Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ο ΜΑΚΡΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ... ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ" ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Πως διέφυγαν οι δράστες της... προβοκάτσιας από την έφιππη περίπολο της Ιερισσού;;;


Είναι τόσες πολλές οι «προβοκάτσιες», που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο εναντίον των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, που δεν αποκλείεται εξαιτίας των όσων συμβαίνουν σε βάρος τους να... απαιτήσουν αλλαγή και στην εννοιολογική σημασία της λέξης «προβοκάτσια» στα ερμηνευτικά λεξικά!
 
Προβοκάτσια λοιπόν θα πρέπει να σημαίνει απ’ εδώ και στο εξής: «η καταδρομική ενέργεια που αμαυρώνει και στρέφεται εναντίον του οικολογικού κινήματος της Ιερισσού».
  
Επειδή δε θέλουμε να λείπουν τα παραδείγματα στη νέα έννοια της λέξης προβοκάτσια, θα απαριθμήσουμε όλες εκείνες τις ενέργειες που έγιναν και οι... άγρυπνοι ανιχνευτές εντόπισαν από... πριν ή... εκ των υστέρων το δόλο που έκρυβαν γεγονότα, που... σκηνοθετήθηκαν για να πλήξουν τον ιδεολογικό αγώνα τους!

Προβοκάτσια 1η: Επίθεση στο δημαρχείο της Ιερισσού με μολότοφ και πυρσούς στις 30 Μαρτίου, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη δημοτικό συμβούλιο. 3 μέρες μετά... παραδόθηκαν στις φλόγες τα οχήματα που είχαν αφήσει στο πάρκινγκ του δημαρχείου ο Δήμαρχος Αριστοτέλη και δυο ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης.


[Σημείωση: Ήταν τέτοια... η δυσαρέσκεια του «οικολογικού κινήματος» για την επίθεση στο δημαρχείο, που σε μηδέν χρόνο συνέταξε μανιφέστο «καταδίκης» των όσων... προβοκατόρικων έγιναν.]


Προβοκάτσια 2η: Κάψιμο δυο συμβατικών οχημάτων της ασφάλειας σε κινητοποίηση  «δεντροφύτευσης», που έγινε στις Σκουριές στις 5 Αυγούστου. Συγκινήθηκαν... σφόδρα!

Με ανάρτηση τους... παρακαλούσαν τους κατόχους των αυτοκινήτων να έρθουν να τα σηκώσουν γιατί... εμπόδιζαν την αισθητική τους. 

Οι πρώτες εστίας φωτιάς σε δάσος «δικτύου natura» κάνουν την εμφάνιση τους... Δράστες; Ποιοι άλλοι;;; Οι «πυρομανείς» αστυνομικοί...


Προβοκάτσια 3η: Την ίδια μέρα (5 Αυγούστου) ένα λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού καίγεται ολoσχερώς στο Γομάτι. Το ενδεχόμενο το πούλμαν να φούντωσε λόγω... καύσωνα, ακόμη δεν έχει αποκλειστεί!


Προβοκάτσια 4η: Στις 9 Σεπτεμβρίου οι...εμπρηστές της αστυνομίας ξαναχτυπούν για να κάμψουν μια ακόμη φιλοοικολογική δράση «δεντροφύτευσης» με... μολότοφ και ναυτικές φωτοβολίδες!!!

Οι φωτιές δεν αργούν να ανάψουν, ενώ αρχίζει να παίζει έντονα και το σενάριο εμπλοκής της εταιρείας στο κάψιμο του δάσους, για να... ξεφορτωθεί τα δέντρα που «κρύβουν» το όρυγμα χαλκού - χρυσού. 

Προβοκάτσια 5η: Άγνωστοι σπάνε με πέτρες και ξύλα τα παράθυρα σε δυο σταθμευμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στη Μ. Παναγία στις 14 Σεπτεμβρίου 2012. Όπως αντιλαμβάνεστε το πιο... πιθανό σενάριο είναι να το έκαναν άνθρωποι της εταιρείας για να εισπράξουν χρήματα από την ασφάλεια για... θραύση κρυστάλλων. 

Το «κακό της υπόθεσης» ήταν, ότι τα αυτοκίνητα δεν άνηκαν στην εταιρεία αλλά σε εργολάβους και δεν ήταν ασφαλισμένα. Η εκδοχή της «προβοκάτσιας» πέφτει στο κενό. 

Δεν πειράζει την... επόμενη φορά! 


Προβοκάτσια 6η: Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Κάποιοι μπλοκάρουν το δρόμο σε όχημα μεταφοράς προσωπικού των μεταλλείων, ενώ αυτό βρίσκεται  εν κινήσει λίγο πριν την Ιερισσό. Οι επιβαίνοντες νόμιζαν ότι πρόκειται για πανηγυρική υποδοχή... Άλλαξαν γνώμη, όυαν δέχτηκαν τις πρώτες πέτρες, κατί καδρόνια και μερικούς αναμμένους πυρσούς

Ο οδηγός του βαν παραδόξως πήγε και κατήγγειλε το συμβάν στο πάλαι ποτέ Α.Τ. Ιερισσού («Ευτυχώς» πια έχει μπει λουκέτο...)


Προβοκάτσια 7η: Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Φθινοπωρινή βόλτα στο δάσος των Σκουριών καταλήγει σ’ ενα πογκρόμ αστυνομικής βίας και καταστολής. Αναίτια και απρόκλητα... 

Ευτυχώς ένα βίντεο - ντοκουμέντο καταμαρτυρεί το μέγεθος της προβοκάτσιας, όπου όλα ξεκίνησαν από μια... απλή πέτρα. 

