Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ - ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ: "ΣΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΑ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΑ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΙ & ΕΧΘΡΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ"


Ο σύλλογος γυναικών Στρατονίκης - Σταγείρων στη σελίδα του στο f/b ανάρτησε πριν από μια ώρα μια ανακοίνωση, που απευθύνεται στο γυναικείο σύλλογο "Ανδρομάχη" από την Ορμύλια, καθώς στις αρχές της εβδομάδας έβγαλε ανακοίνωση με αφορμή ένα επεισόδιο που έλαβε χώρα κατά το περασμένο Σάββατο 3 Αυγούστου στα Στάγειρα και στο πάρκο του Αριστοτέλη κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου γευσιγνωσίας. 

Αιτία του επεισοδίου, όπως καταλάβαμε διαβάζοντας και τις δύο ανακοινώσεις, ήταν η παρουσία μιας προσκεκλημένης γυναίκας, που ήρθε από την Ορμύλια για να συμβάλει στην προβολή των εδεσμάτων του χωριού της φορώντας μπλουζάκι "SOS HALKIDIKI", κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις σε κάποιες από τις παριστάμενες Μαδεμοχωρίτισσες.

Διαβάστε εδώ  την ανακοίνωση που εξέδωσε ο γυναικείος σύλλογος από την Ορμύλια, στην οποία γίνεται λόγος για φασιστική συμπεριφορά από την πλευρά των κατοίκων των Μαδεμοχωρίων.

Ακολουθεί η απάντηση  του γυναικείου συλλόγου Στρατονίκης - Σταγείρων.

Στρατονίκη 5 Αυγούστου 2013

Θέμα: Απάντηση στο Σύλλογο Γυναικών Ορμυλίας

Ως σύλλογος γυναικών Στρατονίκης – Σταγείρων οφείλουμε μια απάντηση στο σύλλογο γυναικών της Ορμυλίας για το επεισόδιο που έγινε το περασμένο Σάββατο στο πάρκο του Αριστοτέλη κατά τη διάρκεια του συμποσίου γευσιγνωσίας και την ανακοίνωση που έβγαλε ο εν λόγω σύλλογος με αφορμή αυτό.


Αγαπητές Ορμυλιώτισσες, Καταρχήν ευχαριστούμε τις γυναίκες του συλλόγου σας οι οποίες μας τίμησαν με την παρουσία τους και με τα προϊόντα τους και παρέμειναν καθ΄όλη τη διάρκεια του συμποσίου δείχνοντας σεβασμό στο κάλεσμά μας. Αυτός ήταν και ο σκοπός της πρόσκλησής μας. Δε σας προσκαλέσαμε ούτε να σας κάνουμε κατήχηση, ούτε να σας μαλώσουμε, επειδή σας έχουν φανατίσει κατά των μεταλλείων. Απλά οφείλετε να γνωρίζετε ότι από αυτά ζούμε εμείς και οι οικογένειες μας.



Αντί όλων αυτών, που πιστεύαμε ότι θα μπορούσατε να κάνετε και εσείς από την πλευρά σας, για να βάλουμε στην άκρη ό,τι μας πληγώνει, κάποιες από σας ήρθαν εδώ μάλλον για να εξυπηρετήσουν επικοινωνιακούς σκοπούς και όχι για να μοιραστούν γεύσεις μαζί μας.


Επιτρέψατε σ’ ένα μέλος σας να φορέσει μια μπλούζα που προκαλεί το κοινό αίσθημα όλων των κατοίκων των Μαδεμοχωρίων, και αυτό μέσα στην καρδιά των Μαδεμοχωρίων.

Ξέρετε γιατί;


Γιατί τέτοιες μπλούζες μας θυμίζουν επιθέσεις και τραυματισμούς μεταλλωρύχων και παιδιών, εμπρηστικές επιθέσεις σε εργοτάξια και σε περιουσίες μεταλλωρύχων, εμπρησμούς και σπασίματα σε καταστήματα. Γενικότερα, μας θυμίζουν εικόνες και συμπεριφορές βίας , τρομοκρατίας και ρατσισμού που υπερασπίζεστε και ενισχύετε φορώντας τέτοια ενδύματα μπροστά στα μάτια μας.


Είμαστε σίγουρες ότι ξέρατε πως δε θα συνέβαινε τίποτα, αν αυτή η γυναίκα ερχόταν όπως όλες οι υπόλοιπες. Καταλάβατε λοιπόν ότι στα φιλόξενα Μαδεμοχώρια δεν είναι ευπρόσδεκτοι τέτοιοι εχθρικοί και διχαστικοί συμβολισμοί. Η καθε μια από εσάς έχει το δικαίωμα να πιστεύει σ’ ό,τι νομίζει. Έχει όμως και την υποχρέωση να σέβεται αυτό που πιστεύουμε εμείς, ιδιαίτερα όταν μας επισκέπτεται σε χώρο δικό μας.


