Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

STRATONI BEACH PARTY - ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤAΛΛΕΙΟΛΟΓΙΑΣ (Βίντεο)

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης και ενώ στην Ιερισσό κάποιοι χαίρονταν που η εξόρυξη στις Σκουριές μετατίθεται για ένα χρόνο αργότερα (δηλ. για το 2016), 17 μόλις χιλιόμετρα μακρύτερα και πιο συγκεκριμένα στο Στρατώνι νέοι άνθρωποι, για την ακρίβεια φοιτητές, χαίρονταν για τους δικούς τους λόγους.

Λόγους που έχουν να κάνουν με την απόκτηση πρακτικών γνώσεων και εμπειριών υψηλού επιπέδου , που αφορούν τις επιστήμες της γεωλογίας, της μεταλλειολογίας και της μηχανικής ορυκτών πόρων.
Όλοι τους έδωσαν ραντεβού στο beach bar "Paraty" του Στρατωνίου στο καλωσόρισμα που διοργάνωσε η "Ελληνικός Χρυσός" των φοιτητών του Δήμου Αριστοτέλη, που κάνουν την θερινή τους απασχόληση στην εταιρεία, καθώς και των φοιτητών από τις σχολές Γεωλόγων, Μεταλλειολόγων και Μηχανικών Ορυκτών Πόρων που κάνουν την πρακτική τους.

Τα χαμόγελα που θα δείτε στα πρόσωπα των φοιτητών στο βίντεο που ακολουθεί, ευχόμαστε να είναι ο προάγγελος για ένα καλύτερο επαγγελματικό παρόν και μέλλον σε μια χώρα που λόγω των πλούσιων μεταλλευτικών κοιτασμάτων της έχει τη δυνατότητα να τους το προσφέρει.

Δυστυχώς οι παρασιτικές "Κασσάνδρες", που ζουν και βασιλεύουν από την εκδίωξη λαμπρών νέων μυαλών και επιστημόνων αρκετούς έχουν στείλει μακριά από την Ελλάδα, κρατώντας τη χώρα  όμηρο των υπόγειων οικονομικών συμφερόντων που εκπροσωπούν, κρύβοντας τα κάτω από το μανδύα του καλού "οικολόγου" και "πατριώτη"...

Ελπίζουμε να έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να αλλάξει αυτό το άθλιο σκηνικό, που μεταξύ άλλων παθογενειών, που εκπορεύονται από τα ίδια κέντρα "συντήρησης" και τα οποία έφεραν τη χώρα μας στον πάτο.  

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά αυτά δεν τα είδα να κολυμπάνε.Μήπως γνωρίζουν ότι με βάση την διαταγή του λιμεναρχείου απαγορεύεται η κολύμβηση 200m εκατέρωθεν του σημείου που πέφτουν το νερά της 53;;

Ανώνυμος είπε...

Φοβερό Πάρτι! χαχαχαχαχααχ
6,000 κόσμος τουλάχιστον! ωωωωωωχαχαχχααα

Ανώνυμος είπε...

Το ποδαράκι του το έβρεξε κανένα από τα παιδάκια στην πεντακάθαρη θάλασσα του Στρατωνίου???? ΄Οχι βέβαια ειπαμε χαϊβάνια αλλά όχι και τόσο!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβες φιλε Ιερισσιωτη τι γινεται οταν αφηνεις τους τελευταιους του χωριου να κανουν κουμαντο...ο πολιτισμος και ο τουρισμος πανε παραδιπλα...ΚΡΙΜΑ!!

Ανώνυμος είπε...

2:17 - 2:34 ο κομπλεξισμός στο μεγαλείο του. Καμμια άλλη εξυπνάδα δεν είχατε να πείτε;
Πάρτυ για τα παιδιά ήτανε ρε, τι ήθελες; Ποιος είπε οτι οργάνωσαν γιορτή για χιλιάδες κόσμο;
Οσο για σας που ανησυχείτε αν κολύμπησαν δεν ήξερα να σας στέλνουμε απο το Στρατώνι ημερήσιο δελτίο με αριθμό λουομένων!! Δηλαδή αμα δεν δείξει το video κάποιον να είναι στην θάλασσα δεν κολύμπησε. Σαν τους Χρυσαυγήτες και σεις, "δεν υπάρχει video με νεκρούς να πέφτουν στο πολυτεχνέιο αρα δεν υπήρξαν νεκροί". Όλοι οι φασίστες τον ίδιο τρόιπο σκέψης έχετε άλλωστε.

Ανώνυμος είπε...

hmoun sto party! kai kaname kai mpanio! kai dn pathame kai tpt! kalytera na milas gia pragmata pou exeis dei me ta matia sou! kai oxi na les logia tou aera!

