Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

"ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΟΙ #SKOURIES????"

Φίλοι είστε πάντα ευπρόσδεκτοι, όχι μόνο στο Στρατώνι, αλλά σ' όλη τη ΒΑ Χαλκιδική
Μια νευρικότητα έχει προκαλέσει στις τάξεις των αντιδρώντων η πρωτοβουλία της παρέας επισκεπτών που βρέθηκε προχθές στην Ιερισσό για τη συναυλία, να κάνει το μπάνιο της χθες το μεσημέρι στα καταγάλανα νερά της παραλίας του Στρατωνίου. 

Το τι ευφάνταστο ακούγεται από την πλευρά τους δεν περιγράφεται.

Τι ότι μόνο επισκέφτηκαν το Στρατώνι αλλά δεν βούτηξαν, τι ότι το σκηνικό ήταν στημένο από κατοίκους του Στρατωνίου για τη δημιουργία εντυπώσεων (γι' αυτό και δημοσιεύουμε τη φωτογραφία, όπου 3 από τα 5 μέλη της παρέας είναι με τα μαγιό και τις πετσέτες τους, τα πρόσωπα τους είναι καλυμμένα από εμάς για ευνόητους λόγους). 

Τι ότι οι επισκέπτες δεν ήξεραν ότι η παραλία ήταν του Στρατωνίου και το κατάλαβαν, όταν είδαν τη σκάλα φόρτωσης αλλά ήταν αργά... για δάκρυα Στέλλα. Τι, τι, τι, τι...

Εμείς επιλέγουμε να αποφορτίσουμε την ατμόσφαιρα μ' ένα χιουμοριστικό photoshop που έχει τίτλο τον κλασικό: "Τι είναι μωρό μου οι #SKOYRIES???"

Έτσι για να ευθυμήσουμε λίγο... Πολύ το βαρύναμε...


23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι αυτος με τη γαλαζια μπλουζα στα δεξια. Δεν μπηκα για μπανιο γτ θυμομουν τη φωτο με τα κιτρινα τοξικα νερα. Δεν εκανε κανενας μπανιο εκτος απο δυο φιλους μ π μπηκαν μη γνωριζοντας οτι το μπανιο εκει εχει απαγορευτει. Οι κατοικοι πηγανε να μας λιντσαρουνε. Ευτυχως ηταν ο αντιδημαρχος εκει και δεν τους αφησε. Παρα τη διαβεβαιωση τους οτι οι φωτογραφιες π τραβηχτηκαν με ασφαλητικο τροπο θα διαγραφουν, αυτο δεν εγινε. Αντιθετως μας χρησιμοποιησατε στην αισχρη προπαγανδα σας. Αξιοι της μοιρας σας. Δεν θα ξαναπατησω στο χωριο του μπομπολα. Προτιμω το γαλατικο χωριο.

Ανώνυμος είπε...

http://www.olathessaloniki.com/2013/05/blog-post_6779.html

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Δεν κάνετε τη δουλειά σας σωστά. Η φωτογραφία έπρεπε να δείχνει και τη σκάλα φόρτωσης. Έτσι για φόντο. Και το κινητό σας έχει και βίντεο. Μάθετε να το χρησιμοποιείτε;

Ανώνυμος είπε...

