Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ

Το επιστημονικό δυναμικό της "Ελληνικός Χρυσός" μέσω ανοικτής επιστολής δίνει απαντήσεις στα όσα ανέφερε ο κ. Πάνος Καμμένος κατά της επένδυσης, στην ομιλία που έδωσε την περασμένη Τετάρτη στην Ιερισσό.  

Ακολουθεί η ανακοίνωση.







ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Στρατώνι 14 Μαρτίου 2013,


"Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,


Επί πολλά συναπτά έτη, γινόμαστε αποδέκτες μιας συντονισμένης προπαγανδιστικής προσπάθειας, διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και διασυρμού ημών και της επιστήμης που υπηρετούμε. Ενός μηχανισμού δημιουργίας ακραίων σεναρίων κινδύνου, που υιοθετούνται άκριτα, επιβάλλοντας τεχνητούς φόβους.


Είδαμε τους πυρήνες αυτής της σεναριολογίας, να μετατοπίζονται από την Ολυμπιάδα, στο Στρατώνι και την Στρατονίκη. Είδαμε τις προφητείες της καταστροφής, να μετατοπίζονται από τα τέλματα της Ολυμπιάδας, στην «κόκκινη θάλασσα» του Στρατωνίου, στα φουρνέλα της Στρατονίκης και τώρα στις Σκουριές.


Είδαμε μία προς μία τις προφητείες να διαψεύδονται. Είδαμε την Ολυμπιάδα να μένει «ζωντανή», την παραλία Στρατωνίου να βραβεύεται με γαλάζια σημαία, την Στρατονίκη να «επιβιώνει».


Παρά ταύτα δεν είδαμε και τους «προφήτες» να οπισθοχωρούν. Οι ΣΚΟΥΡΙΕΣ έγιναν η νέα «Στρατονίκη». Το κυάνιο, η σκόνη και τα νερά του Κακκάβου έγιναν τα νέα «φουρνέλα». Η Ιερισσός έγινε η νέα «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ».


Μπορούμε να καταλάβουμε τον ρόλο των αυτόκλητων σωτήρων της περιοχής. Μπορούμε να κατανοήσουμε τις προθέσεις των γνωστών επιστημονικών κύκλων, που βασίζονται στην αρχή ότι η πράξη φέρνει αποτέλεσμα και κατόπιν τούτου, ζητούν την ακύρωση κάθε πράξης, και όχι τον έλεγχό της. Κατανοούμε την στάση συγκεκριμένων πολιτικών κύκλων, που στο πλαίσιο του προσδιορισμού τους, σχεδόν κατ’ ανάγκην, καρπώνονται το «κλίμα» της επανάστασης.


Δεν μπορούμε όμως να καταλάβουμε πως ένας πολιτικός αρχηγός που μας εκπροσωπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, και μάλιστα εν μέσω αυτής της συγκυρίας, καταδέχεται να υιοθετήσει αυτά τα σενάρια άκριτα, στο όνομα του εντυπωσιασμού και της αντιμνημονιακής ρητορικής αμφισβητώντας μια από τις σοβαρότερες επενδύσεις στην χώρα, μια από τις πιο σοβαρές εταιρείες στην χώρα που εφαρμόζει κατά γράμμα την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, και μια ολόκληρη ομάδα επιστημόνων, που σπούδασε και διακρίθηκε στα ελληνικά πανεπιστήμια.


Κύριε Πρόεδρε,


Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, και της ρεαλιστικής πραγματικότητας, όσον αφορά την μεταλλευτική δραστηριότητα στην Χαλκιδική οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε κάποιες αλήθειες:


1. Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ A PRIORI ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. Σπουδάσαμε σε ελληνικά πανεπιστήμια και πολυτεχνεία. Σπουδάσαμε ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΓΕΩΛΟΓΟΙ, ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΟΙ, ΧΗΜΙΚΟΙ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ, ΓΕΩΠΟΝΟΙ, ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ. Νόμιμες επιστήμες.

Και ρωτάμε που και πως χρησιμεύουμε αν σταματήσει κάθε μεταλλευτική και εξορυκτική δραστηριότητα στην χώρα και κάθε εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου.

