Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

Παρά την τρομοκρατία και την επιχείρηση καταστολής που έστησε η κυβέρνηση, ο εργαζόμενος λαός της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια στην μεταλλουργία χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός». 

Αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί στον Πολύγυρο, διοργανώνεται κινητοποίηση των μαθητών για να καταγγελθεί η βία και η καταστολή που βίωσαν μέσα από τις προσαγωγές συμμαθητών τους, αλλά και την επίθεση της αστυνομίας με χημικά στο Γυμνάσιο - Λύκειο της Ιερισσού.



Την Κυριακή, 24 Μάρτη, η Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού και ο Δήμος Βόλβης διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία του Σταυρού Θεσσαλονίκης, ενάντια στην εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού στη Χαλκιδική. 

Τη Δευτέρα, μετά την παρέλαση, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής ετοιμάζονται να ανέβουν και πάλι στο βουνό και να διαδηλώσουν, καθώς η «Ελληνικός Χρυσός» έχει ξεκινήσει την παράνομη υλοτόμηση του δάσους.



Στο μεταξύ, αναβλήθηκε, για το Φεβρουάριο του 2014, από το Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, η δίκη των τεσσάρων κατοίκων της Ιερισσού, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησε η αστυνομία σε σπίτια στην Ιερισσό, για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.



Στο πλαίσιο των ερευνών για την εμπρηστική επίθεση, 20 κάτοικοι της Ιερισσού και της Μ. Παναγιάς κλήθηκαν να παρουσιασθούν ως ύποπτοι, για παροχή εξηγήσεων, αύριο Παρασκευή στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, η οποία διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα. Οι κατηγορίες για τις οποίες καλούνται να απολογηθούν είναι της διακεκριμένης φθοράς, του εμπρησμού, της πρόκλησης σωματικών βλαβών, κ.λπ.

Αναδημοσίευση από τα simantra.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Αν προσέξει κανείς την πηγή αναδημοσίευσης της ανάρτησης στα "Σήμαντρα", θα δει ότι αυτή γίνεται μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του "Ριζοσπάστη"....

Τα σχόλια νομίζουμε περιττεύουν. Απλά και μόνο θεωρούμε "επιβεβλημένο" πια, ότι η ελληνική πολιτεία στο πλαίσιο των εκτεταμένων περικοπών της για την εξισορρόπηση του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, πρέπει να επανεξετάσει το ζήτημα της χρηματοδότησης των κομμάτων.

Είναι αποδεδειγμένο πως η "φωνή της κοινωνίας" είναι υποχείριο των μικροπολιτικών συμφερόντων, που ανεβάζουν ή χαμηλώνουν τον τόνο αυτής της "φωνής" ανάλογα με την περίσταση... 

Είναι απόλυτα θεμιτό να διαδηλώνει όποιος θέλει, όχι με χρήματα όμως όλων των Ελλήνων φορολογουμένων.

 Ας θεσπιστεί με νόμο του κράτους η προαιρετική καταβολή του "διαδηλώσημου"

Όποιος θέλει να διαδηλώνει ή να παρακολουθεί διαδηλώσεις να πληρώνει από την τσέπη του... 

Όχι να  πληρώνουν όλοι οι Έλληνες  τη συνήθεια, που έχει γίνει επάγγελμα για ορισμένους...