Πρωτον καλε μου φιλε οικολογε με την μπλε μπλουζα απο την Κοζανη που δουλευεις στην ΔΕΗ,,,ειαι στα αριστερα της φωτογραφιας και οχι στα δεξια. Δευτερον ηξερες πολυ καλα οτι τα νερα ειναι μια χαρα για μπανιο και εσυ και οι φιλοι σου.
Τριτον, ναι μας ανεβασες την πιεση που σε ειδαμε πρωι πρωι να εμφανιζεσαι με το μπλε αυτο οι-κωλοπανο που φορουσες.
Τεταρτον αφου εισαι τοσο μαγκας και καραμπουζουκλης σε προσκαλω να ερθεις να σου δωσω να φορεσεις ενα μπλουζακι που να γραφει Hellas Gold και να παμε να πιουμε καφε στην Ιερισσο για να δεις μετα ποιοι ειναι οι τραμπουκοι και ποιοι θα σε λιτσαρουν.
Πεμπτον το χωριο δεν ειναι του Μπομπολα αλλα ειναι των κατοικων του που εδω και δεκαετιες ζουνε απο αυτο το εργοστασιο και απο αυτο μεγαλωσαν και σπουδασαν τα παιδια τους.
Εκτον, μπραβο σου αν προτιμας το γαλατικο χωριο, να πας εκει να κανεις διακοπες με τους φιλους σου και να βοηθησεις την τοπικη οικονομια,, εμεις δεν το εχουμε αναγκη.
Α και για το θεμα της σκονης απο της σκουριες,, αυτο που εχω να σου πω ειναι να ασχοληθεις με την σκονη απο τα λιγνιτωρυχεια και μετα ελα να τα ξαναπουμε και αν μπορεις να μου απαντησεις αφου φτανει εδω η σκονη απο την Αφρικη γιατι δεν φτανει και απο τα λιγνιτωρυχεια??
ΥΓ: Α ου!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το σχολιο που ελεγα οτι ειμαι στα δεξια το ειχα κανει στην προηγουμενη φωτογραφια, αλλα το ανεβασατε εδω. Δεν δουλευω στη δεη, δουλευε συγγενικο μου προσωπο πριν βγαλει καρκινο και πεθανει, κατι που θα αρχισει να συμβαινει και στα μερη σας σιγα σιγα. Οσο για την δεη, ειναι μια δημοσια επειχηρηση που τροφοδοτει με ρευμα ολη την ελλαδα. Τα ορυχεια λιγνιτη δεν βρισκονται διπλα σ παραθαλασσια τουριστικη περιοχη, ουτε σε αρχαιγονο δασος, ουτε χρησιμοποιει κυανωση. Για την δεη εχουμε κανει πολλες παρεμβασεις ως προς τα φιλτρα που πρεπει να τοποθετουνται και διαφορα αλλα. Το ορυχειο στις σκουριες, εκτος απο τους μισθους σας σε τι οφελει το δημοσιο και την κοινωνια? σε απολυτως τιποτα. Ο μπομπολας το αγορασε τζαμπα σχεδον, θα βγαλει 10 δις χρυσο θα βαρεσει μια πτωχευση και θα σας αφησει τη μολυνση. Αξιζει για λιγα ψιχουλα που σας πεταει ο ιδιοκτητης του μεγκα να καταστραφει ο τοπος σας και τα παιδια σας? τοσο πολυ σας εχει τυφλωσει το χρημα?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 9:15, επειδή τα είπες ωραία και αφού ο οικολόγος μας δουλεύει στη ΔΕΗ, ας δούμε κάποια απο τα κατορθώματα της ΔΕΗ:
1) 10.726,5 τόνοι μικροσωματιδίων το 2011, μεταλλεία 0.
2)34.984.000 τόνοι διοξειδίου την ίδια χρονιά, μεταλλεία 0.
3)151 τόνοι οξείδια του αζώτου τα οποία είναι φουλ υγεία (καρκινογόνα).

Με αφορμή τα παραπάνω προτείνω άμεσα τη δημιουργία "επαναστατικού συμβουλίου" για να κλείσουν όλοι οι ΑΗΣ, άμεσα, για τα παιδιά μας............

Πηγή:
http://prtr.ec.europa.eu/PollutantReleases.aspx

Ανώνυμος είπε...

