Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ... ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΠΩΝ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Μία απίστευτη καταγγελία που αφορά στην αδιαφορία εκπαιδευτικών για τους μαθητές τους είδε τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας. 

Αφορά σε ένα υπερσύγχρονο όπως αναφέρεται εργαστήριο βιολογίας και χημείας αξίας 25.000 ευρώ το οποίο δωρίστηκε στο Διαπολιτισμικό Λύκειο Σαπών από ιδιώτη και οι καθηγητές αρνούνται να το παραλάβουν και να το εντάξουν στον εξοπλισμό τους σχολείου τους με αποτέλεσμα αυτό να μαζεύει σκόνες σε κάποια γωνιά, συσκευασμένο ακόμη στις κούτες. 

Μάλιστα η αγορά έγινε έπειτα από αίτημα του ίδιου του καθηγητή βιολογίας του σχολείου, αίτημα το οποίο φαίνεται να σκαλώνει στις αντιρρήσεις των υπολοίπων καθηγητών.



Ο λόγος που το προσωπικό του σχολείου αρνείται να δώσει μία ευκαιρία καλύτερης εκπαίδευσης στους μαθητές του Λυκείου είναι συγκεκριμένος: ο δωρητής του πανάκριβου αυτού εργαστηρίου είναι η εταιρεία Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε. που σύμφωνα με τον νόμο είναι η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του κοιτάσματος χρυσού στις Σάπες. 

Ελα όμως που οι περισσότεροι καθηγητές (αυτοί που στο ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό …στις απεργίες!) είναι οι πρώτοι και καλύτεροι που κάθε φορά κλείνουν τα σχολεία ώστε οι ίδιοι και οι μαθητές τους να συμμετέχουν σε πολιτικά συλλαλητήρια εναντίον της επένδυσης χρυσού στην περιοχή της Θράκης!



Κάπου εκεί είναι που κάθε τι χάνει το νόημά του και κανείς αναρωτιέται αν το κίνητρο κάποιου εκπαιδευτικού είναι η αναβάθμιση της Παιδείας που παρέχεται σε ένα σχολείο, το δικό του σχολείο, ή κάποια ικανοποίηση πολιτικών και άλλων φιλοδοξιών. 

Η καταγγελία είναι σημαντικότατη αν λάβουμε υπόψη πως οι Σάπες είναι μία περιοχή για δεκαετίες ξεχασμένη και οι εκεί μαθητές αξίζουν μία καλύτερη συμπεριφορά εκ μέρους των εκπαιδευτικών τους.

 Σίγουρα αξίζει κάποιοι να μάθουν να διαχωρίζουν τον ρόλο τους ως εκπαιδευτή και παιδαγωγό και τα όποια πολιτικά τους πιστεύω όταν το κίνητρο θα έπρεπε να είναι μόνο ένα: η παροχή καλύτερης Παιδείας στα παιδιά των Σαπών. Και εάν αποδειχθεί πως δεν είναι ικανοί να το πράξουν, ας τους το υποδείξει κάποιος αρμόδιος προϊστάμενός τους.



Κύριοι και κυρίες, ξανασκεφτείτε το…

Αναδημοσίευση από rodopinews.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Η μεγάλη τραγωδία στην προκειμένη περίπτωση έχει να κάνει με τη διδασκαλία της συνεπούς φασιστικής συμπεριφοράς με τη... στολή ή την... ποδιά του αντιφασισμού. 

Τέτοιες πρακτικές από δημόσιους λειτουργούς και δη εκπαιδευτικούς δε θα είχαν ούτε παρελθόν, ούτε παρόν, ούτε μέλλον σε κανένα σοβαρό κράτος. 

Στην Ελλάδα όμως συμβαίνουν τέτοια πράγματα γιατί ακόμη... μαθαίνουμε από πού μπορεί να μας προκύψει ο φασισμός.

Ακόμη και μέσα στα σχολειά μας... από αυτούς που υποτίθεται οτι μαθαίνουν στα παιδιά μας τις αξίες της δημοκρατίας, της ελεύθερης κρίσης, βούλησης και επιλογής.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παντού σας πήρανε χαμπάρι μπομπολάκια...!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

κατ'αρχας ειμαι μπομπολακι και καυχιεμαι.δευτερον νεα ηττα των sosyriza στις σαππες...προχωραει ολοταχως το εργο της εξορυξης.χεχεχε απανωτες και μονιμες ηττες.