Ανώνυμος είπε...

μπομπολάκια είστε... τρεις λαλούν και δυο χορεύουν...!!!
εδώ καίγεται το σπιτι σας με την αναστολή της εξόρυξης κι εσείς ασχολείστε με πάρτι...απο κει να καταλάβει όλος ο κόσμος ότι κάτι δεν πάει καλά με τα μυαλά σας...!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ εσυ γιατι μου αγχωνεσαι? Ασε εμας να καιγομαστε με την αναστολη της εξορυξης. Απ'οτι φαινεται δεν καταλαβατε τι εγινε και χαρηκες.
Προς το παρον αλλωνων ο κωλος εχει παρει φωτια μεσα στην φυλακη, οχι ο δικος μας.
Επισης για αυτη την γελοιοτητα που λετε συνεχεια για την θαλασσα του Στρατωνιου, φανταζομαι το ιδιο θα ισχυει και για τα γαβριαδα που απεχουν 6-7χμ απο το στρατωνι,,, και μη μου πεις οτι εχει περιοριστει μονο στο στρατωνι η μολυνση που αναφερεις.
Λοιπον μια χαρα ειναι τα νερα του στρατωνιου οπως μια χαρα ειναι και στα γαβριαδα και το ξερεις απλα δεν το λες για δικους σου λογους.. επισης ξερεις πολυ καλα οτι οπως και χθες η θαλασσα του Στρατωνιου ηταν γεματη λαμπες,, ξερεις αυτες που βαζουν τα ψαραδικα. επισης ξερεις οτι το στρατωνι δεν εχει ψαραδες επαγγελματιες αρα μηπως παει το μυαλο σου σε ποιους ανηκουν αυτα τα ψαραδικα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις γιατί φαγώνεστε δεν καταλαβαίνω.. Οι μεν είστε αετοί οι δε τυφλοπόντικες, είναι δυνατόν να δείτε με την ίδια άποψη τον "κόσμο"; Οι φοιτητές ήρθαν να δουν τα πειραματόζωα και αυτά χαίρονται γιατι πληρώνονται, τι ψάχντετε να βρείτε. Και ανώνυμε ξερόλα, όντως έχει πάρει ο κώλος των φυλακισμένων φωτιά αλλά όχι για τον λόγο που νομίζεις. Επειδή μια ζωή έμαθαν να σκίζονται στη δουλειά και όχι να περιμένουν ποιος μάγκας θα έρθει να ξεσκίσει τον τόπο τους για να φάνε ένα πιάτο φαί, έπιασαν δουλειά μέσα στη φυλάκα γιατί δεν μπορούν να κάθονται, δεν είναι κοπρίτες όπως επανειλημμένα αναφέρεις ξιπασμένε ανώνυμε..

Ανώνυμος είπε...

αυτό γενίτσαρε ήταν η αρχή του τέλους σας και ας μην θες να το πιστέψεις...!!! τα υπόλοιπα που λες είναι για το θεαθήναι..!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ δεν μου απαντησες ομως σε αυτα που σε ρωτησα,,,, δεν πειραζει,,,, εγω ευχομαι καλη συνεχεια παντως,,, πραγματικα αν ειμασταν ενωμενοι θα μπορουσαμε να κανουμε θαυματα υπερ της χαλκιδικης,,, και να εχουμε την επενδυση και αυστηρους ελεγχους στην εταιρεια με καποιον φορεα που να επιβλεπει και να τον στυριζει η τοπικη κοινωνια,,,, εσεις ομως αφοριζετε τα παντα... Δεν γινεται ομως ετσι προκοπη,,, επρεπε να μπουν 4 ανθρωποι φυλακη γιατι εκει καποιοι σας παιζουν ενα βρωμικο παιχνιδι,,, ακομα δεν εχετε καταλαβει τιποτα;;
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι τον ιουνιο του 2012 ειμασταν 500 και σε εναν χρονο γιναμε 1200,,, και ολο αυτο το διαστημα εσεις γραφετε οτι μπομπολακια ερχεται το τελος σας.
Ειστε ντιπ χαζοι;; Ενταξει επεσε ο χρυσος,,, μπορει να πεσει και στα 500 δολαρια,,,,τι να κανουμε ετσι ειναι αυτα..... Δεν θα ειναι ομως οτι κερδισατε εσεις. Επισης για τον αλλο που με χαρακτιριζει ξιπασμενο ανωνυμο, εχω να του πω οτι και εσυ ρε γιωτά ανωνυμα γραφεις,, και οσο για το οτι ειναι αξιολογα ατομα και δουλευταραδες αυτοι που ειναι στην φυλακη,,, ασε ξερουμε με ποιους εχουμε να κανουμε,,, απο την περιοχη ειμαι και εγω,,,,
Τελος,, στην φυλακη παρακαλουν να πιασουν δουλεια γιατι μειωνετε η ποινη για καθε εργασιμη μερα,,, ασε τωρα τον προλογο οτι ειναι δουλευταραδες.