2. Είμαστε Έλληνες επιστήμονες. Σπουδάσαμε για να ασκήσουμε την επιστήμη μας. Στην Ελλάδα. Και για να ασκήσουν και οι υπόλοιποι την δική τους επιστήμη. Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιο θα ήταν το πεδίο δράσης πολιτικών και αρχιτεκτόνων μηχανικών, χωρίς τα μεταλλεύματα, και τα οικοδομικά υλικά που προέρχονται απ’ αυτά; Πως θα υπήρχε βιομηχανία χωρίς μεταλλεύματα; Και πως θα υπήρχαν εργαζόμενοι χωρίς βιομηχανία;

3. Είμαστε Έλληνες επιστήμονες. Νόμιμοι. Ομολογούμε ότι δεν διδαχτήκαμε προπαγάνδα. Δεν διδαχτήκαμε πολιτική. Δεν διδαχτήκαμε παραπληροφόρηση. Μάθαμε να βασιζόμαστε στην επιστήμη. Στις νέες τεχνολογίες. Στην καινοτομία. Στην έρευνα. Στις μελέτες. Στις αδειοδοτήσεις. Στις γνωμοδοτήσεις. Στην πράξη.

4. Η επένδυση, που χαρακτηρίσατε «έγκλημα», βασίστηκε σε συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο, σε συγκεκριμένη ΜΠΕ για την σύνταξη της οποίας συνεργάστηκαν τα περισσότερα Ελληνικά Πανεπιστήμια, και το ΙΓΜΕ, ο μόνος θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, αλλά και σε συγκεκριμένη ΚΥΑ, την οποία θα έπρεπε να λάβετε υπ’ όψιν σας. Λάβαμε αδειοδοτήσεις από όλους τους θεσμοθετημένους φορείς της ελληνικής πολιτείας (Υπουργεία, Νομαρχιακό Συμβούλιο, Δημοτικό Συμβούλιο, Κράτος), και θετική γνωμοδότηση για όλες τις επιμέρους τεχνικές μελέτες.

5. Έχουμε όλες τις απαντήσεις για όποιον τις θέλει. Για τα νερά, για τα σωματίδια, για την σκόνη, για τα δάση, για το όρυγμα των σκουριών, για το κυάνιο, για την αειφορία. Έχουμε στοιχεία, δεδομένα, αναλύσεις. Και είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, ανάλυση, εξήγηση.

6. Είμαστε κάτοικοι αυτής της περιοχής. Μεγαλώνουμε εδώ τα παιδιά μας. Και αναρωτιόμαστε ποιος επιστήμονας θα μετέτρεπε τα ίδια του τα παιδιά σε εν δυνάμει καρκινοπαθείς.

7. Το μόνο έγκλημα που συντελέστηκε στην περιοχή, συντελέστηκε όταν η από αιώνων μεταλλευτική ζώνη, έμεινε εκτεθειμένη. Και μαζί της και η περιοχή και οι κάτοικοί της. Σας θυμίζουμε ότι η μεταλλοφορία υπάρχει. Η μεταλλευτική ζώνη υπάρχει. ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ στην Χαλκιδική υπάρχουν και στον τόπο και στο DNA των κατοίκων της. Δεν πρόκειται να…. δημιουργηθούν.



Κύριε πρόεδρε, εκτιμούμε και την λογική και την κρίση σας, γι’ αυτό ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, σας ζητούμε να αναλογιστείτε το βάρος της απόφασής σας. Το βάρος της απόφασής σας, να δώσετε «σκέπη» σε μια ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ που δεν δίστασε να θυσιάσει μανάδες στον βωμό της τηλεκρατίας, κόρες στα παράθυρα της «εικονικής» πραγματικότητας. Σε μια αντίσταση που δεν δίστασε να τρομοκρατήσει μια ολόκληρη περιοχή μοιράζοντας τοξικούς φόβους και καρκινοπάθειες. Σε μια ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ που δεν δίστασε να παραποιήσει μια ολόκληρη ΜΠΕ, να διαστρεβλώσει επιστημονικά στοιχεία, και να διασύρει επιστήμονες, με ονοματεπώνυμο, βλάπτοντας τελικά μόνο την ίδια την περιοχή και τους κατοίκους της.