Προβοκάτσια 8η: Τετάρτη 21 Νοεμβρίου.Ένα όχημα της «Ελληνικός Χρυσός» σταθμευμένο κοντά στο ταχυδρομείο της Ιερισσού, γίνεται και πάλι στόχος εμπρηστών

Σπάνε τα παράθυρα του αυτοκινήτου και πετάνε μέσα σ’ αυτό βόμβες μολότοφ. Το εσωτερικό του καίγεται ολοσχερώς. Και εδώ οι υποψίες για δάκτυλο της εταιρείας δίνουν και παίρνουν, χωρίς να μπορούν να αποδειχθούν. 

«Η είσπραξη των ασφάλιστρων από τρομοκρατική ενέργεια είναι πολύ μεγαλύτερη, από τη θραύση κρυστάλλων», λένε κάποιοι αντί - χρυσοι, που είναι σίγουροι ότι η... άπληστη εταιρεία κρύβεται πίσω και απ' αυτή την προβοκάτσια!


Προβοκάτσια 9η: Πακέτο δυο προβοκατσιών στη συσκευασία ενός. Η αλλιώς η... γενική πρόβα πριν τη μεγάλη προβοκάτσια. Δύο εμπρησμοί με διαφορά ενός 24ωρου στα εργοτάξια των Σκουριών και της Φισώκα

Το «παρατηρητήριο...» σε αντίθετη πορεία από το συντονιστικό Ιερισσού αναδημοσιεύει ανάρτηση από φιλομεταλλευτικό blog, που κάνει λόγο για «σήριαλ» επιθέσεων εναντίον της Ελληνικός Χρυσός». Κάτι δεν «κολλάει»... Εδώ έχουμε να κάνουμε με κλιμακούμενη προβοκάτσια και δίνουμε τροφή στους... προβοκάτορες να ενισχύουν τις θέσεις τους;;;

Προβοκάτσια 10η:  Τρίτη 18 Δεκεμβρίου. Το τροχόσπιτο ενός εργαζόμενου στα μεταλλεία γίνεται κάρβουνο στην παραλία της Ιερισσού. Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται. Εννοείται και αυτό της προβοκάτσιας... 


Προβοκάτσια 11η: Προπαραμονή πρωτοχρονιάς. 50 λάτρεις της γαστριμαργίας στην ύπαιθρο ξεκινούν να πάνε στις Σκουριές για να ψήσουν τα μπριζολάκια τους. Κάποιοι... πειναλέοι εργαζόμενοι τους επιτίθενται για να τους τα αρπάξουν.

Φιλομεταλλευτικό blog εντελώς προβοκατόρικα εμφανίζει το ψήσιμο... ως εμπρησμό στα μηχανήματα και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Μετά από το σχετικό κράξιμο που πέφτει..., ανασκευάζει τα σενάρια αστυνομικής φαντασίας...!!!



Προβοκάτσια 12η: Η κορύφωση της... προβοκάτσιας. Η περίφημη καταδρομική επίθεση στις Σκουριές. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που στηρίζουν των αγώνα των αντιδρώντων της Ιερισσού κάνουν ευθέως λόγο για προβοκάτσια, που σαν στόχο έχει να πλήξει και να ποινικοποιήσει την αντίδραση των κατοίκων στην επένδυση.

Το συντονιστικό Ιερισσού με αρκετή δόση ειλικρίνειας και ηρωισμού δηλώνει: «Τα γεγονότα της Κυριακής 17/2 στις Σκουριές, είναι αποτέλεσμα της βίαιης πρακτικής και διαχείρισης από πλευράς του κράτους, της αστυνομίας και των οικονομικών συμφερόντων και οι ηθικοί αυτουργοί δεν θα πρέπει να αναζητούνται ανάμεσα μας». 

Ο ιδρυτής του «παρατηρητηρίου.. ήταν ακόμη πιο κυνικά ειλικρινής.



Προβοκάτσια 13η: Τρίτη 19 Φεβρουαρίου. Ακόμη μια εξώφθαλμη προβοκάτσια. Μια μπετονιέρα που εκτελεί το δρομολόγιο Μαντέμ Λάκκος – Ολυμπιάδα δέχεται πέτρες πάνω από την αερογέφυρα του Στρατωνίου. 

Ο οδηγός της μπετονιέρας είδε τις πέτρες να φεύγουν προς το παρμπρίζ του, από ένα αγροτικό όχημα επάνω στην καρότσα του οποίου επέβαιναν 3 άτομα. Τυχαίο; Δε νομίζουμε.... Καραμπινάτη προβοκάτσια που είχε σαν στόχο... να αμαυρώσει τον ριζοσπαστικό ακτιβισμό, που είχε προηγηθεί με την καταδρομική έφοδο στο εργοτάξιο των Σκουριών.


Προβοκάτσια 14η: Η εμπρηστική επίθεση στο κλειστό αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού. Το μεγάλο ευτύχημα είναι ότι το κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Ιερισσό, ακόμη δεν έχει κατεβάσει ρολά... και η προβοκάτσια δεν πέτυχε το σκοπό της!!!

Υπάρχουν όμως ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις: 

Πως διέφυγαν οι δράστες της προβοκατόρικης ενέργειας από την 24ωρη περιπολία των κατοίκων Ιερισσού, που για να έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα έχουν επιστρατεύτει και άλογα;;; 

Σχεδόν χάραζε εκείνη την ώρα, πως και δεν έγιναν αντιληπτοί από κανένα;;;

Ή μήπως... έκαψαν το καμένο τμήμα οι Ιερισσιώτες εργαζόμενοι στα μεταλλεία, από τη χαρά τους που άνοιξαν τα μπλόκα και πήγαν μετά από μια έβδομάδα σχεδόν στις οικογένειες τους;

Υ.Γ. Βρε... προβοκάτσια να' ναι και απ' όποιον να'ναι...