Ανώνυμος είπε...

19 Ιουλίου 2013 - 10:21 μ.μ.

επειδή δεν είμαι ψαράς και δεν έχω ιδέα στην κυριολεξία απο ψάρεμα πραγματικά αδυνατώ να σου απαντήσω.. απλά δεν γνωρίζω και το ομολογώ.!!! μπορείς να με κατηγορήσεις όσο θες για το ότι είμαι ανίδεος απο ψάρεμα.!!
πάντως στους φυλακισμένους που αναφέρεσαι και για την δουλειά μέσα στην φυλακή, πες μου εσύ πόσο επιλήψιμο είναι όταν κάποιος δουλεύει και δεν είναι κοπρόσκυλο είτε μέσα στην φυλακή είτε έξω απ αυτήν. Αρκεί βέβαια να κερδίζει τον ιδρώτα σου απο τίμια δουλειά και όχι απο γλειψίματα, προδοσίες και λαμογιές!!! στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια εχουν επιδοθεί αρκετοί σ αυτά τα 3
<< επαγγέλματα >> γιατί τους έταξαν οι κατακτητές ένα κομμάτι ψωμί..!!! αυτοί οι τύποι μου θυμίζουν τις Ελληνίδες επί κατοχής που πουλούσαν το κορμί τους στους Γερμανούς για καλσόν..!!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ επιτελους ερχεσαι στα λογια μου,,,, για πες δηλαδη εγω που δουλευω στην εταιρεια γιατι δεν ειμαι τιμιος;;;; Εγω μπορει να σπουδασα στο πανεπιστημιο ή να μην σπουδασα και θελω να κανω μια τιμια δουλια οπως λες και εσυ,,, και να βγαλω το ψωμι για να μεγαλωσω τα παιδια μου.... Εσυ βεβαια μπορει να διαφωνεις με αυτη την δουλεια και ειναι δικαιωμα σου,,, αυτο ομως που δεν ειναι δικαιωμα σου ειναι να με λες εμενα πουλημενο,,, εγω δουλευω τιμια,,, τωρα αν εσυ εχεις αλλη αποψη για το εργο εχες δικαιωμα να προσφυγεις εκει που πρεπει...... Επισης για αυτο που λες ποσο επιληψιμο ειναι να δουλευει κανεις μεσα η εξω απο την φυλακη,, συμφωνω απολυτα δεν ειναι επιληψιμο,,, επιληψιμο ομως ειναι ο λογος για τον οποιο αυτοι μπηκαν φυλακη,,, δεν καταλαβαινεις οτι αναιρεις αυτα που λες;;;;;

Ανώνυμος είπε...

21 Ιουλίου 2013 - 5:53 π.μ.