Δεν θα ρωτήσουμε αφελώς τι θα συνέβαινε αν αποδεχόμενες πρόσκληση σας μια από εμάς εμφανίζονταν με μπλουζάκι «ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ» και δε θα το ρωτήσουμε, γιατί ποτέ δε θα κάναμε κάτι τέτοιο, γνωρίζοντας ότι θα πηγαίναμε σ’ ενα τόπο που δε συμπαθούν τις δουλειές των αντρών μας, αλλά μας κάνουν την τιμή να μας προσκαλέσουν ως γυναίκες , ως νοικοκυρές, ως μαγείρισσες.


Δυστυχώς, όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει τους τελευταίους μήνες σε κάθε ευκαιρία για προβολή, επιλέξατε να κάνετε κατάχρηση αυτής της πρόσκλησης και της φιλοξενίας μας εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς. Μέχρι την επόμενη φορά που θα σας ξανακαλέσουμε, ελπίζουμε να έχετε αντιληφθεί τον αντίκτυπο αυτής της συμπεριφοράς που έχετε υιοθετήσει με τόσο φανατισμό και να συμπεριφερθείτε τουλάχιστον με το αρμόζον ήθος απέναντι σε αυτούς που σας προσκαλούν.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελα να μου απαντήσει μια γυναίκα απο τον σύλλογο γυναικών Σταγείρων Στρατωνίκης.
Εάν η πρόσκληση ήταν σε γυναίκες απο χωριά των (μαδεμοχωρίων μια ονομασία που δεν ισχύει απο την δεύτερη δεκαετία του 20ου αιώνα και την ανακάλυψαν πρόσφατα οι επικοινωνιολόγοι της ελληνικός χρυσός και ο πάχτας) εάν λοιπόν εμφανιζόταν γυναίκα απ τα δικά μας χωριά θα την διωχνατε και αυτή????
περιμένω την απάντηση σας γυναίκες της Στρατωνίκης και των Σταγείρων!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Υ.Γ. η εν λόγω δημοτική σύμβουλος που προς τιμήν της μέχρι στιγμής δεν έχει εμπλακεί δημόσια σε τέτοιες αντιπαραθέσεις τι έγινε και έχασε την ψυχραιμία της??
Μήπως λεω μήπως ο Πάχτας την έχει πιέσει για να λειτουργεί και αυτή σαν τον έταιρο δημοτικό σύμβουλο και αντιδήμαρχο τραμπούκικα????
Αυτές οι φασιστικές αντιλήψεις όλης της παράταξης του Πάχτα θα φέρουν την ανατροπή στις επόμενες εκλογές!!!!

Ανώνυμος είπε...

αστερίξ
η μοναδική ανατροπή που παίζει να δεις είναι αυτή στο μεγκα με τον πρετεντέρη. Θα προβάλεται πάλι από φθινόπωρο. κουβερτούλα, χαρτομάντηλα, τσαγάκι και όνειρα γλυκά. φιλάκια και στου μίχου τα μουτράκια

Ανώνυμος είπε...

12 Αυγούστου 2013 - 2:16 π.μ.

φορέστε και ένα φωτοστέφανο στον γλοιώδη αυτό τύπο που ακούει στο όνομα πρετεντέρης και προσκυνήστε τον. Είστε εξοικειωμένοι στα προσκυνήματα εσείς.
Άλλωστε όλοι οι πουλημένοι την ίδια μούρη έχετε..!!! (κατά το όλα τα γουρούνια εχουν την ίδια μούρη).
Αν ακόμη είσαι στον Μίχο τότε έμεινες ανεξεταστέος. Ξεκίνα πάλι απο την αρχή...!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

αστεριξ,
το παρατσούκλι σου δε μπορεί να κρύψει το πόσο εφιάλτης και αρχιπροδότης είσαι εσύ και οι σύντροφοι σου.
αργά η γρήγορα θα λογοδοτήσετε για τα εγκλήματα σας, που έφεραν την Ελλάδα σ' αυτό το κατάντημα. Ξεκινώντας από τη δολοφονία του Αθανασιάδη...Και μετά θα ψάξουμε ποιός έστειλε τον Παπαγεωργίου για να σιγοντάρει τον Μήτσιου, τον κοινοτάρχη Ολυμπιάδας και παλιότερα εργαζόμενο στα μεταλλεία επί Μποδοσάκη, που έγινε κατά των μεταλλείων επειδή ο Μπιμπίλας ό τότε διευθυντής δεν του έδωσε το εφάπαξ που ήθελε στη συνταξιοδότηση του.
Γιατί όλοι οι κατά είστε ίδια φάρα εκτός από τον εγκάθετο τολη, που μας τον φύτεψαν.
Πολεμάτε τα μεταλλεία επειδή δεν σας έγινε κάποτε ένα χατηρι. Ολα απο συμφέρον. Η μήπως εσύ αποτελείς εξαίρεση; Λερώνετε τον τόπο με την βρωμια σας.

