ντροπή» και στο βωμό του ατομικού (ή όχι) συμφέροντος δεν διστάζουν να παίξουν το χαρτί «παιδιά». Εξάλλου τα παιδιά πάντα συγκινούν τις λαϊκές μάζες, είναι ένα σίγουρο ποντάρισμα…



Μάλλον είναι οι ίδιοι που βγάζουν ανακοινώσεις του τύπου «…Ο κύριος πλούτος της Ελλάδας δεν είναι ο χρυσός του υπεδάφους της, αλλά η μακραίωνη Ιστορία της και ο πολιτισμός της.…». Καλά κρασιά – αλλά και λίγη αιδώς δεν βλάπτει…"


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα παιδιά σήμερα έχουν σκέψη, άποψη, θέσεις και γνώμη!!!
όποιος τους τα στερεί αυτά ανήκει σ αυτούς...!!!

http://respentza.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1240.html#more