Σας ζητούμε τελικά να αποφασίσετε και να κρίνετε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Κύριε πρόεδρε, δεν χρειάστηκε ποτέ να κρυφτούμε πίσω από την επιστήμη μας. Έχουμε ονοματεπώνυμο, και επώνυμα καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού και τρομολαγνείας.


Κύριε πρόεδρε, έχουμε ονοματεπώνυμο και αξιοπρέπεια. Μεγαλώσαμε με αξιοπρέπεια. Μορφωθήκαμε με αξιοπρέπεια. Δουλεύουμε με αξιοπρέπεια. Ελεγχόμαστε με αξιοπρέπεια. Και αυτή η αξιοπρέπεια μας δεν τίθεται προς αμφισβήτηση. Δεν θα γίνει διακύβευμα κανενός.

Και πάνω απ’ όλα είμαστε επιστήμονες που αγωνίζονται για μια νέα σελίδα στην πορεία της Ελλάδας, και πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή δεν θα γραφτεί ούτε με όρους ρητορικής ούτε με όρους, μικροπολιτικής ούτε με όρους τρομοκρατίας. Αλλά με όρους ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ."


Με εκτίμηση και σεβασμό,


Αναγνώστου Βασίλειος Μεταλλειολόγος Μηχανικός

Απεσλίδης Θεοφάνης Μεταλλειολόγος Μηχανικός

Αποστολίδης Δημήτρης Γεωλόγος

Βαγκλη Ελευθερία Γεωλόγος

Γαζέα Βηθλεέμ Μεταλλειολόγος Μηχανικός

Γαλατσιάνου Αναστασία Δασολόγος

Γαρέζος Αντώνιος Γεωλόγος

Γάτσιος Αχιλλέας Μεταλλειολόγος Μηχανικός

Δάφτσης Εμμανουήλ Χημικός

Δριβέλας Αλέξανδρος Γεωλόγος

Ζαχαρέας Ευστράτιος Μεταλλειολόγος Μηχανικός

Θεοδωρακόπουλος Μιχάλης Μεταλλειολόγος Μηχανικός

Καϊκης Βασίλειος Μεταλλειολόγος Μηχανικός

Καλιτζέρης Γεώργιος Πολιτικός Μηχανικός

Κοσμίδης Χρήστος Μηχανολόγος Μηχανικός

Μαρκογιάννης Κωνσταντίνος Χημικός Μηχανικός

Μηλιούδης Νικόλαος Μεταλλειολόγος Μηχανικός

Μουγκοπέτρου Ευαγγελία Μυρτώ Μηχανικός Ορυκτών Πόρων

Μπακάλης Ευάγγελος Γεωλόγος

Μπάλλας Δημήτριος Γεωλόγος

Μπανάκας Κωνσταντίνος Γεωλόγος

Μπαραφάκας Αθανάσιος Μεταλλειολόγος Μηχανικός

Μπεσίρης Βασίλειος Τοπογράφος Αγρονόμος Μηχανικός

Μπρόκος Γεώργιος Μηχανικός Ορυκτών Πόρων

Νεστόροβ Νικόλαος Γεωλόγος

Νικολαϊδης Νικόλαος Μηχανολόγος Μηχανικός

Νόβας Ιωάννης Μεταλλειολόγος Μηχανικός

Ξωνίκης Γεώργιος Τοπογράφος Αγρονόμος Μηχανικός

Ξωνίκης Τιμολέων Γεωλόγος

Παλασοπούλου Χρυσάνθη Μηχανολόγος Μηχανικός

Παπανικολάου Γεώργιος Πολιτικός Μηχανικός

Παπαντώνης Αθανάσιος Πολιτικός Μηχανικός

Παπαντώνης Κωνσταντίνος Χημικός

Περαντώνης Γεώργιος Δρ. Γεωλόγος

Πετουγιάρη Βασιλική Πολιτικός Μηχανικός

Πεύκος Τηλέμαχος Χημικός Μηχανικός

Σακαλή Μαργαρίτα Γεωλόγος

Σεβαστάκης Ξενοφώντας Γεωλόγος

Σιγηνός Φώτιος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Σουλτάνης Κωνσταντίνος Τοπογράφος Αγρονόμος Μηχανικός