Σε κανένα απολύτως λόγο σου δεν έχω έρθει..αντίθετα μάλιστα εμμένω στις απόψεις μου που είναι ξεκάθαρες.
Κατά πάσα πιθανότητα εσύ φοράς παρωπίδες που δεν σου επιτρέπουν να δεις λίγο πιο ευρυγώνια..!!!
Κατ αρχάς κανένας δεν σου είπε ούτε κι εγώ πως δεν έχεις δικαίωμα στην εργασία όταν η εργασία αυτή δεν καταπατά τα δικαιώματα και την υγεία των άλλων, όπως επίσης δεν καταστρέφει ολόκληρες περιοχές για να πλουτίσουν λίγοι όπως την δική μας. Όταν όμως άτομα σαν εσάς που δεν σέβονται αυτά που αναφέρω περνούν στην ιστορία σαν πουλημένοι, γενίτσαροι, προδότες και οτιδήποτε άλλο. Χωρίς να γνωρίζω στην προηγούμενη εργασία σου τι έκανες ή αν δούλευες ακόμη και στην ίδια αυτή εταιρεία κανένας δεν θα σε ονόμασε πουλημένο. Ο λόγος είναι ότι κανένας δεν είχε καταπατήσει τα δικαιώματα μας στην ζωή και την καταστροφή του τόπου. Όταν λοιπόν εσύ και τόσοι άλλοι συμπραττετε με την εργασία σας σ αυτή την καταστροφή γίνεστε αυτόματα συνεργοί των καταστροφέων μας με όλα τα επακόλουθα επίθετα για χαρακτηρισμούς!!!! Μπαίνει κάποιος και ληστεύει μια τράπεζα και σκοτώνει ανθρώπους μέσα σ αυτήν για το χρήμα, ο συνάδελφος ληστής που είναι στο τιμόνι του αυτοκινήτου και περιμένει τον φονιά ληστή είναι αυτόματα συνεργός του!! μπορείς αυτό να το αντιληφθείς???
Τώρα στους φυλακισμένους που αναφέρεσαι κακώς κάνεις και να σου εξηγήσω τον λόγο. Κανένα δικαστήριο δεν έβγαλε ετυμηγορία πως είναι ένοχοι άρα μην το προδικάζεις αυτό και λες πως είναι επιλήψιμο!!! Όταν μάλιστα είναι πολιτική απόφαση η προφυλάκιση τους και όχι δικαστική. ΤΡομοκρατες σ αυτη την περιπτωση ειναι το κρατος και ο Δενδιας.
Παράλληλα θα πρέπει να σου φέρω άλλο ένα παράδειγμα για να καταλάβεις γιατί πιστεύω πως ηθελημένα δεν καταλαβαίνεις.
τον Κολοκοτρώνη επί τουρκοκρατίας οι Τούρκοι τον ονόμαζαν τρομοκράτη. Ενώ για μας ήταν και είναι ήρωας. Τον Παναγούλη η χούντα τον βάφτισε τρομοκράτη ενώ για μας ήταν και είναι ήρωας. Σήμερα εδώ έχουμε μια ιδιότυπη κατοχή απο την εταιρεία η οποία γεννά αγωνιστές χιλιάδες και μας συμπαρίσταντε απ όλη την Ελλάδα.!! Αν νομίζεις λοιπόν ότι όλοι εμείς είμαστε τρομοκράτες κι εσείς είστε τα θύματα τότε έχουμε τεράστια διαφορά απόψεων που δεν υπάρχει περίπτωση να γεφυρωθεί ποτέ και σε καμιά περίπτωση.!!!! Αντίθετα μάλιστα τα θύματα είμαστε εμείς και ο τόπος μας. Ελπίζω να ήμουν κατανοητός!!!



ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δικιο,, κανενα δικαστηριο δεν τους καταδικασε ακομα,,, αρα σεβεσαι τις αποφασεις των δικαστηριων,,, στην περιπτωση ομως την μελετης (ΜΠΕ) νομιζω πως η αποφαση ειναι ξεκαθαρη,,, αλλα εσεις δεν το σεβεστε;; Οποτε σε συμφαιρει δηλαδη μου μιλας για δικαιοσυνη.. Επισης απο την στιγμη που το Ελληνικο κρατος επιτρεπει στην εταιρεια να λειτουργει ειναι και εμενα συνταγματικο μου δικαιωμα να εργαζομαι με τιμιο τροπο και εσενα φυσικα ειναι δικαιωμα σου να κανεις χρηση των δυνατοτητων που σου δινει το κρατος και οι νομοι για να ακυρωσεις αυτο το εργο,,,, χωρις ομως να στρεφεσαι εναντιον των εργαζομενων. Επισης μη μπερδευεις των Παναγουλη και τον Κολοκοτρωνη με αυτους τους 4 γιατι θα τριζουν τα κοκκαλα τους.. Και σου ξαναλεω οτι ολοι απο την περιοχη ειμαστε και γνωριζουμε το ποιν αυτων που ειναι μεσα τωρα.
Τελος το οτι θα γινει η καταστροφη που αναφερεις ειναι δικο σας πιστευω,,, στο οποιο εμεις διαφωνουμε,,, ουτε εγω θελω να καταστραφει ο τοπος μου,,θελω να ειμαστε ολοι μαζι ενωμενοι για να μη γινει κατι τετοιο και να τηρηθουν οσα προβλεπει η μελετη και να προστεθουν και περισσοτερα.. Εσεις ομως δεν θελετε να ειμαστε μαζι ενωμενοι. Και ενταξει μπορει να μιλας εσυ για χιλιαδες αγωνιστων αλλα ενταξει αυτα ειναι για κανεναν που δεν ειναι γνωστης του θεματος..χιλιαδες αγωνιστες και τοσα χρονια δεν κερδισατε τιποτα,,, σε ενα χρονο εμεις μονο αναπτυσομαστε,,,ουτε ενα βημα πισω δεν καναμε... Αφηστε επιτελους αυτο τα παραμυθι,,, καρασατε και αυτους τους ειρηνικους ομοιδεατες σας που πραγματικα θελουν να κανουν εναν σωστο κ ειρινικο αγωνα.. Καμενα αυτοκινητα με γκαζακια,, βαμενα αυτοκινητα,,, καμενα μαγαζια,,, μπλοκο και αποκλεισμος του χωριου,,, απειλες προς τους μαγαζατωρες για να ειναι οι παντες στα μπλοκα... Ελπιζω να εγινα κατανοητος!!!!!!