Σάββατο 27 Απριλίου 2013

"ΝΟΜΟΣ" ΕΙΝΑΙ Η... ΜΑΝΟΥΡΑ ΤΟΥ "ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ", ΤΟΥ "ΜΠΑΓΚΣ ΜΠΑΝΥ" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΜΑΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ"!

Deja vu... στις #SKOURIES#!!!


Νομίζουμε ότι δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία ν’ ασχοληθούμε εκτενώς με το νέο επεισόδιο της «επαναστατικής υστερίας» των δήθεν οικολόγων της Ιερισσού. Ότι συνέβη σήμερα είναι καρμπόν με ότι έχει συμβεί και προηγούμενες φορές. Τη γνωστή άνοστη γεύση πρόσφεραν οι «νόμιμοι»... δασοφύλακες της ΒΑ Χαλκιδικής στο εξαρτημένο από... μανούρα φιλοθεάμον κοινό τους.



Μερικές μόνο... διορθώσεις στις πάρα πολλές ανακρίβειες, που έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας. Οι «οικολόγοι» της Ιερισσού μάλλον χτύπησαν... βραδινή υπερωρία και από... κεκτημένη αϋπνία βρέθηκαν στον Καρατζά Λάκκο από τις 7 το πρωί. Καμία υλοτομική εργασία δεν είχε ξεκινήσει, όταν η αυτόκλητη μονάδα δασοφυλακής βρέθηκε στην περιοχή για... αυτοψία. 


Η μόνη εχθρική για εκείνους παρουσία στο σημείο ήταν ένα αυτοκίνητο της εταιρείας, που έχει αναλάβει τη φύλαξη των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων και έκανε τη συνηθισμένη... περιττή πρωινή περίπολο. 


Οι «αστυνόμοι του βουνού» στη θέα της περιπόλου πήραν... την αύρα της αποχωρούσας σελήνης (κοινώς σεληνιάστηκαν) και άρχισαν να εκσφενδονίζουν προς την κατεύθυνση του οχήματος πέτρες και ότι άλλο υπήρχε κοντά τους έτοιμο προς ρίψη. Το αυτοκίνητο με τους φύλακες με κάποιες μικρές υλικές ζημιές αποχώρησε και το ζήτημα έληξε εκεί. Ούτε... δακρυγόνα, ούτε... καταστολή, «ούτε γάτα, ούτε άλλη ζημιά». 


Όταν  έφτασε η αστυνομία στο σημείο, έβγαλαν τις κουκούλες που φορούσαν για να συστηθούν... (Ντόναλντ Ντάκ, Μπάγκς Μπάνυ, Μάγια η Μέλισσα και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές του θιάσου) και άρχισαν τις βόλτες μαζί με τους αστυνομικούς στο δάσος! Εννοείται πως τον ακτιβισμός τους κατέγραφε η κάμερα των «χρυσών παρακολουθήσεων», οι οποίες είναι γνωστό τι θα μας δείξουν... Κυρίως, αυτά που πρέπει... για να ενισχυθεί το επικοινωνιακό προφίλ «νομιμότητας» και «αγωνιστικότητας».Τελεία και πάμε σ’άλλα θέματα.


Αλήθεια, μετά όλα αυτά τα οποία συνεχίζουν να συμβαίνουν, θα συνεχίσουν κάποιοι να παριστάνουν τους αφελείς και τους ανίδεους και να αναρωτιούνται... «πόσα χρήματα κοστίζει ημερησίως η διανυκτέρευση μιας διμοιρίας των ΜΑΤ στις Σκουριές και γιατί να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος αυτά ταχρήματα σε τέτοιες εποχές»


Το λογικό και το σωστό αυτό θα ήταν. Να μην υπάρχει καμία αστυνομική παρουσία εδώ από τη στιγμή, που αυτή η επένδυση έχει όλες τις νόμιμες άδειες  με τη σύμφωνη γνώμη πολιτείας και δικαιοσύνης, αλλά και τη στήριξη της κοινωνίας των Μαδεμοχωρίων, που σ’ αυτούς τους καιρούς και όταν η υπόλοιπη Ελλάδα πεινάει είδε στην τοπική της αγορά να πέφτουν 600.000 ευρώ ΜΟΝΟ από τις πασχαλινές δωροεπιταγές (εκτός από μισθούς και δώρο Πάσχα) που εισέπραξαν οι 1200 εργαζόμενοι στα Μεταλλεία και να παίρνουν μια βαθιά ανάσα οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς.

Όταν όμως κάποιοι σκοπίμως σφυρίζουν αδιάφορα στον εκφασισμό που προσφέρει ο παρωχημένος ακτιβισμός του  «Ντόναλντ Νταγκ», του «Γκούφη» και της «Μάγιας της Μέλισσας» και οι υπόλοιποι 37 φίλοι τους (η... φωνή της τοπικής κοινωνίας), θα ήταν πιο τίμιο να σταματήσουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα χρήματα που φεύγουν από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου. 

Όσο χαϊδεύουν τους κακομαθημένους «επαναστάτες» τους, άλλο τόσο αυτοί θα τους τροφοδοτούν με σκηνές από την κακοπαιγμένη θεατρική τους παράσταση. Να’ χα με να λέγαμε με λίγα λόγια. Ραντεβού στο επόμενο επεισόδιο. Μάλλον... αύριο!