Στούρνας Γεώργιος Μεταλλειολόγος Μηχανικός

Στυλόπουλος Παναγιώτης Μηχανολόγος Μηχανικός

Τρικαλλιώτης Ιωάννης Χημικός Μηχανικός

Τσανανάς Αλέξανδρος Μηχανολόγος Μηχανικός

Τσιτσάνης Παύλος Γεωλόγος

Χατζηλίδης Πρόδρομος Μηχανολόγος Μηχανικός

Χλιοπάνος Αθανάσιος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους καρυδάτους επιστήμονες της Ελληνικός Χρυσός. Τους συγκάτοικους, συμπολίτες και συμμαθητές μας. Αυτή την επιστολή να τη στείλουν παντού. Σ' όλα τα κόμματα, Σ' όλες τις υπηρεσίες. ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΖΗΣΕ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

αυτοί οι επιστήμονες εργάζονται και έχουν συμφέροντα από την ελληνικός χρυσός άρα μεροληπτούν υπέρ της εταιρείας... τίποτε άλλο αυτό αρκεί!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε,

Η εργασία δεν μπαίνει πάνω απο την αξιοπρέπεια μας.

Μάθε να μην κρίνεις εύκολα ανθρώπους αν δεν τους ξέρεις και ειδικά όταν κάθε μέρα δίνουν εξετάσεις στην οικογένεια τους πρώτα απο όλα!

Εύχομαι να καταλαβαινεις τι σημαίνει επιστημονική αξιοπρέπεια.

Ενας επιστήμονας

Ανώνυμος είπε...

caesar
o Καμμένος είναι πολιτικός οπότε η δουλειά του είναι να μαζεύει ψήφους και πήγε να στηρίξει γνώμη ψηφοφόρων που εναντιόνωνται σε κάτι, οπότε μεροληπτεί υπέρ τους... τίποτε άλλο αυτό αρκέι.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ επιστήμονα...
οι εξετάσεις που δίνεις απέναντι στην οικογένεια σου δεν μας απασχολούν. Μας απασχολούν οι εξετάσεις που δίνεις απέναντι στην κοινωνία και απέναντι στους πανεπιστημιακούς δασκάλους σου...
Διαφορετικά πράγματα είναι η επιστημονική αξιοπρέπεια και διαφορετική η επαγγελματική. Η δεύτερη δεν σας χαρακτηρίζει με τις μέχρι τώρα δηλώσεις σας για αξιοπρεπείς λόγω της επαγγελματική σας σχέσης με την εταιρεία.
Εύχομαι με την σειρά μου να καταλαβαίνεις τι σημαίνει ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ και την εξάρτηση της από το περιβάλλον..!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

απάντηση στον 15 Μαρτίου 2013 - 11:36 μ.μ.

τον Καμμένο φίλε μου αν δεν με εκφράζει δεν τον ψηφίζω και δεν μπαίνει στην βουλή.
Τον επιστήμονα αυτόν με όλα τα επακόλουθα όμως, που μεροληπτεί υπέρ της εταιρείας λογω συμφεροντων, μου τον επιβάλει η εταιρεία χωρίς να με ρωτήσει... ατυχές το παράδειγμα σου!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

