Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

"ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ" (Βίντεο)

"Για να μαθαίνουν οι αγέννητοι και να θυμούνται οι τωρινοί νέοι,
τι είδους κατάσταση έστησαν κάποιοι κάποτε στην Ιερισσό για ιδιοτελείς σκοπούς"

Στο youtube έχει ανέβει ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο, με τίτλο: "Κάτοικοι της Ιερισσού σας πήραμε χαμπάρι"

Διαφωνούμε με τον τίτλο, καθώς γενικεύει. Δεν είναι όλοι οι κάτοικοι της Ιερισσού σε κατάσταση απονεύρωσης, όπως αυτή εμφανίζεται σε αρκετά σημεία του βίντεο. Το βέβαιο είναι ότι η Ιερισσός βρίσκεται στο γύψο. Εδώ και δυο χρόνια περίπου. Το καθεστώς τρομοκρατίας ζει και βασιλεύει, λόγω της κάθε μορφής ασυλίας, που απολαμβάνουν εκείνοι που την παράχωσαν στο γύψο.

Αυτό το βίντεο πέρα από τις όποιες ενστάσεις μας, νομίζουμε ότι θα αποτελέσει ένα από τα πολλά  εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει ο ιστορικός του μέλλοντος για να καταλάβει πρώτα ο ίδιος και έπειτα οι αναγνώστες του, το τι αληθινά σημαίνει και τι επιπτώσεις προκαλεί η παραπληροφόρηση, η χειραγώγηση και ο ιδεολογικός φανατισμός σε μια χώρα του υπαρκτού ακτιβισμού, όπως είναι η Ελλάδα. 

Το είδαμε το έργο και παλιότερα στην Ολυμπιάδα και στη Στρατονίκη. Τότε όμως οι... αρχέγονοι ακτιβιστές δεν έσπρωχναν τον κόσμο σαν κοπάδι προς σφαγή στις κάμερες και τα τηλεοπτικά παράθυρα. Ενώ και οι ίδιοι ήταν κάπως πιο μετρημένοι και φειδωλοί στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Στην παρούσα φάση και με τη γιγάντωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διάθεση τους, έχουν ξεφύγει κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Νομίζουμε ότι σ' αυτό το βίντεο θα μπορούσε να αποδοθεί κάλλιστα ο τίτλος: "Το Πείραμα της Ιερισσού"...  "Για να μαθαίνουν οι αγέννητοι και να θυμούνται οι τωρινοί νέοι, τι είδους κατάσταση έστησαν κάποιοι κάποτε στην Ιερισσό για ιδιοτελείς σκοπούς".

Μια ιστορία πού ίσως τότε και αφού πλαισιωθεί από τα ευρήματα της μεταγενέστερης ιστορικής έρευνας να βρει βαθύτερο πεδίο ταύτισης και σύγκρισης με παρόμοιες ιστορίες, που έχουν σίγουρα εκτυλιχθεί σε χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Δείτε το βίντεο εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μη τρελαθουμε κ'ολας! οσους ενδιαφερει το θεμα-περα απο το οικονομικο-θα εχουν δει υποθετω πως μεταλλασετε καθε περιοχη μετα την...ανπτυξη της καθε εταιριας!!
κυκλοφορουν απειρα βιντεακια, για διαφορες χωρες και με ποικιλες αντιδρασεις απο τους κατοικους καθε περιοχης...
το αποτελεσμα ομως σχεδον παντα το ιδιο!
αν εχετε να προτεινετε κατι διαφορετικο...welcome

Ανώνυμος είπε...

@1:11 Παντού και πάντα θα υπάρχουν μεταλλαγμένοι, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σαν χρήσιμοι ηλίθιοι για συστημικές αντιδράσεις. Η αντίπερα όχθη του διαίρει και βασίλευε.