Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


Πατέρα Χριστόδουλε,

 πρωτίστως οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε δημοσίως  για το γεγονός, ότι το ερώτημα που σας απευθύναμε το τοποθετήσατε στη βάση της καλής προαίρεσης από τη μεριά μας αναγνωρίζοντας παράλληλα το σεβασμό που δείξαμε και θα συνεχίσουμε να δείχνουμε προς το πρόσωπο σας.



Δευτερευόντως οφείλουμε να σας ενημερώσουμε και ζητούμε την κατανόηση σας, αν δεν το καταστήσαμε σαφές ευθύς εξ αρχής, ότι το ερώτημα που σας θέσαμε για το «ποιός είναι ο επενδυτής» στον οποίον αναφερθήκατε στην ανοιχτή επιστολή σας δεν είναι προσωπικό ερώτημα του  blog,



αλλά το βασικό ερώτημα της πλειοψηφίας της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής, που εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει αντιληφθεί, ότι αυτός ο πόλεμος που δέχεται δεν γίνεται πραγματικά εξαιτίας του φόβου και του κινδύνου της αναπόδραστης καταστροφής του περιβάλλοντος από την εξαετή ανοιχτή εξορυκτική δραστηριότητα των Σκουριών, αλλά για κάποια άγνωστα προς εκείνη οικονομικά συμφέροντα που τον πριμοδοτούν και βρίσκονται καλά κρυμμένα από πίσω.



Δε σας κρύβουμε, ότι η φράση που χρησιμοποιήσατε στην 1η ανοιχτή επιστολή σας, μας έδωσε μια σοβαρή ελπίδα.



Ότι δηλαδή ένας γνήσιος εκπρόσωπος του θεού κατέστη και Θεόδοτος, για την ανάσυρση στην επιφάνεια αυτού του υπόγειου νήματος, που κρατάει δεμένη χειροπόδαρα και πισθάγκωνα την κοινωνία μας με αναλήθειες, εντάσεις, ταραχές, τραυματισμούς, μίσος και πόνο και να την απελευθερώσει.


Ενώ λοιπόν μας ικανοποίησε τα μέγιστα το γεγονός, ότι μπήκατε στη διαδικασία να μας απαντήσετε με έναν τρόπο που σας αρμόζει, απογοητευτήκαμε σχεδόν αμέσως  με την κατάληξη της απαντήσεως σας. Επιτρέψτε μας να σας εξηγήσουμε το γιατί.



Ενώ στην πρώτη παράγραφο της απαντήσεως σας κάνετε λόγο για μια τρόπον τινά «θεία χρονοκαθυστέρηση», ως προς την ανακοίνωση της απαντήσεως, που αναζητούμε εναγωνίως από εσάς και την ερμηνεύετε αρκούντως ικανοποιητικά σε λαϊκούς, όπως είμαστε εμείς, στη δεύτερη παράγραφο αυτής της απάντησης, αίφνης, μας βάζετε «όρους» και «προυποθέσεις» για να μας αποκαλύψετε την ταυτότητα του άγνωστου επενδυτή.



Αυτή η επιτόπια αλλαγή της διαθέσεως σας μας προκάλεσε έκπληξη και απογοήτευση συνάμα.



Απ' εκεί που θεολογούσατε και ορθά κάνατε, μας προσγειώσατε ανώμαλα σε μια πρακτική που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούν, όσοι ασχολούνται με την πολιτική, που όταν βρίσκονται σε δυσχερή θέση για να απαντήσουν σ’ ένα ερώτημα, που τους τίθεται, εκείνοι όντας καλά εκπαιδευμένοι στον αποπροσανατολισμό κατευθύνουν με έξυπνα τεχνάσματα αλλού την κουβέντα για να ξεχαστεί η αιτία της «δυσχέρειας» τους.


Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε πόσο σοβαρή είναι η απάντηση – αποκάλυψη που έχετε δεσμευτεί να μας δώσετε και ίσως μάλιστα τη χρονοκαθυστέρηση στην οποία θέλατε να μας υποβάλετε να τη χρειάζεστε εσείς ο ίδιος για να δείτε κάτω από ποιες συνθήκες και προϋποθέσεις θα δώσετε αυτή την απάντηση. Αν τη δώσετε ποτέ.



Πιστέψτε μας δεν ήταν στις προθέσεις μας να σας φέρουμε σε δυσχερή θέση.



 Ένεκα του γεμάτου δυναμισμού και αποφασιστικότητας ύφους, που κάνατε χρήση απευθυνόμενος με την ανοιχτή επιστολή σας προς το blog των «ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ» για να τους μεταδώσετε τη έντονη δυσαρέσκεια σας για την ανάρτηση που αφορούσε τις Σκουριές, μας δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι όσο εύκολο ήταν για εσάς να αναφερθείτε για μια έτερη επενδυτική υποψηφιότητα, που ήθελε να αναλάβει τη διαχείριση των "Μεταλλείων Κασσάνδρας", άλλο τόσο εύκολο ήταν να μας αποκαλύψετε και την ταυτότητα της, ούτως ώστε η συζήτηση που δε γίνεται δυστυχώς να αρχίσει επιτέλους και να τοποθετηθεί στην πραγματική βάση της. Κατά την άποψη μας πάντα.


Επιπλέον, θέλουμε να πιστέψετε ότι την ίδια ερώτηση θα απευθύναμε σ’ όποιον έκανε ανάλογη τοποθέτηση. Είτε αυτός ήταν ο κ. Πάχτας είτε ήταν ο κ. Κούτρας, οι πρωταγωνιστές του «συμβολαίου», που μας καλέσατε να φέρουμε εις πέρας στη δεύτερη παράγραφο της απαντήσεως σας.