Οι διαφορα σας με τους εργαζομενους στη δεη ειναι οτι:

-οι ιδιοι παραδεχονται την μολυνση, δεν κοροιδευουν τον κοσμο μιλωντας για καταγαλανα νερα οπως κανετε εσεις
-ειναι δημοσια επιχειρηση που παραγει ρευμα για το 70% της χωρας κ οχι χρυσο για το μπομπολα και την παρεα του
-τα ορυχεια λιγνιτη δεν εγιναν σε παρθενα δαση, ουτε διπλα σε παραθαλασσια θερετρα

Ελατε οποτε θελετε να διαμαρτυρηθειτε για τα εργοστασια φορωντας μπλουζακια sos kozani και οι κατοικοι θα σας συγχαρουν. Δε θα σας αντιμετωπισουν οπως αντιμετωπισατε εμας με βρισιες, απειλες, φωτογραφησεις και προπαγανδιστικες φωτοσοπιες. Το γεγονος οτι η ιερισσος το σαββατο μαζεψε 15000 αλληλεγγυους δειχνει οτι ο κοσμος δεν τρωει το παραμυθι σας. Συνεχιστε ετσι, μας δινετε δυναμη να συνεχισουμε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν παίζεστε η ρουφιανιά πάει σύννεφο!! Μέχρι και προ-σ-πατρισμό της μπλούζας ΚΑΝΕΤΕ! Ε λοιπόν, στεγνά σας αξίζει η ταμπέλα του ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ κ του ΕΠΑΙΤΗ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον@ 3:56 π.μ.

Μπορείς να μας εξηγήσεις ακριβώς ποιά είναι η ρουφιανιά, ο δοσιλογισμός και η επαιτεία, γιατί όλα αυτά που λές έχουν συγκεριμένα κέντρα εκπομπής.

Μήπως λόγω συνήθειας και εγκλιματισμού σε τέτοιες συνθήκες ρουφιανιάς, δοσιλογισμού και επαιτείας δεν μπορείς να διακρίνεις πλέον τι είναι τί;;;

Λέμε... Μήπως...;;;;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @10:35

Αγαπητέ μας επισκέπτη τα γραφόμενα σου αποδεικνύουν ότι κινητήριος δύναμη μέσα σου είναι ο φανατισμός, η εμπάθεια και το κόμπλεξ και όχι βέβαια η αλήθεια η όποια είδες και έζησες με τα μάτια σου επισκεπτόμενος τον τόπο μας.

Σε ότι αφορά την εξίσου όμορφη περιοχή απ' όπου κατάγεσαι σου αφιερώνουμε μια προηγούμμενη ανάρτηση μας η οποία απαντάει σ' όλα τα δήθεν επιχειρήματα σου...

Καλή ενημέρωση!

http://politesaristoteli.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7047.html

Ανώνυμος είπε...

Καλη ενημερωση και σε σενα, αγγλικα φανταζομαι ξερεις, αρκει να βγαλεις τις παροπιδες πριν το διαβασεις.

http://library.certh.gr/libfiles/PDF/GEN-PAPYR-4576-SEDIMENT-by-STAMATIS-in-ENV-MON-ASS-V-80-ISS-1-PP-33-49-Y-2002.pdf

