Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΑΧΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ... ΛΙΝΤΣΑΡΕΤΕ ΤΟΝ"

Αυτή ήταν η... συμβουλή του προέδρου των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" Π.Καμμένου σε αντιδρώντες, κατά της επένδυσης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, που του έθεσαν το ζήτημα με την εμφάνιση τιμών αρσενικού πάνω από τα επιτρεπτά όρια στις γεωτρήσεις του Νεοχωρίου, μετά τη λήξη της ομιλίας του στο Βελλίδειο την περασμένη Τετάρτη.

Ο "πολιτικός πολιτισμός" σ' όλο του το μεγαλείο, από έναν πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος, που μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ούτε τη θέση που βρίσκεται και ούτε βεβαίως, τι συνέπειες μπορεί να προκληθούν από τη "συμβουλή" του.

Θα αναρωτηθούμε τα εξής:

α) Θα ήθελε ο κ. Καμμένος να δίνονταν μια αντίστοιχη "οδηγία" εναντίον του από κάποιον άλλο πολιτικό ή άνθρωπο του υποκόσμου; Τι θα έλεγε τότε και πως θα αντιδρούσε; Από τα όσα έχουμε δει και ακούσει μέχρι τώρα από τον ίδιο είμαστε σίγουροι πως θα έκανε λόγο για "απόπειρα τρομοκράτησης και φίμωσης σε βάρος του γιατί η παρουσία του ενοχλεί συμφέροντα". Γιατί λοιπόν είπε κάτι που είναι βέβαιο, ότι δεν θα ήθελε να ειπωθεί και να συμβεί σε βάρος του;

β) Επίσης, νιώθει καλά που με τέτοιες δηλώσεις δίνει το πάτημα σε θερμοκέφαλους που έχουν ροπή προς τη βία και την εγκληματικότητα για να... εκτονωθούν; Δεν γνωρίζει ότι η ΒΑ Χαλκιδική υποφέρει τα τελευταία δυο χρόνια από αλλεπάλληλα κρούσματα, που έχουν σαν αφορμή το κλίμα φανατισμού και ιδεολογικής τρομοκρατίας, που γνωστοί κύκλοι έχουν εδραιώσει εναντίον των μεταλλείων και όσων εργάζονται σ' αυτά;

γ) Μήπως με αυτές τις δηλώσεις δίνει και το άτυπο χρίσμα ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών σε άτομα που είναι γνωστό ότι ασπάζονται και αποδέχονται τη βία, ως μορφή "πολιτικής έκφρασης"; Τέτοιο κλίμα θέλει ο κ. Καμμένος να επικρατεί σε δημοκρατικές διαδικασίες;

Αν δεν πρόκειται για μια "άτυχη"  στιγμή, λόγω της συναισθηματικής φόρτισης που βρισκόταν και λόγω του ότι μόλις είχε τελειώσει την ομιλία του, δεχόταν τα συγχαρητήρια από τους ψηφοφόρους του και γενικότερα είχε πάρει... τα πάνω του, αλλά για συνειδητή επιλογή, τότε λυπούμαστε αλλά ο κ. Καμμένος δεν δικαιούται να θέσει ξανά θέμα για "προστασία των θεσμών" και της "δημοκρατίας", γιατί είναι ο ίδιος που δεν προασπίζεται αυτές τις αξίες, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει περισσότερο νερό στο μύλο της απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών από τους ίδιους τους πολίτες.

Ακολουθεί το βίντεο με τις μνημειώδεις δηλώσεις του κ. Καμμένου. Το επίμαχο σημείο είναι στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα.


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελα μια επισκεψη στον Δημο (εκτος Ιερισσου-Ουρανουπολης) και θα ξεπερασεις μεχρι και τον Μπολτ στο τρεξιμο...ΜΑΚΑΚΑ

Unknown είπε...

