Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΕΝΑΣ... ΜΙΚΡΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Τα... οχυρωματικά έργα της Ιερισσού έχουν προκαλέσει, όπως ήταν επόμενο, μείζον ζήτημα με τη μετακίνηση προσκυνητών προς και από το Άγιον Όρος.

Οι Αγιορείτες πατέρες φέρεται να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι με τα καμώματα των δήθεν οικολόγων της Ιερισσού, καθώς παρόμοια κατάσταση επικράτησε και στις 18 - 20 Ιανουαρίου, όταν και πάλι αυθαίρετα και χωρίς να ενημερώσουν κανένα πάλι έκλεισαν το δρόμο προς και από το Όρος.

Όπως μαθαίνουμε όμως πολύ σύντομα, ίσως και πριν το Πάσχα, αν και εφόσον συνεχιστεί ο αποκλεισμός των δρόμων της Ιερισσού, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους εξετάζει ως μόνιμες λύσεις η είσοδος και η έξοδος στην Αγιώνυμη Πολιτεία να γίνεται από άλλα λιμανάκια της Χαλκιδικής, όπως πχ του Όρμου Παναγιάς, των Πυργαδικίων, του Στρατωνίου. 

Αυτές βέβαια οι λύσεις θα προξενήσουν ένα ντόμινο αλλαγών σ' ότι αφορά τις έδρες του γραφείου Προσκυνητών, που εκδίδει τα διαμονητήρια και του γραφείου εκδόσεως ακτοπλοϊκών εισιτηρίων των Αγιορείτικων Γραμμών, που προς το παρόν εδρεύουν στην Ουρανούπολη.

Μέχρι να συμβούν όλα αυτά η "δημοκρατική κυβέρνηση της Ιερισσού" σε πνεύμα... αποφασίζομεν και διατάζομεν, ενημερώνει όλους όσους επιθυμούν να μεταβούν στο Άγιο Όρος μέσα στο Σαββατοκύριακο, ότι οι δρόμοι θα είναι ανοικτοί 9.00 - 10.00 το πρωί ΚΑΙ 18.00 -19.00 το απόγευμα.