Για τον λόγο αυτο Caesar, για να μην στον επιβάλλει η εταιρεία χωρίς να σε ρωτήσει, έρχετε το κράτος και ζηταει απο την εταιρεια "για δωσε μου να δω τι λένε οι επιστημονες σου". Τα βλεπει λοιπον το κράτος, τα ζυγίζει και με τα λεγομενα των επιστημόνων που εσυ εμπιστευσε και στο ζυγισμα λεει "καλα μου τα λενε αυτοι της εταιρειας τελικα" και δινει στην εταιρεια την εγκριση.
Έτσι όμως ο επιστημονας πει στην εταιρεια μπαρουφες, θα σουτάρει το κρατος την εταιρεια, και η εταιρεια θα σουτάρει τον επιστημονα που της πούλησε παπατζιλικι.
Το έσωσα λίγο το ατυχες παραδειγμα μου;
Και για να πεταχτω σαν ...... κιολας στο σχολιο σου για τον επιστημονα... κατσε ρε φιλε. ποιος νομιζεις οτι εισαι εσυ που θα κατηγορήσεις κοσμο οτι δεν ενδιαφέρεται για την ανθρωπινη ζωη;;; ποιος εισαι εσυ που θα κατηγορησεις τον άλλον οτι δεν εχει αξιοπρεπεια. Αντε συνελθε λιγο.

Ανώνυμος είπε...

η διαδικασία που μου περιγράφεις είναι αυτή όπως τα λες... μόνο που δεν συμπεριέλαβες τον επίορκο Παπακωνσταντίνου τον Πάχτα τον Ακη και όλο το σινάφι που ξεπουλήθηκε στην eldorado.
Την αξιοπρέπεια αγαπητέ μου την κερδίζεις με τις πράξεις και τις ενέργειες σου όταν αυτές είναι αποδεκτές απ όλους και σύνομες... δυστυχώς όμως οι δικές τους πράξεις και ενέργειες δεν είναι...!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

Caesar,΄
Ο Πάχτας και ο Ακης καταδικάστηκαν για συγκεκριμμένα εγκλήματα. Ο Πακακωνσταντίνου αν καταδικαστεί θα καταδικαστεί για συγκεκριμμένο έγκλημα.
Απο εκει και πέρα δεν σημαίνει πως με οτιδήποτε αυτοί οι 3 καταπιάστηκαν είναι εγκληματικό. Άσε δε που είτε μας αρέσει είτε όχι ο Πάχτας εκλεγηκε και δημαρχος!! Αυτό έινα συμπέρασμα σου που εσύ το αναγεις σε αξίωμα και με αυτό δικαιολογελις την άποψη σου.
Επιπλέον τί σχέση έχουν τα οικονομικά εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται αυτοί με την υπογραφή μιας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων; Ξεχνας μου φαίνεται οτι πέρα απο τον Παπακωνσταντίνου υπέγραψαν και άλλα 5-6 υπουργεία και ένα πλήθος άλλων φορέων. Δηλαδή με την λογική σου αν το συμβούλιο επικρατείας βγάλει απόφαση καταδικαστέα για την ΜΠΕ είναι σύννομο και σωστό. Αν βγάλει αποφαση υπερ της ΜΠΕ είναι παράνομο και πουλημένο.
Επίσης τι [άει να πεί ξεπουλήθηκαν στην Eldorado? όποιος δεν πάει με την γνώμη σου στο θέμα είναι ξεπουλημένος; Ποιον εσυ δεν θεωρείς ξεπουλημένο; Αυτόν που θα συμφωνήσει μαζί σου μονο;
Δεν έθιξες την αξιοπρπεπεια του Πάχτα πριν και του Άκη. Έθιξες την αξιοπρέπεια των επιστημόνων που υπέγραψαν την επιστολή. Και οι πράξεις τους είναι μια χαρά σύννομες. Τώρα αν δεν είναι αποδεκτές για εσένα είναι ή για μια μεριδά ανθρώπων είναι ένα αλλο ζήτημα. Το θέμα είναι οτι ειναι αποδεκτές για την επίσημη πολιτεία.
Το να μην έχεις εμπιστοσύνη στην πολιτεία είναι απόλυτα σωστό. Και γώ δεν έχω. Στο χέρι σου είναι να πιέσεις και να ελέγξεις την δραστηριότητα αυτην αν γίνει τελικά ωστε και να μην έχει επίδραση αρνητική στην ζωή σου και να την σταματήσεις ακόμα αν αυτά που λεει η μελέτη δεν τηρηθούν.