Ανώνυμος είπε...

δεν έχω καμιά αντίρρηση για την ερεύνα που ετοιμάζεις!!!
Όλα δεκτά!!!!
καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!
επειδή φοβάμαι πως οι πληροφορίες που σου εχουν δώσει είναι κάπως λανθασμένες και συγκεχυμένες θα σου πω ότι τον Αθανασιάδη τον σκότωσε η 17 Νοέμβρη και πιο συγκεκριμένα ο κουφοντίνας. Όλα είναι γνωστά απο την εκδίκαση της υπόθεσης. Αν εσύ βλέπεις συνωμότες στον ορίζοντα να το καταγγείλεις επώνυμα!!!
Ο Μήτσιου όντως ήταν στέλεχος της εταιρείας. Βλέποντας εκ των έσω τα αίσχη της τότε εταιρείας, όταν συνταξιοδοτήθηκε αντέδρασε και μάλιστα πολύ σωστά. Για τον Παπαγεωργίου θα σου πω αν και δεν γνωρίζω πολλά πράγματα γι αυτόν εκείνη την εποχή ότι απο τότε ήταν σκεπτόμενο άτομο και λειτούργησε σωστά. Βέβαια το σωστό θα ήταν αν έχεις κάτι να του προσάψεις και μπορείς να το αποδείξεις να το δώσεις στον εισαγγελέα και στην δημοσιότητα. Αλλά μόνο με αποδείξεις και όχι αοριστολογίες και μομφές μόνο και μόνο για να τον σπιλώσεις.
τωρα το άλλο που λες για το εφάπαξ ομολογώ πως με πιάνεις αδιάβαστο. δεν το γνωρίζω το θέμα.
ωστόσο έτσι όπως το τοποθετείς εσύ όμως, πολύ σωστά έπραξε ο άνθρωπος κατά την γνώμη μου εάν και εφόσον το δικαιούταν.
Μ αυτό το τελευταίο όμως δηλώνεις έμμεσα για τον εαυτό σου πόσο δουλοπρεπής και δειλός είσαι απέναντι στην εργοδοσία σου. Εάν και εφόσον εσύ δικαιούσαι κάτι θα το αφήσεις να το εκμεταλλευτεί η εργοδοσία σου δεν θα το διεκδικήσεις???
όσο για το κατάντημα της Ελλάδας όλοι έχουμε το μερίδιο ευθύνης μας.
Ακόμη κι εσύ ο ίδιος!!!
επιτρέψαμε στους εαυτούς μας να μας δουλεύουν αισχρά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ επί 40 χρόνια.
Άρα απέναντι στην Ελλάδα μ αυτόν τον γνώμονα όλοι οι ψηφοφόροι είμαστε προδότες και εφιάλτες και ο καθένας απ το δικό του μετερίζι φυσικά!!!!


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

13 Αυγούστου 2013 - 12:36 π.μ.

α και που σαι..κάτι ακόμη...
επί 35 χρόνια ο πατέρας μου δούλεψε εκεί μέσα πολύ σκληρά βγήκε με αξιοπρέπεια στην σύνταξη του και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ το παραμικρό σαν χάρη. Όλοι οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία εχουν να πουν την καλύτερη κουβέντα τους γι αυτόν τον άνθρωπο!!!
η βρωμιά που επικαλείσαι θα έλεγα πως την προκαλούν αναξιοπρεπή άτομα σαν εσένα που λειτουργούν με ιδιοτέλεια.
Π.Χ. << δυναμικός >> συνδικαλιστής σας, που είναι αντιδεοντολογικό εξασφάλισε θέση για την κόρη του και τον γαμπρό του μέσα στην εταιρεία. Και μιλας εσύ για βρόμα??
Αν γνώριζα το ποιος είσαι θα είχα επισυνάψει βρομιές και για σένα τον ίδιο. Σας γνωρίζω σχεδόν όλους έναν προς ένα!!!
Εμένα τουλάχιστον δεν μπορείς να μου προσάψεις ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!! Δεν δούλεψα και δεν θα δουλέψω ποτέ στο συγκεκριμένο μεταλλείο που έχει φέρει την περιοχή μου στα όρια του εμφυλίου πολλές φορές και όχι μόνο τώρα..!!!!
Να θυμάσαι και κάτι άλλο...την προδοσία πολλοί την αγάπησαν τον προδότη κανείς. 1200 μέσα στον δήμο μας είστε πολλοί!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

