Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

"ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΚΑΚΑΒΟ....." (Εmail)

 Λάβαμε μέσω email ένα σχόλιο του μεταλλωρύχου - αγροκτηνοτρόφου Νίκου Γαλάνη, που αναφέρεται στην προχθεσινή πορεία των... αντίχρυσων στις Σκουριές και το οποίο αναδημοσιεύουμε με μεγάλη χαρά.

"Για ακόμη μια φορά η συγκεκριμένη μειοψηφία της βορείου Χαλκιδικής, αδιαφορώντας για την απόφαση του Συμβουλίου της  Επικρατείας που δικαίωσε την εταιρεία Ελληνικός χρυσός σε ότι αφορά το περιβάλλον, βγήκε ξανά στο δρόμο μαζί με τους γνωστούς αγωνιστές που προκαλούν  τα γνωστά επεισόδια.


Με την βοήθεια φυσικά, των βολεμένων οικολόγων από όλη την Ελλάδα οι οποίοι αφού λύσανε τα δικά τους προβλήματα, ήρθαν εδώ να μας  διαφωτίσουν  και  να αναστατώσουν  τους φιλήσυχους κατοίκους της περιοχής, ζητώντας το κλείσιμο του μεταλλείου. 


Και αναρωτιέμαι, αν κάποιοι από εμάς πηγαίναμε στα μέρη τους  βρίζοντας και τρομοκρατώντας θα μας λέγανε καλώς τους ή  θα μας έδιωχναν;


Και εσείς στελέχη κομμάτων και άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης που δηλώνετε πως βρίσκεστε στο πλευρό των αντιδρώντων σταματήστε επιτέλους να τους χαϊδεύεται τα αυτιά, γιατί κανείς δεν είναι ούτε πρέπει να είναι  πάνω από το νόμο όσο ψηλά και να βρίσκεται. Σε μία δημοκρατική κοινωνία προσπαθείς να πείσεις με λόγια και επιχειρήματα, αν δεν τα καταφέρεις τότε σέβεσαι την απόφαση της πλειοψηφίας και της δικαιοσύνης. Κάτι που  δυστυχώς, πολλοί από εσάς το ξεχάσατε. 


Διαφορετικά, γιατί δε τους λέτε να έχουν εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη;  Γιατί δεν τους λέτε πως ο Ελληνικός Χρυσός είναι η μόνη εταιρεία σε όλη την Ελλάδα που βοηθά την πραγματική οικονομία και κάνει καθημερινά προσλήψεις ; Γιατί δεν τους ενημερώνετε  για τη σταδιακή αποκατάσταση του περιβάλλοντος με το πέρας των εργασιών; Γιατί αδιαφορείτε για το ένα δις δολάρια τα προσεχή πέντε χρόνια; Γιατί αδιαφορείτε για τη ρευστότητα των 800.000 euro την ημέρα στη βόρειο Ελλάδα;  Γιατί δεν τους λέτε για τα τρία έως οκτώ εκατομμύρια euro το χρόνο ως ανταποδοτικά οφέλη στο δήμο Αριστοτέλη; Γιατί αδιαφορείτε για τις 5000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας;


Φοβάμαι πως το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να εκμεταλλεύεστε την ένταση και να την καρπωθείτε κομματικά και προσωπικά. 


Τι άλλο να σας πω…


Αν δε βλέπετε πως η τακτική σας έχει σαν αποτέλεσμα μόνο τον διχασμό …..


Ευχαριστώ


Γαλάνης Νικόλαος 


Μεταλλωρύχος – Αγροκτηνοτρόφος


Υ.Γ. Συνεχίζεται …..με θέμα την αγροτοκτηνοτροφική παράγωγή και το πώς ΔΕΝ χάνει από τα Μεταλλεία"

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και σε ανώτερα ....

θέλουμε σε παράθυρο στο MEGA να σε δούμε !!!!