Ανώνυμος είπε...

υπέγραψαν όλοι αυτοί που ονοματίζεις όπως και οι 9 βουλευτές αν θυμάμαι καλά την γνωστή τροπολογία του παχτα...
μπορώ να έχω εμπιστοσύνη όλα αυτά τα κομματόσκυλα??? η διαπλοκή δεν έχει όρια. Που ξέρω εγώ αν δεν τα πήρε και ο Ακης απ την eldorado η ο Παπακωνσταντίνου και οποιοσδήποτε άλλος???? εφόσον με τον Ακη αποδείχτηκε πως τα έχει πάρει από παντού...!!!
το να ελέγξω μια δραστηριότητα (καταστροφή την ονομάζω εγώ)... όταν ξεκινήσει θα είναι αργά..δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε κανένα όταν μάλιστα τα δείγματα γραφής της eldorado σε άλλες χώρες δεν είναι και πολύ αξιόπιστα...

caesar

Ανώνυμος είπε...

Ceasar αρχικά, η eldorado εμφανίστηκε πολύ μετά και απο τον Ακη και τον Πάχτα αλλα και τον Παπακωνσταντίνου.
Επιπλέον ξαναλέω οτι ο Παπακωνσταντίνου ήταν απλά ό υπουργός. την έγκριση και την ορθότητα της μελέτης την έδωσαν τα στελέχη του υπουργείου καθως και όλων των υπόλοιπων. Αλίμονο αν ο κάθε Παπακωνσταντίνου ή η κάθε Μπιρμπίλη αποφάσιζε με το έτσι θέλω για ενα καθαρά επιστημονικό θέμα.
Και όχι τώρα έρχομαι εγώ να μην εμπιστευτώ τη θέση σου οτι τόσα υπυργεία, υπηρεσίες πανεπιστημια και ινστιτούτα συννομότησαν και τα πήραν για να καταστρέψουν τα νερά και το περιβάλλον της Ιερισσου.
Το να μην εμπιστεύεσε τον Παπακωνσταντίνου και το πολιτικό σύστημα είναι κατι στο οποίο δεν είσαι μόνος. Εγω πιστεύω και οι ίδιοι συγγραφεις της μελέτης δεν το εμπιστεύονται. Την μελέτη όμως δεν την έγραψαν οι πολιτικοί. Την έγραψε ομάδα επιστημόνων και της εταιρείας αλλα κατα το μεγαλύτερο κομμάτι επστημόνων απο πανεπιστήμια και ινστιτούτα διεθνώς αναγνωρισμένα. Για ποιον λόγο δεν εμπιστεύεσαι αυτούς και εμπιστεύεσαι την μερίδα επιστημόνων που έχει διαφορετική απο αυτούς άποψη; Και πιο είναι το αλάθητο κριτήριο της εμπιστοσύνης;
Εγώ θα σου πώ πιο είναι το βέβαιο λάθος. Να ξεκινάς απο την απόφαση σου η οποία είναι ΝΑΙ σε όλα ή ΟΧΙ σε όλα και απο εκει να ψάχνεις εναγωνίως να βρεις επιχείρηματα για να στηρίξεις αυτην σου την απόφαση.
Με πιανεις αδιάβαστο στα δείγματα γραφής της eldorado δεν τα ξέρω. Δεν έχω κανένα λόγο να σε αμφισβητήσω γιατί δεν σε θεωρώ εξ αρχής "λαθος". Όμως παραβλέπεις οτι στα πρώτα αρνητικά δείγματα γραφής της eldorado οι ίδιοι οι εργαζώμενοι και κατοικοι θα της βλαλουν stop, γιατί και υψηλό μορφωτικό επίπεδο υπάρχει στην περιοχή, και μεταλλευτική παράδοση. Είσαι και εσύ όμως αδιάβαστος στα δείγματα γραφής τών επιστημόνων του Ε.Χ γιάτί μεχρι τώρα μόνο θετικές παρεμβάσεις έχουν ως προς το περιβάλλον.