Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΤΩΝ ΥΠΕΡΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ

"Δημοκρατία... τέλος"
Διαβάζοντας την «αγχωμένη» ανακοίνωση που εξέδωσε η διανομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης - Έβρου κατά των μεταλλείων χρυσού για τα γεγονότα, που έλαβαν χώρα την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης,  κατά τη διάρκεια της περίφημης ... ανοιχτής συζήτησης ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για πολέμιους της μεταλλευτικής πιστέψαμε αρχικά, ότι έγινε της... Ιερισσού!


Με βάση αυτά που διοχέτευσαν οι πάντα... αντικειμενικοί κύκλοι της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας, σχηματίσαμε την εντύπωση ότι απειλήθηκε η ζωή του κ. Λαμπάκη και των συνεργατών του και ότι έμειναν εγκλωβισμένοι στο δημαρχιακό μέγαρο για 7 περίπου ώρες...


 Επίσης μας κατέλαβε η ανησυχία, ότι οι υπέρμαχοι της μεταλλευτικής στη Θράκη πέταξαν πέτρες στα παράθυρα του κτηρίου, βόμβα μολότοφ και πυρσούς εντός αυτού, ότι έκοψαν το ρεύμα και το νερό και ότι αναποδογύρισαν και έκαψαν τα αυτοκίνητα του δημάρχου και των αντιδημάρχων. 

 Εν ολίγοις, σχηματίσαμε την εντύπωση, ότι στην Αλεξανδρούπολη  είχαμε σε  καρμπόν, ότι συνέβη στην Ιερισσό στις 30 Μαρτίου του 2012 συνοδεία δυσωδίας απο δημοσιευμένους οχετούς εναντίον του δημάρχου Λαμπάκη, όπως αντίστοιχα κάποιοι "αγωνιστές"... αφιέρωναν στον δήμαρχο Αριστοτέλη.(Δείτε εδώ)


Αντι όλων αυτών στο βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα το rodopi news είδαμε και ακούσαμε πολίτες να παίρνουν το δικαίωμα της ανοικτής πρόσκλησης και να προσέρχονται στο δημαρχιακό μέγαρο με σκοπό να ενημερωθούν από τους επαΐοντες της αντιμεταλλευτικής.


Επίσης ακούσαμε το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να ρωτάει αυτούς τους πολίτες έναν προς έναν τα ονοματεπώνυμα, την καταγωγή και ΚΥΡΊΩΣ τα φρονήματα τους επάνω στο μεταλλευτικό ζήτημα.

Παρακολουθήσαμε επίσης έναν αυτόκλητο υπερασπιστή του δημάρχου να επιτίθεται με υβριστικό και χυδαίο τρόπο σε πολίτη απαιτώντας να σκάσει...


«Θαυμάσαμε» τις δημοκρατικές ανοχές και αντοχές του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος παροτρυνόμενος από τον πλέον αρχέγονο ακτιβιστή φίλο του να αποχωρεί από την αίθουσα ματαιώνοντας την υποτιθέμενη «ανοικτή συζήτηση», που μετατράπηκε αίφνης σε κλειστή στο γραφείο του, εξαιτίας της πολυπληθούς παρουσίας  πολιτών που τάσσονται υπέρ της εξορυκτικής δραστηριότητας.


Απορήσαμε βλέποντας αστυνομικούς να προσέρχονται εντός της αιθούσης για να απομακρύνουν πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν κατόπιν τηλεφωνικού "αιτήματος" που έλαβαν από δημοκρατικούς και αντικατασταλτικούς «οικολόγους», που ιδεολογίζουν κατά της αστυνομοκρατίας. 

Τελικά ο κόπος τους ανταμείφθηκε, αφού συνέλαβαν έναν τοπικό blogger που αποκαλύπτει συνεχώς τις ανορθογραφίες των φωστήρων της αντιμεταλλευτικής.


Μάθαμε ότι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αντιλαμβανόμενος το άσκοπον της ενέργειας του ήθελε να επιστρέψει για να ακούσει την αγωνία των κατοίκων των Σαπών, που έχει μαυρίσει η ψυχή τους από την έλλειψη απασχόλησης και οικονομικών πόρων για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους . Δεν τα κατάφερε όμως καθώς υπάκουσε στις ...συμβουλές του αρχέγονου φίλου, που του συνέστησε να τους περιφρονήσει.


Είδαμε και ακούσαμε πολλά και εξόχως σοβαρά πράγματα είναι αλήθεια. Είδαμε και καταλάβαμε για ακόμη μια φορά πόσο υποκριτές και αναληθείς είναι οι οικολογούντες και ντεμεκ υπερασπιστές της δημοκρατίας. 

Κατάλαβε και ο πλέον αφελής, τι σημαίνει για αυτούς τους ανθρώπους όταν μιλούν για «διαβούλευση» ή «δημοψήφισμα». Κούφια λόγια και μόνο. Τίποτα άλλο.


Ότι δεν εφάπτεται με τη ρευστή δημοκρατικότητα τους, απορρίπτεται με συνοπτικές διαδικασίες ...