Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ... ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΜΚΟ "ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ"


Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων έχουν συνηθίσει να βλέπουν και να ακούν τον κάθε τυχάρπαστο στην κυριολεξία να αμπελοφιλοσοφεί στο όνομα του Αριστοτέλη του Σταγειρίτη.
Είναι ένα γεγονός που αντιμετωπίζεται με κατανόηση, γιατί ως γνωστόν σ’ αυτή τη χώρα διατηρεί μια άγραφη ισχύ... «το ότι δηλώσεις είσαι...»!

Δεν θα περιμένε όμως ποτέ από καθηγητές ή και μυημένους λάτρεις της φιλοσοφίας, όπως εκείνους που στελεχώνουν τη ΜΚΟ «διεθνής ομοσπονδία φιλοσοφικών εταιρειών», ότι θα έφταναν στο σημείο να μετατρέψουν τη φιλοσοφία, ως σκέψη και στάση ζωής, σε σοφιστεία για να εκδώσουν ένα «ψήφισμα ανησυχίας» με υφέρπουσες πολιτικές σκοπιμότητες για τη γη του Αριστοτέλη.

«Προφανής» αιτία η μεταλλευτική δραστηριότητα, που αν δεν το ξέρουν, να τους ενημερώσουμε ότι είναι «συνομήλικη» του φιλοσόφου μας σε χρονική διάρκεια, πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική σημασία για τη ΒΑ Χαλκιδική.


Από που και ποιόν έλαβαν ενημέρωση αυτοί οι «φιλόσοφοι» και ανησυχούν; Αυτός που τους... ενημέρωσε τους πληροφόρησε για τις επίσημες αποφάσεις της πολιτείας, των συναρμόδιων υπουργείων, του ΣτΕ, που αφορούν το έργο επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική; Έλαβαν γνώση για όλα αυτά; Είμαστε βέβαιοι πως όχι.


Είναι πέρα ως πέρα λυπηρό, ότι επέλεξαν ως «πηγή ενημέρωσης» τους άτομα, που ενώ μεν φέρουν την επιστημονική ιδιότητα, συντάσσονται δε δια της προσκολλήσεως και της σιωπηλής παρουσίας τους με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, που επιθυμούν να αιματοκυλίσουν την Αριστοτελική γη για προσωπικά συμφέροντα και φέρουν  ευθύνη για το ολίσθημα τους.


Φιλόσοφοι δεν είμαστε, αλλά όσοι έχουμε την τύχη να μελετήσουμε από λίγο έως πολύ το έργο του Αριστοτέλη γνωρίζουμε, ότι στο λόγο και στη ζωή του κατείχε ξεχωριστή θέση η ατέρμονη αναζήτηση της αντικειμενικής αλήθειας, η ανάδειξη και ο ύψιστος σεβασμός απέναντι της. 


Ο Αριστοτέλης έλεγε: «Ο δε ψευδής λόγος γίνεται παρά το πρώτον ψεύδος». 

Θα ήταν χρήσιμο λοιπόν για τα μέλη αυτής της διεθνούς φιλοσοφικής ομοσπονδίας να το θυμούνται αυτό, πριν βγάζουν τέτοιου τύπου χαλκευμένα ψηφίσματα για τη γη του μέγιστου φιλοσόφου και τους κατοίκους της.