Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΕ ΡΟΛΟ «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ» ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ

Σκεπτόμενος Πολίτης

«Το 80% της επιτυχίας είναι να κάνεις φιγούρα» (Γούντυ Άλεν)


Kαι με τη Niki

Άλλη μια πεζοπορία αργόσχολων μανουριάρηδων στον Κάκαβο, αναιμικής συμμετοχής. Με ολίγους ψιλο-τραμπουκισμούς κατά τα γνωστά, από τους βασιβουζούκους, για να μην ξεχνιόμαστε και να κάνουμε και την επαναστατική γυμναστική μας. Αλλά και με πολικά celebrities. 


Η νεαρά Καναδέζα βουλευτίνα Niki Ashton που πήγε στον Κάκαβο, φαίνεται βρήκε θέμα να ασχολείται και ευκαιρία να μας επισκέπτεται. Έτσι βελτιώνει και το βιογραφικό της και αλιεύει ψήφους, από δω και από κεί. Η οικολογία «πουλάει» την σήμερον ημέρα. 

H Aston αποτελεί κλασσικό παράδειγμα ψευτο-προοδευτικών της Αμερικανικής ηπείρου, που (ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης) αυτο-διαφημίζονται ως politically correct. Αλλά και των Ελληνο-τάδε δεύτερης και τρίτης γενιάς της διασποράς, που βλέπουν την Ελλαδίτσα των γονιών ή των παππούδων, σαν  μια υπανάπτυκτη, κακόμοιρη, εξωτική χώρα ιθαγενών. 


Η συμπαθής κατά τα άλλα κυρία, υποτίθεται γνωρίζει ότι η χώρα της, ο Καναδάς, οφείλει την ευημερία του στη βιώσιμη αξιοποίηση ορυκτών και γενικά φυσικών πόρων, τόσο εντός όσο και εκτός, σε άλλες χώρες. Άλλωστε η ίδια ανησυχεί τα μάλα σε συνεντεύξεις της, για το ότι «ξένες» εταιρείες εξαγοράζουν Καναδικές βιομηχανίες. 

Δεν δείχνει όμως το ίδιο ενδιαφέρον για την αποβιομηχάνιση της Ελλάδας και την απουσία επενδύσεων. Το αντίθετο μάλιστα. Φαίνεται ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η Ελλαδίτσα (για την οποία όψιμα νοιάστηκε), είναι να ασχολείται με χωράφια και μελίσσια και να υποδέχεται τουρίστες. Αλλά όχι και να έχει μεταλλεία και βιομηχανία. 


Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε. Ας καταλάβει η εν λόγω κυρία και οι υπόλοιποι Καναδοί μαϊντανοί που μας φέρνουν οι «οικολόγοι», ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν χρειάζονται αερομεταφερόμενους σωτήρες που δήθεν νοιάζονται για το καλό τους. Αν όλοι αυτοί οι ξενόφερτοι εξυπνάκηδες θέλουν να μοιραστούμε τον πλούτο τους, πολύ ευχαρίστως να δούμε στρατηγικές ! Αν όχι, ας μας αδειάσουν τη γωνιά.  Αναπαράγουν και ενισχύουν σε αισχρή μορφή τον διεθνή καταμερισμό εργασίας. Επειδή οι τοπικές κοινωνίες μέχρι πρότινος σιωπούσαν, δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανές να πάρουν στα χέρια τους και να ορίσουν μόνες, το μέλλον τους. 


«Ποιοί είστε εσείς, είστε υπέρ ή κατά ;;;»


Μεγάλο κάζο έπαθε η αυτοαποκαλούμενη «Διανομαρχιακή» Ροδόπης-Έβρου. Η τελευταία συνεδρίασή της στην Αλεξανδρούπολη ήταν για γέλια και για κλάματα, αφήνοντας χωρίς φύλο συκής τη γνωστή γκρούπα καθοδήγησης. Ο δήμαρχος του 17 % και κατά φαντασίαν ακτιβιστής, έδωσε μαθήματα δημοκρατικότητας:


- Zήτησε πιστοποιητικά οικολογικών φρονημάτων από τους πολίτες που δεν ανήκαν στο αντιμεταλλευτικό ασκέρι.