Στην παράγραφο α) στο σχόλιο του υπόκοσμου, φαντάζομαι δεν αναφερεστε σε εσας. Δεν κρίνω πως είναι πολύ επιτυχές το παράδειγμα. Παρ' όλα αυτά,η αδυναμία σας, αστοχία σας να την πω, να πείσετε το λαό ότι η προθεσή σας για την εξόρυξη είναι συμφέρουσα, οικολογικά αποδεκτή και με προσθετική αξία για το μέλον του τόπου, με την κυριολεκτική έννοια του όρου "υπόκοσμος" θα μπορούσε να σας χαρακτηρίσει. Αφου κινήστε "υπο" της άποψης και γνώμης του κόσμου τόσο της Χαλκιδικής, όσο και πολύ μεγάλης μερίδας των Ελλήνων πολιτών.
Στην δε παράγραφο β), ξέρετε, τίποτα δεν υποκινεί περισσότερο απο τις πράξεις. Εαν δε, θελήσεις να παραδειγματίσεις κάποιον, το πλέον σωστό είναι να το κάνεις με το παραδειγμά σου και όχι με τα λόγια σου. Ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες, που ανησυχούν πολύ περισσότερο για το μέλον τους μετά την εξόρυξη και τις τυχόν συνεπειές του, ο φόβος ότι δεν διαχειρίζονται τις προυποθέσεις για το μέλον τους, γίνεται πολύ κακός σύμβουλος και σύμμαχος του φανατισμού απέναντι στους ανθρώπους ή τις οργανώσεις που τους επιβάλουν την αποψή τους.
Τέλος, στον επίλογο σας μιλάτε για προστασία των θεσμών και δημοκρατία, δύο ένοιες τις οποίες δεν τιμάτε. Το χρίσμα στην τοπική αυτοδιοίκιση το έχετε κύριοι, αλλά για να εκφράζετε τη λαϊκή γνώμη. Είστε η εκτελεστική δύναμη της βούλησης του λαού. Σε καμία περίπτωση όμως δεν σας ψήφισε κανείς, διότι είστε φωστήρες σε κάθε τι που απασχολεί την κοινωνία, για να επιβάλετε την γνώμη σας αυστηρά και απόλυτα ως ειδήμονες. Οι κοινωνίες διαμορφώνονται μέσα απο απόψεις, τοποθετήσεις, ζυμώσεις και σίγουρα παραδειγματίζονται και απο τα τυχών λάθη τους.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση προς @16 Σεπτεμβρίου 2013 - 1:43 μ.μ.

Πολύ καλή η προσπάθεια σου να εντυπωσιάσεις, αλλά λείπει η αποσαφήνιση της θέσης σου.

Είσαι υπέρ ή κατά τέτοιων δημόσιων τοποθετήσεων και δή από πολιτικούς;

Με απλά λόγια επικροτείς της δηλώσεις του κ. Καμμένου;

Τους χαρακτηρισμούς που μας απέδωσες σου τους επιστρέφουμε.

Εμείς δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανένα και δε χρησιμοποιούμε ούτε βία, ούτε ιδεολογική τρομοκρατία, ούτε στοχοποιούμε όσους δεν υιοθετούν τις απόψεις μας, ούτε βέβαια καλούμε τον κόσμο να δει με "φεστιβαλική" προσέγγιση τη βία και την τρομοκρατία.

Έχουμε τιε απόψεις μας και αυτές υποστηρίζουμε. Αυτά που λές ανήκουν στους κύκλους, από τους οποίους μάλλον προέρχεσαι.

Σ΄ευχαριστούμε για το σχόλιο σου και περιμένουμε την αποσαφήνιση της θέσεως σου.

Ανώνυμος είπε...

ο Πάχτας πειραματίζεται σαν άλλος Μέγκελε στον Μιθριδατισμό του Νεοχωρίου με το αρσενικό εδώ και δυο χρόνια. Αυτό δεν σας ευαισθητοποίησε καθόλου για τόσες ψυχές που ανάμεσα τους είναι και εργαζόμενοι μεταλλωρύχοι και τα παιδιά τους.
Τώρα σας έπιασε η πονοψυχία για την δήλωση του Καμένου που ομολογουμένως είναι για τον μοναδικό άνθρωπο που δίχασε σ αυτόν τον βαθμό την Χαλκιδική και οδήγησε τον κόσμο στην περιοχή μας σε ???
Σας έπιασε η πονοψυχία για έναν δικό σας ντε..και θέλετε να τον στηρίξετε με οποιοδήποτε κόστος ξεχνώντας το τι έχει κάνει ακόμη και σ αυτούς που τον ψήφισαν και αν ο Καμένος έχει δίκιο ή άδικο που ξεστόμισε αυτό το λιντσάρετε τον σε στιγμή αγανάκτησης!!!!
πόσοι άραγε το λένε στην περιοχή μας off the record κάθε μέρα????
εγώ θα έλεγα πολλές χιλιάδες!!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