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγγλικά ξέρω... Αυτά τα παράξεντα τα κοζανίτικα δεν καταλαβαίνω που μας λές. Δεν πειράζει να είσαι καλά. Σεβαστές οι απόψεις σου, όμως είσαι πλήρως παραπληροφορημένος.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα σας τελικά είναι το περιβάλλον ή σε ποια τσέπη θα πάνε τα λεφτά!? Δεν μπορεί να χρησιμοποιείτε το περιβάλλον για να προσεγγίσετε κόσμο! Ο τουρισμός δηλαδή είναι οικολογικός?!
Έχω αρχίσει και ανησυχώ για το επίπεδο μόρφωσης που υπάρχει σε αυτή τη χώρα, δεν γίνεται να φάσκουμε και να αντιφάσκουμε!Δεν θέλουμε μία επένδυση γιατί θα μολύνει τον τόπο μας , έναν τόπο που από τα αρχαία χρόνια είναι ευλογημένος από τον ορυκτό πλούτο! Και ξαφνικά κάποιοι που δεν κατάγονται καν από την περιοχή μας έχουν λόγο και εκφέρουν άποψη για τη μόλυνση! Ποια μόλυνση ??? Εμείς τόσα χρόνια δηλαδή τι πάθαμε που κάνουμε μπάνιο στα κατάγαλανα νερά και αναπνέουμε τον καθαρό μας αέρα ? Δυσφημείτε χωρίς λόγο το Στρατώνι (συγκεκριμένα), γιατί δεν έχω ακούσει για κανένα άλλο χωριό από τα πολλά που ζούνε από το μεταλλείο! Αρκετά πια με τις χοντράδες που ακούμε ότι θα πάθουμε όλοι καρκίνο και θα πεθάνουμε σε λίγα χρόνια! Λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο!! Απαντήστε μας με σοβαρά επιχειρήματα και χωρίς βωμολοχίες - κατάρες!! Αγαπητοί Κοζανίτες να ξανάερθετε στον τόπο μας την επόμενη φορά ,φορώντας μπλουζάκια με την φωτογραφία που σας είχανε βγάλει να κολυμπάτε και να κάθεστε στην ακροθαλασσιά στο ΣΤΡΑΤΩΝΙ!!

Ανώνυμος είπε...

Κατεβάστε τώρα τη φωτογραφία. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να την ανεβάζετε. Φαίνεται ο Μπόμπολας εκτός από λεφτά, σας έμαθε την προπαγάνδα και την ρουφιανιά. Ντροπή σας. Αλλά το μέλλον σας είναι ήδη ζοφερό. Όσα ψίχουλα και να βγάλετε από το εργοστάσιο, αξιοπρέπεια ποτέ δε θα έχετε. Ήσασταν, είστε και θα είστε προσκυνημένοι. Το ξαναλέω γιατί το IQ σας είναι όντως χαμηλό, κατεβάστε τώρα τη φωτογραφία. Άσχετα αν υποσχεθήκατε ότι θα σβηστούν. Είστε και μεγάλοι άνθρωποι. Μάλλον οι καταλληλότεροι για την δουλειά που κάνετε. Απόγονοι δοσίλογων, ταγματασφαλιτών και ρουφιανών. Αίσχος

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 1:21 μ.μ. Ποιός είσαι εσύ που μας διατάζεις να κατέβει η φωτογραφία και γιατί;;;

Ανώνυμος είπε...

Για να δεις αν το IQ μας είναι χαμηλό ,δες σε παρακαλώ το μητρώο του Ενιαίου Λυκείου Ιερισσού για να δεις ποιοι μαθητές διέπρεψαν και ποιοι όχι!! Αν δεν κάνω λάθος επί το πλείστον ήταν Στρατωνίσιοι! Το κράξιμο είναι η εύκολη λύση για να μεταθέτεις έτσι το ενδιαφέρον από τη συζήτηση! Το θέμα είπαμε εδώ είναι ότι λέτε όχι στην εξόρυξη του χρυσού και με τα λόγια σας 'θάβετε την περιοχή' ,αλλά ήρθατε να κολυμπήσετε σε αυτά νερά. Πρέπει να μάθετε να υποστήριζετε τη γνώμη σας με τις πράξεις σας και όχι με θεωρίες συνομωσίας!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος σου ειπε οτι μιλαμε μονο για το περιβαλλον? φυσικα και μας ενδιαφερει ποιος θα εκμεταλλευτει το κοιτασμα, κι αυτος πρεπει να ειναι ο λαος. Αν τα μεταλλεια ηταν δημοσια και βγζαν το χρυσο σεβομενοι το περιβαλλον με μικρης εκτασης παρεμβασεις, τοτε κανεις δε θα διαφωνουσε. Αυτο που εγινε στις σκουριες δεν εχει ξαναγινει πουθενα. Ως και η ευρωπαικη ενωση αντεδρασε για αυτην την πωληση σε τιμη ξεφτιλας μιας τεραστιας εκτασης μαζι με τα δαση, το χρυσο και τον χαλκο. Και σε ποιον πωληθηκε? σε αυτον που εφτιαχνε δημοσια εργα σε τετραπλασια τιμη με απευθειας αναθεσεις απο διαπλεκομενους υπουργους που τωρα ειναι ή στο εξωτερικο ή στη φυλακη. Ευχομαι να εχετε υγεια και σεις και τα παιδια σας, αλλα δυστυχως την υγεια δεν την εξασφαλιζουν τα λεφτα.