- Έσπευσε να πάρει γραμμή από τον παρευρισκόμενο Παρατηρητή (μη Θρακιώτη, που έχει κάνει «τα κουμάντα του» και είναι αραχτός εδώ και 30 χρόνια).


- Δήλωσε στους έκπληκτους πολίτες ότι η πρόσκληση δεν ήταν τελικά ανοιχτή σε όλους, παρά μόνο στην «οικολογική» παρέα.


- Ζορίστηκε σφόδρα, αφού διάλογο δεν τολμούσε να κάνει.


- Και τέλος πήρε τηλέφωνο την αστυνομία.


Ναι, αυτή την αστυνομία που δεν κάνει καλά τη δουλειά της, που είναι στην υπηρεσία των αφεντικών και προστατεύει τις «παρανομίες των χρυσοθήρων». Στη συνέχεια, εξέδωσε απανωτές ανακοινώσεις και έκανε δηλώσεις, όπου καταφέρθηκε κατά των πολιτών, εξυβρίζοντας τους, ακόμη και με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς. Κάποιος…κοντόχοντρος, όπως είπε, ήταν ο υποκινητής τους και δεν μπορεί, ήταν επικίνδυνοι, αφού ήρθαν με πανό που μετά τα έβγαλαν από τα κοντάρια…. 


Φαντασθείτε το αντίστροφο έργο (που βέβαια το έχουμε δει άπειρες φορές) και το πώς θα το παρουσίαζαν «οικολόγοι» και συνοδοιπόροι. Έστω ότι γίνεται ένα συνέδριο ή μια εκδήλωση για τα μεταλλεία, μη «οικολογική». Σύμφωνα με τους «οικολόγους», είναι μια στημένη από τους χρυσοθήρες εκδήλωση, με τσιράκια και προδότες. Συνεπώς, πολίτες-αγωνιστές κάνουν ειρηνική-δυναμική παρέμβαση με πανό και ανάλογα συνθήματα, για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, ως οφείλουν. 

Ο επικεφαλής (πουλημένος στις εταιρείες), καλεί τους μπάτσους, που συλλαμβάνουν blogger/ακτιβιστή του χώρου με άσχετες κατηγορίες, για να φιμώσουν την ελεύθερη πληροφόρηση, να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των πολιτών και να τρομοκρατήσουν την τοπική κοινωνία. Όλοι μαζί στη συνέχεια στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και στα δικαστήρια, για να αφεθεί ο συλληφθείς αγωνιστής ελεύθερος.  


Δημόσια αίθουσα ελεύθερης πρόσβασης, σε δημόσιο κτίριο που συντηρείται με λεφτά των δημοτών, μετατρέπεται σε λέσχη μυστικών «οικολογικών» τελετών, μιας ανύπαρκτης επιτροπής.

 Πεφωτισμένων και απαγορεύεται επιλεκτικά η είσοδος σε πολίτες. Με ποιό δικαίωμα ; Να ιδρύσουν όλοι αυτοί οι κύριοι της «οικολογίας», κλαμπ  με μέλη και να συνεδριάζουν σπίτια τους ή σε κανένα ξενοδοχείο. Ούτως ή άλλως μια παρεούλα είναι, που εκμεταλλεύεται και καπελώνει κόσμο, αλλά συνάμα εμπεριέχει και ψευτο-αριστερούς τραμπούκους (οι οποίοι προπηλάκισαν τους πολίτες στη συνεδρίαση),


