Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

"Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ... ΜΙΛΗΣΕ!"

Φώτο από τη "συγκέντρωση της Ιερισσού"... στον Σταυρό!
Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση σε όλα τα χωριά του Στρυμονικού Κόλπου, η λεγόμενη επιτροπή αγώνα κατά των Μεταλλείων  είδε να μετατρέπεται σε φιάσκο η πολυδιαφημισμένη διαμαρτυρία.



Και όλα αυτά παρά την φιλότιμη προσπάθεια κατοίκων της Ιερισσού που παραβρέθηκαν με λεωφορεία και αυτοκίνητα.



Ο πραγματικός λαός του Στρυμονικού ξέρει ότι αυτή τη φορά η επένδυση στα Μεταλλεία είναι σοβαρή και θα δώσει μέλλον στο τόπο , παράλληλα με τον τουρισμό, αφού σέβεται το περιβάλλον.




Και άν κάποιοι πραγματικά ενδιαφέρονται για το περιβάλλον , μπορούν να δημιουργήσουν επιτροπές κατά τόπο και να ελέγχουν τις πορείες των εργασιών της Ελληνικός Χρυσός , όπως η ίδια η εταιρία έχει ζητήσει.

Αναδημοσίευση από www.ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Συμφωνούμε με την ανάγνωση που έκαναν οι "Εργολήπτες Χαλκιδικής" στην ανάρτηση τους και γι' αυτό την αναδημοσιεύουμε. Οι κάτοικοι του Σταυρού, των Βρασνών, της Ασπροβάλτας, της Αρέθουσας, της Βαμβακιάς, της Μαδύτου, ξέρουν πολύ καλά πως την "πάτησε" η Ολυμπιάδα από τις... οικολογικές ευαισθησίες. 

Μόλις έφυγε η TVX, έφυγαν και αυτοί και οι κοστολογημένες προτάσεις για μια "άλλη ανάπτυξη". Ξαναήρθαν το 2006 με τις πλημμύρες για να αποκτήσουν επικοινωνιακή υπόσταση αναφέροντας τις γνωστές κορώνες περί "τοξικής βόμβας που απειλεί το Β.Αιγαίο". Δεν τους βγήκε... 

Το πέτυχαν όμως  ξανά στην Ιερισσό, η οποία σ' όλους μας θυμίζει την Ολυμπιάδα εκείνης της εποχής. Η "άλλη ανάπτυξη" μένει τώρα στην Ιερισσό

Στο χέρι όλων μας είναι η Ιερισσός να είναι ο "τελευταίος σταθμός" του διχασμού που ζει ο τόπος μας. Γι αυτό το λόγο κατά τη γνώμη μας, δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός επειδή τα 2/3 της σημερινής συγκέντρωσης ήταν από την ομάδα των αντιδρώντων κατοίκων της Ιερισσού. 

Όλα τα "μεγάλα" ξεκινούν από τα "μικρά"... Μας το έχει αποδείξει η ζωή...


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά τα λες!φιάσκο...

http://3.bp.blogspot.com/-iaaCiR5DqN4/UU9dpxMf7GI/AAAAAAAAJNM/BrwVIzJmZSw/s1600/IMG_7369.JPG

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον 11:30 πμ

Δεν ανήκει σε μας ο χαρακτηρισμός "φιάσκο", αλλά στους 'Εργολήπτες" από όπου πήραμε τη σχετική ανάρτηση και την αναδημοσιεύσαμε. Συμπλέουμε με την ανάγνωση του blog των "Εργοληπτών" με την έννοια ότι οι μεταφερόμενοι διαδηλωτές υποκατέστησαν και πάλι την εκεί τοπική κοινωνία. Οπως πάντα άλλωστε...

Σ'ευχαριστούμε για το σχόλιο σου

Ανώνυμος είπε...

11:30 Δίκιο έχεις. Με εκπροσώπηση από Κερατέα και να χαρακτηρίζεται φιάσκο το συλλαλητήριο; Δεν υπάρχει αυτό. Φαντάζομαι σας μετέδωσαν και "επεναστατική τεχνογνωσία" αναρχομπαχαλάκηδες της Κερατέας. Αυτά τα είναι τα ωραία μεταξύ "οπλαρχηγών"!!!!!!!!