Ανώνυμος είπε...

Μην έχουμε αυταπάτες. Η εξόρυξη ενέχει και κάποια "θεμιτή" μόλυνση. Καμία "επένδυση" δεν μπορεί να είναι 100% "καθαρή". Ακόμη και η γεωργία έχει φυτοφάρμακα. Άρθρο 27, κεφάλαιο Ε΄ της Υπουργικής Απόφασης 1328 Φ.Ε.Κ. 407 β΄ 25/04/1980. Φίλε από την Κοζάνη, σκέψου τί έκανες!!!

Ανώνυμος είπε...

΄Ποιος σου είπε ότι μιλάμε για το περιβάλλον'? Ωραία τα λες, νομίζω πως τόσο καιρό αυτό είναι το πρωταρχικό θέμα! Λοιπόν , πιστεύετε ειλικρινά ότι το ελληνικό κράτος ,έτσι όπως είναι, έχει το χρήμα και την τεχνολογία για να κάνει ανάπλαση περιβάλλοντος ταυτόχρονα με την εξόρυξη?!! Ποιος σου είπε ότι η τωρινή εταιρία δεν θα σεβαστεί το περιβάλλον??? Δεν μπορείτε να μιλάτε συνεχώς με αερολογίες και μελλοντολογίες και να μαντεύετε τι θα γίνει ...αν...! Νομίζω πως είστε αρκετά μπερδεμένοι και απόλυτοι και θέλετε λίγα λεπτά δημοσιότητας από τα ΜΜΕ προκαλώντας με την άκρατη συνθηματολογία σας και την παραπληρόφορηση! Και για να τελειώνουμε όλα ξεκίνησανε επειδή κάποιοι μετά τη συναυλία αποφάσισαν να έρθουν για μπάνιο στα ''μολυσμένα'' και καλά νερά και ξεσηκώθηκαν γιατί ανέβασαν τη φωτογραφία τους , δηλαδή να μην λέγαμε τίποτα ? Να το αφήναμε ασχολίαστο?! Εδώ οι ΄΄οικολόγοι΄΄ κάθε 3 και λίγο ανεβάζουνε φώτο παραποιημένες με ψευδείς πληροφορίες για το Στρατώνι (κυρίως) και δεν τους λέει κανένας τίποτα!!