αστεριξ αν δεν σ αρεσει ο δημος μας τραβα στον δικο σου. οι 1200 που λες δεν ειναι πολλοι ειναι λιγοι γιατι θα προσληφθουν πολλοι ακομη που σας εχουν γραμμενους και εσας και τους τραμπουκισμους σας. και ειναι και αλλοι ακομα που σας φοβουνται γιατι τους απειλειτε και το ξερεις καλα και το φοβαστε γιατι αν δεν φοβοσασταν δεν θα ειχατε αναγκη να απειλειτε. και οσο για τους συνταξιουχους που λες οτι βλεπανε τις βρωμιες απο μεσα και τωρα ειναι κατα επρεπε να παρουνε την συνταξαρα πρωτα για να αποφασισουνε να εναντιωθουνε. αστο δεν στεκει το επιχειρημα

Ανώνυμος είπε...

«Πατριωτάρα» αστεριξ,
συγκεχυμένος και κακώς ενημερωμένος είσαι εσύ. Δεν ξέρω αν γι’ αυτό φταίνε οι παρωπίδες και τα συμφέροντα που έχεις, πάντως είναι πολύ παράξενο αυτά που ξέρει όλη η β. Χαλκιδική εσύ να παριστάνεις τον ανήξερο.
1.Στο θέμα του Αθανασιάδη είναι γνωστ, πως η δολοφονία του από τη 17Ν έγινε δυο μήνες αφού μίλησε για εξορυξη χρυσού.... Το ποιοί ήταν της 17Ν να μην το αναλύσουμε τώρα. Σίγουρα γνωρίζεις πως το σύστημα που τους έβγαλε στο κλαρί τους βάφτισε «πολιτικούς κρατούμενους». Σου θυμίζει κάτι αυτός ο χαρακτηρισμός; Εσυ ο ίδιος και οι υπόλοιπες «πατριωτάρες» αποκαλείτε έτσι τους 4 ιερισσιώτες. Γι αυτό σου λέω για όλα αυτά τα διαχρονικά εγκλήματα που έχετε διαπράξει εσείς οι σουπερ πατριώτες θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη.
2.Τα όσα είπες για τον πατέρα σου είναι γνωστά και αποδεκτά σ’ όλο το Παλαιοχώρι. Άνθρωπος αγαπητός που δεν έδωσε δικαιώματα για κακά σχόλια σε βάρος του. Αλλο όμως ο πατέρας και άλλο εσύ. Το λέει και η παροιμία. Από αγκάθι βγαίνει ρόδο και από ρόδο αγκάθι. Και είναι επίσης γνωστό γιατί έγινες κατά των μεταλλείων, αλλα απο σεβασμό στον πατέρα σου δε θα το πω όσο και αν με προκαλέσεις.Αν έχεις πέτσα επάνω σου πες το εσύ ο ίδιος. Για εκείνους που δε σε ξέρουν και νομίζουν ότι είσαι αγωνιστής από κούνια.
3.Πάμε στο κεφάλαιο Μήτσιου. Ένα κεφάλαιο για το οποίο ενώ δε γνωρίζεις πολλά σου αρέσει να λες πολλά για να μαζέψες τα ασυμμάζευτα του συναφιού σου. Ο Μήτσιου γα να ξέρεις και να μην πετάς κοτσάνες ζήτησε από τον Μπιμπίλα σε εφάπαξ αποζημίωση το 100% του μισθού του επί των χρόνων εργασίας του, ενώ τότε όλοι έπαιρναν το 40% του μισθού τους.. Ηθελε να αποζημιωθεί γερά επειδή ήταν το καρφί του διευθυντή των μεταλλείων. Ο Μπιμπίλας όμως δεν το δέχτηκε. Ακούγεται επίσης ότι τα τελευταία χρόνια μοσχοπούλησε αν και φανατικός αντιδρών ένα οικοπέδο του στην Ολυμπιάδα στην εταιρεία. Τόσο μεγάλος αγωνιστής ήταν το πρότυπο του παπαγεωργίου.
4.Δείχνεις θαμπωμένος από την προσωπικότητα και την εντιμότητα, όπως γράφεις του τόλη. Αυτό και μόνο είναι η απόδειξη γιατί οι συγχωριανοί σου και πολλοί συγγενείς σου δε θέλουν ουτε να έχουν παρτίδες μαζί σου.