Δυστυχώς γι’ αυτούς, η σιωπηλή πλειοψηφία δήλωσε κι εδώ, πως δεν θα συνεχίσει να ανέχεται αυτό το χάλι της αντιεπενδυτικής υστερίας στον τόπο της.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα παραμύθι αφιερωμένο στους μεταλλωρύχους....
Ο χειμώνας έμοιαζε ατελείωτος, και η αγέλη των λύκων πέθαινε από την πείνα. Ο αρχηγός της αγέλης, ο γηραιότερος όλων, προπορευόταν και παρηγορούσε τους νεαρούς λύκους λέγοντας τους ότι πλησίαζε η άνοιξη. Κάποια στιγμή ένας νεαρός λύκος αποφάσισε να σταματήσει. Είπε ότι είχε βαρεθεί το κρύο και την πείνα, και ότι θα πήγαινε να ζήσει μαζί με τους ανθρώπους. Επειδή το σημαντικό γι αυτόν ήταν να παραμείνει ζωντανός. Ο νεαρός λύκος αφέθηκε να πιαστεί και με τον καιρό ξέχασε ότι κάποτε ήταν λύκος. Κάποια μέρα πολλά χρόνια αργότερα, καθώς είχε βγει για κυνήγι με το αφεντικό του, έτρεξε δουλικά για να πάρει την λεία που είχε πυροβολήσει το αφεντικό του. Τότε συνειδητοποίησε ότι η λεία ήταν ο γέρος αρχηγός της αγέλης. Βουβάθηκε από ντροπή αλλά ο γέρος λύκος μίλησε και του είπε: Εγώ πεθαίνω ευτυχισμένος επειδή έζησα την ζωή μου ως λύκος. Εσύ όμως δεν ανήκεις ούτε στον κόσμο των λύκων, ούτε στον κόσμο των ανθρώπων.!!!
Η πείνα έρχεται και φεύγει, αλλά η αξιοπρέπεια από την στιγμή που θα χαθεί, δεν επιστρέφει ποτέ ξανά.!!


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Το κατάλαβα το παραμύθι!!! Οι οικολόγοι είναι σαν τους λύκους... Προτιμούν να τριγυρίζουν στο δάσος, πεινώντας και κλέβοντας από τους άλλους ανθρώπους ότι τους χρειάζεται, για να νιώθουν περήφανοι... Και όσοι θέλουν να δουλέψουν σαν άνθρωποι για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους, θα πρέπει να ντρέπονται... Μπράβο σας...

Ανώνυμος είπε...


KAI TI XERETAI ESEIS APO PINA
....POY MATHATE MONO NA ARMEGETAI TOYS PATEREDE SAS,..KANATE POTE KANA MEROKAMATO NA DYTE POS BGENI TO PSOMI..,KANTE KAI
META MILISTE GIA PINA


Ανώνυμος είπε...

4 Αυγούστου 2013 - 7:30 μ.μ.

αν κατάλαβες αυτό τότε έχεις ελάχιστο μυαλό!!!
δικαιολογημένα βέβαια. Αν είχες δεν θα επέλεγες αυτή την θέση εργασίας. θα ήσουν κάπου άλλου. Αλλά αυτές οι θέσεις εργασίας είναι για << σκεπτόμενους πολίτες >> που σας κατευθύνουν σαν τα πρόβατα!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

φίλε Αστεριξ, είμαι γεωλόγος, αν έχεις υπόψη σου κάποια δουλειά με αξιοκρατική πρόσληψη, 1200€ στο 8ωρο, ένσημα πληρωμένα και άδειες σύμφωνα με το νόμο, σε παρακαλώ να τους ενημερώσεις να με προσλάβουν, γιατί εγώ μόνο στα μεταλλεία βρήκα τέτοιες συνθήκες εργασίας. Επειδή όμως έχω μυαλό, ακόμη και σε ξενοδοχείο στην περιοχή θα δούλευα, υπάρχει άραγε τέτοια δυνατότητα? Σε παρακαλώ δώσε μια διέξοδο...

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΤΕΡΙΞ ΕΔΩ ΟΒΕΛΙΞ,,,ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΕΕΕΕΕ???????ΕΓΩ ΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΥΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΑ ΚΑΛΟ ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΞΕΡΕΙΣ[ΠΡΟΒΑΤΑ .ΚΟΤΕΣ.ΝΕΟΓΝΑ ΖΩΑ Κ.Τ.Λ.]ΕΤΣΙ ΕΙΣΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΡΙΜΑ....Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΤΣΟΜΠΑΝΟΣ ΟΜΟΣ ΤΑ ΦΙΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΦΑΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ.....ΜΑΛΟΝ Ο ΛΥΚΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΠΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΣΥ...ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΗΠΗΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.........

Ανώνυμος είπε...

φίλε γεωλόγε..
σέβομαι ΑΠΟΛΥΤΑ τις γνώσεις σου την επιστήμη σου το πτυχίο σου που είμαι σίγουρος ότι κόπιασες πολύ γι αυτό όπως και το δικαίωμα σου στην εργασία όταν αυτή είναι ΘΕΜΙΤΗ!!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