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζεις αυτα που λεω ή σκοπιμα τα παραποιεις. Ειπα πως δεν αντιδραμε μονο για το περιβαλλον. Ξεχασες το "μονο", σκοπιμα φυσικα. Για ποια δημοσιοτητα απο τα μμε μιλας? θα μας βγαλετε και στο μεγκα? για να τελειωνουμε, γυρνοντας απο την ιερισσο, μια παρεα ηρθε να δει και το στρατωνι, ενα παραθαλασσιο χωριο, για να δειξει την συμπαρασταση του εκει. Μην γνωριζοντας για την μολυνση 2 ατομα μπηκαν για μπανιο. Ταυτοτχρονα δεχτηκαν απειλες βρισιες και φωτογραφησεις. Τους διαβεβαιωθηκε απο τον αντιδημαρχο και τον προεδρο οτι οι φωτογραφιες θα σβηστουν. Σε λιγες ωρες οι φωτογραφιες ανεβηκαν στα μπλογκ σας, καποιες παραποιημενες, και τις χρησιμοποιησατε στην αθλια γκεμπελιστικη προπαγανδα σας. Ουτε τα νερα μας αρεσαν, ουτε η αμμος που ειναι απο αλλου. Και η γαλαζια σημαια δεν εχει καμια σχεση με μολυνση απο βαρεα μεταλλα, οπως δειχνει ερευνα του 2001 για το στρατωνι. Αλλα και μολυσμενα να ειναι, που ειναι,, θα μπαιναμε ξανα αν ησασταν κατα της αισχχρης αυτης επενδυσης μονο και μονο για να σας στηριξουμε. Το κρατος εχει την τεχνολογια να αναθεσει σε αυτους που ξερουν να κανουν την εξορυξη και την αναπλαση, αλλα να δουλευουν αυτοι για το κρατος, κ οχι το κρατος γι αυτους. Δεν πουλας μια τεραστια περιοχη σε τιμη ξεφτιλα, ουτε κανεις τοσο μεγαλες επεμβασεις σε τετοια περιοχη. Με χτυπηματα κατω απο τη ζωνη το μονο που καταφερνετε ειναι να στρεφεται ολο και περισσοτερος κοσμος εναντιον σας.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι γιατί πήγαν στο Στρατωνι για μπάνιο κι oχι στην Ιερισσό. Μήπως σας έβαλαν τις φωνές τα συντρόφια σας γιατί προτιμήσατε άλλο χωριό και ειδικά το Στρατωνι;

Κι εσύ με την μπλε μπλούζα αφού ήξερες ότι τα νερά είναι "μολυσμένα" άφησες τους φίλους σου να μπουν;

Μήπως, λέω μήπως προσπαθείτε να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα;

Φιλικά.




Ανώνυμος είπε...

Μα το ''Θεό'' σας, δεν παίζεστε!...ε ρε Άρη που είσαι για να δείς

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είστε λίγο άσχετοι γενικά και ανενημέρωτοι ,δεν είναι μολυσμένη η θάλασσα και αν ήταν μολυσμένοι επειδή ανήκουμε στον ίδιο κόλπο με την Ιερισσό και η θάλασσα της Ιερισσού θα ήταν μολυσμένη!! Παιδιά λίγη γεωγραφία μελετήστε!!! Αν είναι δυνατόν ! Η άμμος είναι από αλλού για να μην βλέπουνε κάποιοι τον πυρίτη και παθαίνουν σοκ και λένε πως η παραλία μας είναι ''μαύρη''!! Αν είναι δυνατόν , οι παππούδες μας τόσα χρόνια εδώ έκαναν μπάνιο και ζήσανε πάνω από 70 χρόνια!! Έλεοςς !!Δεν μπορεί οι ψαράδες της Ιερισσού να ψαρεύουν μπροστά στο Στρατώνι και να πουλάνε τα ψάρια τους ως ψάρια Ιερισσού και να μας λένε μετά πως τα νερά είναι μολυσμένα!! Ας χρησιμοποιούμε λίγο το μυαλό μας! Ο τόπος είναι ευλογημένος από τον ορυκτό πλούτο! Είναι προτιμότερο να πέφτουνε οι βιολογικοί μπροστά από τα ξενοδοχεία και να κολυμπάει ο κόσμος μέσα στη βρωμιά και στα βακτηρίδια!!???? Πρέπει λιγάκι να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε, και φυσικά να προερχόμαστε από αυτόν τον τόπο και να γνωρίζουμε κάποια πράγματα .Δεν νοείται να ξεσηκώνετε μια Ελλάδα ολόκληρη ,που δεν έχει επισκεφθεί καν τα μέρη αυτά , να εκφέρει άποψη !!