Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡ. ΠΑΧΤΑ


Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μαδεμλή, προκάλεσε η προ ημερών δήλωση τού προέδρου των 'Ανεξάρτητων Ελλήνων' Πάνου Καμμένου, ο οποίος στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ προέτρεψε κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής -που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους- να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα.

Ο διευθύνων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Σύρμω Κακάλη να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Η δικογραφία θα σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα αποσταλεί στη συνέχεια στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να αποφασιστεί εάν θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο με όσα είπε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για το θέμα αυτό, ο κ. Καμμένος.

Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει τα εξής:

«Η απαράδεκτη φασίζουσα προτροπή του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λιντσάρισμα του εκλεγμένου Δημάρχου κ. Πάχτα, έρχεται μετά τις ενέργειες ωμής βίας των χρυσαυγιτών βουλευτών. Ο κ. Καμμένος συζητά με τον κ. Τσίπρα για πολιτικές συνεργασίες και την ίδια ώρα χρησιμοποιεί φρασεολογία και μεθόδους της Χρυσής Αυγής. Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτές τις συμπεριφορές».

Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της τονίζει «οι προτροπές του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λιντσάρισμα εκλεγμένου δημάρχου αποτελούν άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των φαινομένων βίας. Δυστυχώς ο κ. Καμμένος έρχεται να προστεθεί στους πολιτικούς εκείνους που θεωρούν ότι με τη βία και τους προπηλακισμούς μπορεί να δοθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Η ρητορική του κ. Καμμένου είναι επικίνδυνη».

Αναδημοσίευση από www.skai.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Παρά την εισαγγελική παρέμβαση ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν έδειξε ίχνος μετάνοιας και μεταμέλειας στις δηλώσεις που έκανε στο ΣΚΑΪ. 

Μάλιστα επανέλαβε και πάλι ότι "δεν πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος ο κ. Πάχτας". Για να δικαιολογήσει αυτή τη θέση του, επικαλέστηκε τα όσα αναληθή ισχυρίζεται η αντιμεταλλευτική κομπανία. Ότι δηλαδή η εμφάνιση αρσενικού στις γεωτρήσεις του Νεοχωρίου σχετίζεται με τη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Προφανώς ο κ. Καμμένος υιοθετεί τυφλά και άκριτα, ότι του μεταφέρεται από τους αντιδρώντες. Είναι δικαίωμα του.

 Όταν μάθει κάποια στιγμή ποια είναι η αλήθεια, ελπίζουμε η "συμβουλή" που έδωσε  σε ψηφοφόρους του για τον κ. Πάχτα να μην δοθεί εναντίον και για κάποιον ή κάποιους από τους συμβούλους που έχει και τον ενημερώνουν επί του θέματος.



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η δίωξη γιά τον Καμμένο.
Με τον Τόλη τί θά γίνει; Και αυτός σε αδικήματα δεν καλεί τον κόσμο; Πού είναι ο εισαγγελέας να επέμβει ;;;