Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΔΟΠΗΣ"... ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!


 *Ακολουθεί σχόλιο του blog

Τα …τρελά και τα παράξενα που όλοι γνωρίζουμε πως συνέβαιναν για πολλά χρόνια στον “γκρίζο” κόσμο των ΜΚΟ δεν θα μπορούσαν να μην ακουμπούν και την περιοχή μας!
Ετσι, με μεγάλο ενδιαφέρον αναπαράγεται τις τελευταίες ημέρες δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο τοπική ΜΚΟ της Κομοτηνής με αντικείμενο ενασχόλησης το Περιβάλλον, έλαβε ποσό ίσο με 30.000 ευρώ. 

Το ποσό, σύμφωνα με πίνακα χρηματοδότησης ΜΚΟ από όλη την Ελλάδα, δόθηκε στην Οικολογική Ομάδα Ροδόπης με μοναδική υποχρέωση των ΜΚΟ που έλαβαν την επιχορήγηση να προσλάβουν τουλάχιστον έναν άνεργο. 

Σύμφωνα όμως με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες το ποσό αυτό δεν είναι το μοναδικό που έλαβαν πολλές ΜΚΟ, συμπεριλαμβανομένου και της τοπικής Οικολογική Ομάδα Ροδόπης η οποία έχει λάβει κι άλλες τέτοιες χρηματοδοτήσεις.



Το ζήτημα όμως με την συγκεκριμένη ΜΚΟ δεν είναι τόσο η χρηματοδότησή της με τα όποια ποσά έχει λάβει μέχρι σήμερα αλλά η, σύμφωνα με πολλούς επικριτές της, παρέκλιση από τους σκοπούς της ίδρυσής της αφού η ΜΚΟ αυτή τα τελευταία χρόνια όπως λένε πολλοί, δεν λειτουργεί ως περιβαλλοντική ομαδα αλλά ως …πολιτικο-οικονομικό think tank στηρίζοντας ή κατακρίνοντας καθόλα νόμιμους πολιτικούς και επιχειρήσεις για τις επίσης καθόλα νόμιμες δραστηριότητές τους!



Εδώ είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα: πως ενώ μία τοπική οικολογική ομάδα θα πίστευε κανείς πως δραστηριοποιείται στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με θέματα περιβάλλοντος, στην προκειμένη περίπτωση έχουμε χρηματοδότηση με μεγάλα ποσά μίας ομάδας ανθρώπων που τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δραστηριοποιούνται πολιτικά, στηρίζοντας με τη συμμετοχή τους σε εκπομπές και συλλαλητήρια συγκεκριμένα δημόσια πρόσωπα (π.χ. τον περιφερειάρχη Αρη Γιαννακίδη και τις επιλογές του) αλλά συμμετέχει και σε αμφιλεγόμενες διοργανώσεις συλλαλητηρίων όπως αυτά εναντίων συγκεκριμένων εταιρειών (π.χ. κατά των εταιρειών χρυσού – ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την εξόρυξη) πολλές φορές μάλιστα δίνοντας αγώνα με ανθρώπους καταζητούμενους ή και υπόδικους ακόμη και υπόπτους για κατοχή και χρήση όπλων αλλά και σύσταση εγκληματικής ομάδας όπως στην περίπτωση της Χαλκιδικής!

 Να υπενθυμίσουμε εδώ πως η σημερινή κυβέρνηση αλλά και η Δικαιοσύνη φαίνεται πως δίνουν το “πράσινο φως” για πολλές επενδύσεις εξορύξεων ενώ ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει εκφραστεί θετικά σε αυτό το ζήτημα.


Σεβαστές οι ανησυχίες για το περιβάλλον όμως επειδή είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ανάλογες νομοθεσίες για θέματα εταιρειών εξόρυξης και άλλων είναι αυστηρότατες είναι λογικό να διατηρούμε ερωτηματικά ως προς τα κίνητρα διαφόρων οικολογικών ομάδων, ιδιαίτερα όταν αυτές χρηματοδοτούνται από το δημόσιο χρήμα και ιδιαίτερα όταν αυτές λαμβάνουν μέρος στο πολιτικό σκηνικό, ενώ αυτός σίγουρα δεν είναι ο ρόλος τους.



Αναδημοσίευση από rodopinews.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG:  Σε ποια χώρα του πολιτισμένου κόσμου θα αποκαλούνταν "αγωνιστές" άτομα που θα έκαναν πολιτικό ή οικολογικό ακτιβισμό και θα ασκούσαν πολεμική εναντίον του κράτους, με επιχορηγήσεις χιλιάδων ή εκατομμυρίων ευρώ από το ίδιο το κράτος; 

Σε ποια χώρα τέτοιου τύπου "αγωνιστές" θα είχαν και φορολογική ασυλία; 

Δυστυχώς όλα αυτά φύονται και ευδοκιμούν μέχρι στιγμής στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, στο όνομα της οποίας όλοι αυτοί οι δήθεν αγωνιστές συμπεριφέρονται με περισσή αναίδεια και ασυδοσία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ε πού σαι αμόρφωτε βλάχο αυτή είναι η δουλειά των ΜΚΟ σε όλες τις χώρες του κόσμου αλλά δεν σας τα μάθαν στο ΙΕΚ αυτά. Α βρήκαν και καρκινογόνο αρσενικό στο νερό στο Νεοχώρι όπως λέγαν και οι μηχανικοί του απθ το είπε και ο Αρ-πάχτας.

Ανώνυμος είπε...

Πως Φαίνεται οτι δεν εισαι από το Νεοχώρι. Επειδή έχει κάποια βλάβη από εκει που έπαιρνε νερό το χωριό το οποίο αυτό το νερό ειναι πεντακάθαρο τωρα περνούμε από δεξαμενή και περνούμε νερό από την πομωνα στο οποίο αυτό νερό υπήρχε παντα αρσενικά και ηταν στο όριο απλά τώρα το ξεπέρασε