Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΣΥΝΕΠΕΣ "ΟΧΙ" ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΓΛΕΖΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ "ΠΡΑΣΙΝΗ"

Τελικά, ίσως έχουμε... αδικήσει τη βουλευτή μας Κατερίνα Ιγγλέζη, σ' ότι έχει να κάνει με τη φανατική αντίθεση της στην επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Καθώς, όπως αποδεικνύεται η κ. Ιγγλέζη έχει μια πολύ συγκεκριμένη θέση απέναντι σ' όλες τις επενδύσεις. Για την ακρίβεια είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε είδους επένδυση. Ακόμη και αν αυτή η επένδυση ανήκει στις λεγόμενες φιλικές προς το περιβάλλον, που είναι γνωστότερες ως "πράσινες επενδύσεις".

Για να γίνουμε πιο σαφείς, η κ. Ιγγλέζη μαζί με άλλους 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ταχθεί με ερώτηση της στις 10 Δεκεμβρίου 2012 εναντίον της κατασκευής 6 αιολικών πάρκων στην Πελοπόννησο, λόγω του "φαραωνικού" μεγέθους τους (τα γνωστά...). 

Αυτή την επένδυση όμως είχε στηρίξει με δηλώσεις του στη βουλή ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της ολομέλειας της βουλής της 28ης  Φεβρουαρίου είχε καταγγείλει την κυβέρνηση, επειδή δεν άναβε το "πράσινο φως" για την έγκριση της συγκεκριμένη επένδυσης της Deutche Aeolia, την οποία μάλλον δεν ήξερε πως οι πρώτοι που έβαζαν εμπόδια και δεν την ήθελαν ήταν οι ίδιοι του οι βουλευτές, μεταξύ αυτών και η κ. Ιγγλέζη!!!!

Πάντως, η βουλευτής μας μπορεί να είναι... συνεπής, το κόμμα της όμως παραμένει μια "βαβέλ" στα ζητήματα των επενδύσεων. 
 
Δε λέμε καλή η πολυφωνία, αλλά και η συννενόηση δεν είναι... κακή. Σε τέτοιους καιρούς, μάλιστα, απαιτείται...