Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

"ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ;" (Email)

 Αναγνώστρια σε σχόλιο που μας έστειλε με email περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση, που αντίκρυσε περνώντας προχθές από τη Μ. Παναγία, πριν ξεκινήσει ο κλεφτοπόλεμος ανάμεσα στην ομάδα των "αντίχρυσων" και τους αστυνομικούς. 

Με αφορμή αυτούς που είδε και στην κατάσταση που τους είδε βάζει κάποια ερωτήματα για την ταχύτατη πορεία εκφασισμού των κατ' επίφαση οικολόγων, που απειλούν με "μετάδοση του ιού τους" και τον υπόλοιπο κοινωνικό ιστό της ΒΑ Χαλκιδικής.
 Ακολουθεί το σχόλιο της αναγνώστριας.

"Εχθές γύρω στις 19:30 το απόγευμα περάσαμε έξω από τη Μεγάλη Παναγία. Είδαμε πέτρες, νερό και καμένα κλαδιά στους δρόμους. Είδαμε αστυνομική δύναμη… να παρίσταται... Είδαμε ανθρώπους συγκεντρωμένους, όχι διαμαρτυρόμενους, όχι. Ετοιμοπόλεμους ναι! Παρατεταγμένοι στρατιωτικά, με πέτρες και ξύλα στα χέρια, φορούσαν μάσκες για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα. Έτοιμοι να προκαλέσουν, να δώσουν μάχη, να χτυπήσουν και να χτυπηθούν. Αν η εικόνα δε μου προκαλούσε τόσο φόβο θα σταματούσα να ρωτήσω:

·         Ποιος είσαι εσύ;
·         Γιατί κρύβεις το πρόσωπο σου;
·         Γιατί μας πολεμάς;
·         Γιατί δυσφημείς το τόπο μας;
·         Γιατί κόβεις το μεροκάματο εργατών;
·         Γιατί βρίζεις;
·         Γιατί χτυπάς;
·         Μήπως έχεις υπερεκτιμήσει το ΕΓΩ σου;
·         Ποια άθλια, φασιστική ιδέα καρφώθηκε μες το μυαλό σου;
·         Ποιους σκοπούς εξυπηρετείς;

Θυμάμαι: Ένα μήνα πριν, χρυσαυγίτες, φορώντας μαύρες μπλούζες και κρατώντας ελληνικές σημαίες, βρέθηκαν στην Ιερισσό, χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα στα οδοφράγματα που έχουν στηθεί και μοίρασαν φυλλάδια με τα οποία τάσσονται κατά της επένδυσης χρυσού, στον δρόμο, σε καταστήματα και γειτονιές. Καλλιεργούν και ενισχύουν το κλίμα βίας οργανωμένα και μεθοδικά. Η βία όμως, φέρνει πάντα και μόνο βία.

Το antigoldgreece σήμερα γράφει: Στην Ιερισσό, οι εξαγριωμένοι με την με την άδικη προφυλάκιση άλλων δυο συμπολιτών μας κάτοικοι, έχουν κλείσει τις δυο εισόδους του χωριού για όλα τα εισερχόμενα κι εξερχόμενα οχήματα. Η κατάσταση δεν είναι απλά τεταμένη, είναι εκρηκτική.
Γιατί άδικη; Έκαψαν, κατέστρεψαν, τρομοκράτησαν. Γιατί άδικη λοιπόν;  Κι αν είναι άδικη, οι δικαστικές αρχές δε θα το κρίνουν;
 
Λέμε συχνά, ότι σ’ αυτή τη χώρα δε λειτουργεί τίποτα. Δεν υπάρχει Υγεία, Παιδεία, Ασφάλεια, Δικαιοσύνη. Τίποτα. Ας βοηθήσουμε να υπάρξει. Ας φερόμαστε δημοκρατικά, για να υπάρξει δημοκρατία. Ας σεβόμαστε τη νομοθεσία, για να υπάρξει δικαιοσύνη. Ας υπερασπιστούμε με όλη μας τη δύναμη, τις αξίες αυτές που ίδιοι εμείς έχουμε κατακτήσει με τόσο κόπο, και ας δημιουργήσουμε την ανάπτυξη που θέλουμε, όπως τη θέλουμε."

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΟ(?) ΑΡΘΡΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΕΝΝΑ ΟΜΩΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ:
1. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Η ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ? (ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΡΩΝΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΕΝΤ.ΔΙΟΙΚΗΣΗ?)
2. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ? ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ. ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΙΛΑΝΕ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ.
3. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η' ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ?
4. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΑ & Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ?