Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΑΥΤΙΑΣ, ΤΙ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΤΕΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ "ΤΗΛΕ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΕΧΟΥΜΕ... ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Οχι και τρομοκρατία... Πάθος για κάμερες και τηλε - δημοκρατία!


Νομίζουμε ότι πλησιάζει η στιγμή που θα δοθεί «λύση» στo ...τεράστιο πρόβλημα που απασχολεί τη χώρα, που δεν είναι άλλο από τη λειτουργία των Μεταλλείων Κασσάνδρας. 



Δεν υπάρχει κρίση, δεν υφίσταται μνημόνιο, δε γεννάται θέμα για ανεργία, δεν υπήρξαν ποτέ 4.000 αυτοκτονίες εξαιτίας όλων αυτών.

 Το μόνο που υπάρχει είναι ο θάνατος που απειλεί 10.000.000 κατοίκους αυτής της επικρατείας, λόγω της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική.

Μετά τον απύθμενο προπαγανδισμό όλων όσων... γεννήθηκαν με αγάπη προς τη μεταλλευτική δραστηριότητα, αλλά ο «Μπόμπολας» τους τη στέρεψε στην πορεία και έγιναν «αντι», μας έρχονται τώρα φορτσάτοι οι κανίβαλοι της «τηλεοπτικής δημοκρατίας», που ενώ δεν μπορούν να βρουν όχι μόνο τις Σκουριές, αλλά και την Ιερισσό στο χάρτη, έμαθαν τα... σαΐνια μέσα σε 20 μέρες (από τις 17 Φεβρουαρίου και μετά...) πόσο βλαπτική είναι η μεταλλεία, η εξόρυξη και η μεταλλουργία χρυσού στο Δήμο Αριστοτέλη.


Το οικτρό θέαμα όλου αυτού του άκρατου λαϊκισμού, της φθηνής δημαγωγίας, της ανεξάντλητης παραπληροφόρησης και της αυστηρής φίμωσης της πραγματικής κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής, (γιατί ως γνωστόν Μαδεμοχώρια είναι... η παραλιακή Ιερισσός) που παίζει σε καθημερινή βάση από την... περασμένη Τρίτη,είναι λογικό να έχει προκαλέσει οργή και δυσφορία στις τάξεις της, καθώς νιώθει να την πνίγει το άδικο αλλά και το ερώτημα: Τι θέλουν να πετύχουν στην πραγματικότητα... οι πάνσοφοι της τηλε - δημοκρατίας; 

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ; ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;


Απ’ αυτή όμως και μόνο την κατάσταση, οι Μαδεμοχωρίτες πρέπει να παίρνουν δύναμη, ενέργεια και ηρεμία και να μην τρελαίνονται για τους εξής λόγους:


  • Δεν έχουν σχέση οι δικές τους κινητοποιήσεις και θέσεις με κομματικά συμφέροντα

  • Δεν χρησιμοποίησαν ΠΟΤΕ σαν... άλλοθι τα παιδιά τους για καμία παρανομία ή για να δώσουν έμφαση και πειστικότητα  στον αγώνα τους

  • Η δική τους αλήθεια είναι υπερχιλιετήςς και αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο, γιατί μεταλλεία και Μαδεμοχώρια έχουν σχέση 4.000 χρόνων... Δε σπάει αυτή η αλυσίδα. Όσο και αν το... παλεύουν οι γνωστοί κύκλοι.

Από εκεί και πέρα επειδή είναι πολύ πιθανό να ακούσουμε ότι για τις χθεσινές πλημμύρες στη Σάμο φταίνε τα μεταλλεία Κασσάνδρας, ή η απώλεια προσανατολισμού σμήνους μελισσών λόγω των όσων... ακούγονται για την μελλοντική καταστροφή του Κάκαβου, καλό είναι να έχουμε τα μάτια και τα «αυτιά» μας ανοικτά για να μην πέσουμε σε λούβες. 


Απέναντι μας είναι ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο μας περιμένει στη γωνία. Δε χρειάζεται... να ταΐσει αυτό το σύστημα ο κόσμος της περιοχής. 

Αρκεί να σκεφτούμε, πως μετά την ανακοίνωση – σύσταση  που έβγαλε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ για δήθεν πιο αντικειμενική προβολή των ρεπορτάζ που αφορούν τον αγώνα των κατοίκων της Ιερισσού, ήρθε άμεσα η ευθυγράμμιση όλων των αστέρων της τηλε - μιντιακής δημοκρατίας με αυτή την συνδικαλιστική οδηγία.  Γιατί χρειαζόταν; Μια χαρά δεν έκαναν τη δουλειά τους; Από τον περασμένο Σεπτέμβριο προειδοποιεί ο ιδρυτής του "παρατηρητηρίου..." για θυσίες παιδιών και τα λοιπά. Το ακούσαμε να αναμεταδίδεται από κανάλι πανελαδικής εμβέλειας μόλις την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Μετά από 6 μήνες δηλαδή... Έπρεπε όμως να γίνει η σχετική υπενθύμιση στους δημοσιογράφους που δεν είναι υπάκουοι στο "ρεύμα της εποχής"...


Η βιασύνη έχει κάνει... κατάληψη στο αντιμεταλλευτικό μπλοκ και θέλουν τώρα που στη "βράση κολλάει το σίδερο τους" να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Να διώξουν την επένδυση και να κλείσουν τα μεταλλεία, όπως παλιά.

Η καλύτερη απάντηση στον υπέρμετρο ζήλο τους είναι η ψυχραιμία, η γνώση, η σωστή επιχειρηματολογία,  η πνευματική εγρήγορση  και η σκληρή κριτική έξω και πέρα από κομματικές εξαρτήσεις.  

 Ας παρελάσουν οι πάντες από την Ιερισσό και ας κάνουν και βαρύγδουπες δηλώσεις. Είναι ότι πρέπει για το αρχείο όλων μας.


Δε θα αργήσει η στιγμή που η αλήθεια θα τους αποκαλύψει όλους. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε με νηφαλιότητα αυτή την εξέλιξη για να μη συμβούν καταστάσεις όμοιες μ’ αυτές στην Ιερισσό, λόγω ρεβανσισμού...


Να μην ξεχνούμε άλλωστε ο κυριότερο. ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ = ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΤΕΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΑΥΤΙΑ» ΣΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ... ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ» ΜΕ ΣΤΟΛΗ «ΤΣΑΝΤΙΡΙΩΤΗ» ΚΑΙ ΑΝΑΦΩΝΟΥΝ... «ΟΣΟ ΖΩ ΕΛΠΙΖΩ» !!!