αστεριξούλη εσείς οι συριζοκαμμένοι έχετε χαμένα και καμμένα τα μυαλά σας. πάρε να χεις http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2146.html

Ανώνυμος είπε...

Μαζι με τον ψεκασμένο καμμένο, η εισαγγελεία της Θεσαλονίκης καλά θα κάνει να συμπεριλάβει στη δικαστική έρευνα της και τον Τόλη για τις δηλώσεις που είχε κάνει σε κανάλι στα τρίκαλα.
τότε είχε πεί για τον "αλήστου μνήμης Χρ. Πάχτα, ο οποίος δυστυχώς ζει ακόμη".
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=c-CefpfumVg στο 7 λεπτό. το είχατε και εσείς πολίτες δημοσιεύσει.
πακετάκι κυρία εισαγγελέα στη μπουζού στείλε τους.

Ανώνυμος είπε...

16 Σεπτεμβρίου 2013 - 6:53 μ.μ.

πω πω ρε μεγάλε τωρα τι να πω με αποστόμωσες...
μην ανησυχείς θα το βάλω στον κόρφο μου για να το έχω...
το πρόβλημα σου ρε ufo με σκούφο είναι τι λέει ο Τατσόπουλος ο Καμένος ο Τόλης ο Σαμαράς και ο Κασιδιάρης ή η καταστροφή της Χαλκιδικής????
ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ πως οι πολίτες Αριστοτέλη κάνουν προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη με τον Καμένο απο το κεντρικό θέμα της περιοχής που είναι η τοξικότητα του φορτίου που μετέφερε το φορτηγό του Μαγουνάκη και το αρσενικό στο Νεοχώρι????
Βάλτο το ρημάδι να σκεφτεί λιγουλάκι...!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Mετανοημένε Caesar και νυν απελπισμένε αστεριξ ότι επινόηση ξεφουρνίζετε την έχει αποδεχτεί ο κ. Καμμένος και βλέπεις που έφτασε.

Γιατί δε του λέτε και την τελευταία super... επιτυχία (όχι βέβαια όπως τη θέλατε) με τα 500 κιλά αρσενοπυρίτη που χύθηκαν κατά... σύμπτωση στη Ρεντίνα;

Επιχείρηματα ψάχνει ο άνθρωπος, γιατί δεν τον "ενημερώνετε" να πιάσει και εδώ το... τζόκερ μαζί σας;

Βάλτο το ρημάδι να σκεφτεί λιγουλάκι... Εμείς θα στα λέμε; Τα μαθητούδια σου;

Ανώνυμος είπε...

17 Σεπτεμβρίου 2013 - 2:07 π.μ.

για το ....(όχι βέβαια όπως τη θέλατε) με τα 500 κιλά αρσενοπυρίτη που χύθηκαν κατά... σύμπτωση στη Ρεντίνα;

...υπομονή ακόμη κι εσύ θα εκπλαγείς!!!
τότε δεν ξέρω μόνο τι θέμα θα βρεις για να αποπροσανατολίσεις τον κόσμο σου.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Μετανοημένε Caesar και νυν απελπισμένε Αστερίξ εμείς όλο αυτό τον καιρό με την υπομονή ζούμε, έτσι και αλλιώς. Όλα αυτά τα καμώματα σας δεν περνούν διαφορετικά.

Τώρα που θα βγεί στο φώς πόσο... σύμπτωση ήταν όλα, να δούμε τι άλλο θεατράλε θα μας πεις.

Βάστα...