Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

'ΠΡΟΒΛΗΜΑ" ΜΕ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ... ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ!

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ εμφανίστηκε και αυτός με τη σειρά του (μετά και τους εδώ "σωτήρες" και "ευπατρίδηδες"), αρκετά ανακουφισμένος με την εμφάνιση συγκεντρώσεων αρσενικού, πάνω από το όριο των 10mg/lt στις γεωτρήσεις υδροληψίας του Νεοχωρίου...

Ο κ. Λαμπάκης σε μια προσπάθεια να ανακάμψει στα μάτια των δημοτών του που εκτέθηκε πριν από ενάμιση μήνα περίπου διακόπτοντας προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση κατά του χρυσού, λόγω έλλειψης απαρτίας πολέμιων της μεταλλευτικής από τη μία και υπεράριθμης παρουσίας υπέρμαχων από την άλλη, έκανε μια δήλωση, που θα ζήλευε ως προς τον τρόπο σύνδεσης του αρσενικού με το κυάνιο και ο ειδικός κυανολόγος κ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Στη δήλωση του ο μεταλλειοφοβικός κ. Λαμπάκης είπε το εξής αμίμητο:


«Η πληροφόρηση μου είναι σοβαρή και αληθινή. Σ’ ενα χωριό της Χαλκιδικής  δίπλα από τα χρυσωρυχεία, δυστυχώς το νερό έχει υπερβολικό αρσενικό που σημαίνει καρκίνος για τους πολίτες. Είναι μια από τις αρνητικές παραμέτρους που έχουν στην πρώτη γραμμή οι μελέτες και οι επιστήμονες που λένε όχι στην εξόρυξη με χρήση κυανίου.»

Έχει πάψει πια να μας κάνει εντύπωση το πόσο εύκολα επιστήμονες και πολιτικοί... παίζουν τον "καρκίνο", το "θάνατο" και τα "φέρετρα" στα δάχτυλα. Είναι πολύ εύκολο αυτό το σπορ. Καλή διάθεση και βαθιά γνώση του λαϊκίζειν χρειάζεται.

Αυτό όμως που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε είναι πως συνδέεται η "αρνητική παράμετρος" του καρκίνου με την ύπαρξη αρσενικού στις γεωτρήσεις του Νεοχωρίου και την εξόρυξη χρυσού με χρήση κυανίου.

Από πότε γίνεται εξόρυξη με κυάνιο; Εξόρυξη γίνεται με σκαπτικά μηχανήματα, ενώ κυάνιο χρησιμοποιείται είτε στη μεταλλουργία, είτε στη διαδικασία εμπλουτισμού (διαφορική επίπλευση).

Από την άλλη το αρσενικό  απαντάται σ' όλα τα μεταλλοφόρα εδάφη. Δηλαδή όλα τα εδάφη της Μακεδονίας και της Θράκης είναι καρκινογόνα; Απειλείται άμεσα η ζωή όλων των κατοίκων της Βορ. Ελλάδος;

Τόσο... ακριβή  και σπάνια είναι πια η σοβαρότητα και η μετριοπάθεια σ' αυτούς τους αντιμεταλλευτικούς κύκλους;
 
Καλά το λέει η παροιμία: "ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται". Ο κ. Λαμπάκης όμως μ' αυτά που λέει απώλεσε και αυτήν τη δυνατότητα.

Καλό θα ήταν να δει το ρεπορτάζ που πρόβαλε η SUPER tv, που πήγε στο Νεοχώρι και μίλησε με κατοίκους, που ηλικιακά αν ίσχυαν τα λεγόμενα του κ. Λαμπάκη και όσων τα ασπάζονται, θα έπρεπε προ πολλού να είχαν εγκαταλείψει τα εγκόσμια. 

Επίσης, νομίζουμε ότι θα του είναι εξαιρετικά χρήσιμο να ακούσει, τι λέει ο διευθυντής του ΚΕΠΑΜΑΧ για το αρσενικό στο δήμο μας και αν είναι ζήτημα "ζωής ή θανάτου".

Πατήστε το λινκ εδώ για να δείτε το βίντεο με τη δήλωση του κ. Λαμπάκη. Ακολουθεί το βίντεο με το ρεπορτάζ του SUPER tv.