Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

"ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΥΑΝΙΟΥΧΟ ΝΑΤΡΙΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ?"

Στιγμιότυπο από την ημερίδα της Μ. Παναγίας το 2007,που σαν στόχο είχε την ενημέρωση
 αλλά κατέληξε... σε προπηλακισμούς των επιστημόνων της εταιρείας



Του Κώστα Παπαντώνη Χημικός της "Ελληνικός Χρυσός"

*Ο κ. Τριανταφυλλίδης όπως και χθες στη "Ζούγκλα" έτσι και το 2007 στη Μ. Παναγία σε ημερίδα ενημέρωσης για την επένδυση είχε θέσει το ίδιο ερώτημα για το που πάει το κυάνιο στο Στρατώνι. 

Ο κ. Παπαντώνης χημικός της Ελληνικός Χρυσός του είχε απαντήσει μέσω της Ρεσπέντζα, γιατί οι συνθήκες που υπήρξαν τότε στην ενημερωτική ημερίδα δεν το επέτρεψαν... 

Αναδημοσιεύουμε την απάντηση του γιατί διαπιστώνουμε, ότι χάρη στα "άλυτα ερωτήματα" αυτών των επιστημόνων, που τροφοδοτούν με σενάρια τρόμου και φόβου τους κατοίκους της Ιερισσού, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρη.

"Δεν είναι κακό ούτε ντροπή ο μεταλλειολόγος Δρ. Τριανταφυλλίδης (Λέκτωρ στο ΑΠΘ) να ρωτάει πού πάει το κυανιούχο νάτριο στο Στρατώνι. Το γηράσκω αεί διδασκόμενος ισχύει για όλους. Άλλωστε, άλλο είναι το αντικείμενό του (αλήθεια ποιο;), η δε χημεία μάλλον του είναι άγνωστη.



Ευχαρίστως να έρθει στο Στρατώνι να ενημερωθεί, για να του λυθεί η απορία με επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες και αναλύσεις. Αν και πάλι δεν μας πιστέψει, ας μας αποδείξει αυτός επίσης με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους τους ισχυρισμούς του. Εάν ούτε αυτό δεν θέλει, ας απευθυνθεί σε κάποιον καθηγητή χημείας του ΑΠΘ, όπου διδάσκει, για να του λύσει την απορία. Ενημερωτικά αναφέρω επίσης, ότι το θέμα του κυανιούχου νατρίου έχει απαντηθεί και από τις εκθέσεις των επιτροπών ελέγχου της πολιτείας, τις οποίες οι γνωστοί οικολογούντες της περιοχής χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.



Το να λέει ο κ. Τριανταφυλλίδης «πίνει νερό η κοινωνία» και να τρομοκρατεί τον κόσμο, υπονοώντας διάφορα περί κυανιούχου νατρίου, δεν αρμόζει στο κύρος ενός πανεπιστημιακού δασκάλου. Πάντως, είναι καλό, ότι κατάλαβε και παραδέχτηκε δημόσια, ότι στις Σκουριές δε θα χρησιμοποιηθεί κυανιούχο νάτριο. Δεν κατάλαβε όμως ακόμη και επιμένει, ότι «ο χρυσός θα βγαίνει με κυανιούχο νάτριο». Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ψεύδεται συνειδητά. Η αλήθεια είναι, ότι στη σχεδιαζόμενη μεταλλουργία χρυσού ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΥΑΝΙΟΥΧΟ ΝΑΤΡΙΟ, όπως επίσης είναι αλήθεια, ότι η μεταλλουργία αυτή ΔΕΝ θα γίνει στις Σκουριές αλλά στο ΜΑΝΤΕΜ ΛΑΚΚΟ.



Θα ήθελα να τελειώσω λέγοντας, ότι τα «οεο… οεο…» σε κραυγές και ερωτήσεις χαρακτηρίζουν χούλιγκανς και δεν αποδομούν τους ερωτώμενους αλλά τους κραυγάζοντες."