Το θέμα... καίει. Γιατί κρύβει μεγάλες αλήθειες και αυτές αναζητούμε. Αλήθειες που αποκτούν μεγαλύτερη αξία και σημασία όταν βγαίνουν από χείλη πνευματικών ανθρώπων του δικού σας βεληνεκούς.


Θα κάνουμε όμως υπομονή γιατί πιστεύουμε ότι θεμελιώθηκαν οι βάσεις. Απομένει η έλευση του πληρώματος του χρόνου. Και πάντα χρειάζεται η υπομονή για να ξεπεραστούν τέτοιου επιπέδου δυσκολίες, τις οποίες και αντιλαμβανόμαστε, καθώς αν δεν υπήρχαν στην απάντηση που μας δώσατε θα ήσασταν πιο σαφής.


Και πάλι σας ευχαριστούμε για τις προσδοκίες που μας γεμίσατε και ζητούμε συγνώμη αν σας φέραμε σε δύσκολη θέση.



Πριν ολοκληρώσουμε την απάντηση μας, επιτρέψτε μας δύο ακόμη παρατηρήσεις επί των παρατηρήσεων που θέσατε υπόψη μας στην απάντηση σας.



  •               Δε είχαμε κανένα δόλο η σκοπό θίξεως της ταπεινότητάς σας, όταν γράψαμε για «ηγετικές φυσιογνωμίες» των αντιδρώντων. Περιγράψαμε εμμέσως την υπόσταση που έχετε προσλάβει στη συνείδηση μερίδας του κόσμου που απολαμβάνει τη συμμετοχή σας στα αντιμεταλλευτικά κοινά.
  •               Σ’ ότι αφορά δε τον ισχυρισμό σας, ότι δε βγήκε ούτε ένα σεντ από την τσέπη του Μπόμπολα για να περάσουν τα μεταλλεία στην ιδιοκτησία της Ελληνικός Χρυσός και ότι όλα τα χρήματα δόθηκαν από τα κρατικά ταμεία, είναι κάτι που μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί με βάση τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί ακόμη και στους κύκλους των αντιδρώντων είναι γνωστό, ότι 11.000.000 ευρώ δόθηκαν από την αποχωρούσα Κinross/ Tvx Hellas και άλλα τόσα (11.000.000) από τη νεοσύστατη τότε Ελληνικός Χρυσός για την αποπληρωμή των αποζημιώσεων των εργαζομένων και άλλων ανεξόφλητων χρεών της πρώτης προς εργολάβους και προμηθευτές.



Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, αν θα μπορούσατε να μας δώσετε μαζί με την απάντηση που περιμένουμε και κάποια παραπάνω στοιχεία για τον ισχυρισμό σας.

4 σχόλια:

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Κάτι τρέχει με το δαίμονα της τεχνολογίας. Φίλοι αναγνώστες μας ενημέρωσαν με email τους, οτι δε λειτουργεί το link της ανάρτησης μέσω facebook.

Ξανακάναμε λοιπόν την ανάρτηση, δίχως όμως να συμπεριλαμβάνονται από την προηγούμενη τα σχόλια που δεχτήκαμε. Οι φίλοι αναγνώστες που τα έστειλαν μπορούν να μας τα ξαναστείλουν είτε εκείνα είτε όποια άλλα επιθυμούν.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την κατανόηση σας.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ανώνυμος είπε...

Δεν βρίσκω λόγο να μην αναφερθεί ο έτερος επενδυτής που ήθελε τα μεταλλεία. Προσωπικά έχω ακούσει για ποια μεγάλη ελληνική τεχνική εταιρεία πρόκειται.

Το σενάριο ότι η κινητήρια δύναμη πίσω από τους αντιδρώντες είναι ο επενδυτής που ήθελε αλλά δεν πήρε και τώρα υποκινεί μου φαίνεται απλοϊκό. Δέχομαι ότι κάποιοι από τους αντιδρώντες ίσως να μην αντιδρούσαν εάν ήταν άλλη η εταιρεία. Τι θα κέρδιζε ο έτερος επενδυτής, σκέτη εκδίκηση; Να τους τραβήξει και αυτούς στην απραξία όπου βρίσκεται αυτός τώρα;
Έστω δηλαδή ότι έφευγε η Ελ. Χρυσός θα είχε καμία ελπίδα να συνεχίσει το ίδιο project;

Παλιότερα είχε ακουστεί ότι είναι Τούρκικα συμφέροντα που υποκινούν έτσι ώστε η Τουρκία να παραμείνει η μοναδική παραγωγός χρυσού χώρα στην περιοχή. Σε δουλειά να βρισκόμαστε μου ακούγονται όλα αυτά.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση προς @ 8 Αυγούστου 2013 - 5:59 μ.μ

Φίλε σχολιαστή το πάς μακριά. Η ρίζα του κακού, του φανατισμού και του διχασμού είναι το ζήτημα που μας απασχολεί και απασχολεί όλη την περιοχή. Και αυτή η ρίζα, όπως όλα δείχνουν οικοδομήθηκε επάνω σ' ενα γινάτι με πολλές πολιτικοοικονομικές παραμέτρους.

Κοινώς θυμώνουν οι ιπποπόταμοι και την πληρώνουν τα βατράχια.

Ανώνυμος είπε...

θες να μας αναλύσεις πιο είναι το γινάτι με τις πολλές πολιτικοοικονομικές παραμέτρους???
όπως επίσης ποιοι είναι τα βατράχια στην προκειμένη περίπτωση??

ΑΣΤΕΡΙΞ